Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

Η ΡΩΣΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΙ ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΑΕΡΑΜΥΝΑΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΡΙΑ

Ο Ρώσος υπουργός των εξωτερικών Sergei Lavrov δήλωσε το Σαββάτο ότι η Ρωσία έχει ολοκληρώσει της συμβατικές της υποχρεώσεις όσον αφορά την αεράμυνα της Συρίας.

Οι συμβάσεις υπεγράφησαν και αποπληρώθηκαν σε πρότερο χρόνο, ενώ τα συστήματα αεράμυνας θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν «μόνο αν» η Συρία δεχόταν επίθεση από ξένες δυνάμεις.

Ολάντ: Τον Ιούλιο ξεκινά η απόσυρση των γαλλικών μονάδων από το Αφγανιστάν

Ο Ολάντ επιβεβαιώνει την απόσυρση των Γάλλων στρατιωτών από το Αφγανιστάν πριν από το τέλος του 2012.

 


Ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ επιβεβαίωσε σήμερα ότι η απόσυρση των γαλλικών μάχιμων μονάδων από το Αφγανιστάν θα αρχίσει τον προσεχή Ιούλιο και θα ολοκληρωθεί στο τέλος του 2012, μετά τη βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας που προκάλεσε το θάνατο τεσσάρων στρατιωτών στην επαρχία Καπίσα (βορειοανατολικά).

Ικανοποίηση και επιφυλάξεις για την "διάσωση" των ισπανικών τραπεζών


Οι υπουργοί Οικονομικών των κρατών-μελών της ευρωζώνης συμφώνησαν χθες να δανείσουν στην Ισπανία ως και 100 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών της, ενώ η Μαδρίτη ανέφερε ότι θα διευκρινίσει επακριβώς το ποσό που θα απαιτηθεί αμέσως μόλις ολοκληρωθούν οι λογιστικοί έλεγχοι από δύο εταιρίες σε περίπου μία εβδομάδα.


Έπειτα από μια συνεδρίαση του Eurogroup με τη συμμετοχή της επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου που διήρκεσε δυόμισι ώρες και σύμφωνα με αρκετές πηγές υπήρξε τεταμένη, ανακοινώθηκε τόσο από την ευρωομάδα όσο και από την Μαδρίτη ότι το ποσό του δανεισμού θα είναι ικανό να κάνει να πάψουν να εκφράζονται αμφιβολίες.

Η επικείμενη προσφυγή της Ισπανίας στα ευρωπαϊκά ταμεία για την 'διάσωση' των τραπεζών της, που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα λόγω της ένρηξης της φούσκας των ακινήτων, θα είναι η τέταρτη αφότου ενέσκηψε η κρίση μετά από αυτές της Ελλάδας, της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας. Συνολικά, με τις τέσσερις αυτές δανειακές συμφωνίες η ΕΕ και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) θα έχουν δεσμεύσει 500 δισ. ευρώ.