Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2013

Iran Tests New Version of Missiles in Exercise

Iranian forces fired what military officers said was a new generation of surface-to-air missiles on Monday during a wide-ranging naval exercise that focused on striking hypothetical unmanned aircraft and vessels in international waters to the south of the country, Iranian news media reported.
A Ghader missile is launched from near the Iranian port of Jask on the Oman
Sea on Tuesday.

The missiles were fired on the fourth day of a six-day naval exercise thatstarted Friday, when Iran announced that it had begun the exercises that would test a new version of its Thunder surface-to-air midrange missile. They were meant to demonstrate the country’s defense of its territorial waters, the official Islamic Republic News Agency said.

Πρόταση για υποβάθμιση της Βρετανίας Από πλήρες σε ομόλογο μέλος της ΕΕ φέρεται να ετοιμάζει η Ένωση Ευρωπαίων Φεντεραλιστών

Σχέδιο υποβολής πρότασης για υποβάθμιση της Βρετανίας από πλήρες σε ομόλογο μέλος της ΕΕ φέρεται να ετοιμάζει η Ένωση Ευρωπαίων Φεντεραλιστών, ομάδα στην οποία υπάγονται περίπου 20 οργανώσεις που εργάζονται για μια ομοσπονδιακή Ευρώπη.
Πρόταση για υποβάθμιση της Βρετανίας
Η πρόταση, την οποία αποκαλύπτει η εφημερίδα Τάιμς, προβλέπει διατήρηση της Βρετανίας στην ενιαία αγορά, αλλά εξαίρεσή της από τα κέντρα λήψης αποφάσεων. Συγκεκριμένα, προβλέπεται η κατάργηση της συμμετοχής της στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καθώς και η κατάργηση του δικαιώματος άσκησης βέτο στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

In New Year’s speech, N. Korea’s Kim says he wants peace with South

In a domestically televised New Year’s Day speech, North Korean supreme leader Kim Jong Eun said he wanted to “remove confrontation” on this divided peninsula and called on “anti-reunification forces” in South Korea to cease their hostility toward the North.
AP/AP - In this Friday, Dec. 21, 2012 image made from video, North Korean leader Kim Jong Un speaks at a banquet for rocket scientists in Pyongyang, North Korea.

The lengthy address, which laid out the national goals for 2013, marked Kim Jong Eun’s first formal remarks since the election two weeks ago of Park Geun-hye as South Korea’s next president.

4 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ Τι άλλαξε με το "καλημέρα" του 2013

Η ψήφιση του φορολογικού νομοσχεδίου και η επικαιροποίηση του Μνημονίου στις βασικές προτεραιότητες του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης ενόψει της έλευσης της τρόικας το δεύτερο 15ήμερο του Ιανουαρίου. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην επιτάχυνση των αποκρατικοποιήσεων, στην έναρξη της διαδικασίας ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και στην ολοκλήρωση των προαπαιτούμενων μέτρων για την εκταμίευση της δόσης των 7,2 δισ. ευρώ τον Ιανουάριο.
Τι άλλαξε με το  καλημέρα  του 2013
Την ίδια ώρα, μία νέα πραγματικότητα στο ασφαλιστικό και τις εργασιακές σχέσεις, περιμένει τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους της χώρας το 2013, καθώς οι ρυθμίσεις που τίθενται σε εφαρμογή αλλάζουν ριζικά τα δεδομένα.

Ο ΑΔΜΗΕ Σχεδιάζει το Δεκαετές Πρόγραμμα με Βάση τις ΑΠΕ

Η ανάγκη εξυπηρέτησης της μεγάλης διείσδυσης των ΑΠΕ, στο πλαίσιο των εθνικών στόχων για το 2020, αποτέλεσε τον κρίσιμο παράγοντα εκπόνησης από τον ΑΔΜΗΕ του Δεκαετούς Προγράμματος Ανάπτυξης του Εθνικού Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας για την περίοδο 2014-2023. Αντίθετα, η μείωση της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας, που φαίνεται να αποκτά ενδημικό χαρακτήρα και στην επερχόμενη δεκαετία, λόγω της οικονομικής ύφεσης, υποδεικνύει τη μετάθεση έργων μεταφοράς, για την εξυπηρέτηση των φορτίων διανομής.
Το πρώτο 10ετές Πρόγραμμα Ανάπτυξης του ΕΣΜΗΕ που κατήρτισε ο ΑΔΜΗΕ έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση, η οποία θα διαρκέσει ως τις 31 Ιανουαρίου 2013. Με βάση το προκαταρκτικό αυτό σχέδιο, ο προϋπολογισμός των έργων της δεσμευτικής πρώτης τριετίας ανέρχεται περίπου σε 1 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 781,5 εκατ. Ευρώ αφορούν σε έργα ενίσχυσης και τα 207,7 εκατ. ευρώ σε έργα επέκτασης για τη σύνδεση χρηστών και δικτύου.

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ «Πράσινο» από την Γερουσία για τη σωτηρία από τον «γκρεμό»

Η αμερικανική Γερουσία ενέκρινε σήμερα, σχεδόν δύο ώρες μετά τη λήξη της προθεσμίας που ήταν τα μεσάνυχτα της 31ης Δεκεμβρίου, τη συμβιβαστική συμφωνία για τη νομοθετική ρύθμιση με την οποία αποτρέπονται οι χειρότερες συνέπειες του λεγόμενου "δημοσιονομικού γκρεμού" που θα άρχιζε αυτομάτως από 1ης Ιανουαρίου 2013 καθώς θα ενεργοποιούνταν περικοπές δημοσίων δαπανών και αυξήσεις φόρων.
«Πράσινο» από την Γερουσία για τη σωτηρία από τον «γκρεμό»
Με συντριπτική πλειοψηφία 89 ψήφων υπέρ έναντι οκτώ κατά, η άνω βουλή του Κονγκρέσου ενέκρινε συμφωνία που επετεύχθη μερικές ώρες νωρίτερα ύστερα από δύσκολες διαπραγματεύσεις μεταξύ του Λευκού Οίκου και των ρεπουμπλικανών αντιπάλων του.