Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Γιατί δεν αναμένονται θαύματα για την Ελλάδα

Γιατί δεν αναμένονται θαύματα για την Ελλάδα

Ποιο είναι το ευνοϊκότερο και ποιο το δυσμενέστερο σενάριο στον σχηματισμό κυβερνητικού συνασπισμού για την ελληνική πλευρά


Του Γιώργου Παπαγεωργίου
Θα αλλάξει ο άνεμος που πνέει στην Ευρώπη ανάλογα με το αποτέλεσμα των γερμανικών εκλογών; Αυτό είναι το ερώτημα που τίθεται στις περισσότερες χώρες της Ε.Ε. και κυρίως στην Ελλάδα, όπου καλλιεργήθηκαν το τελευταίο διάστημα αρκετές προσδοκίες για… καλύτερες μέρες, εφόσον τελικά σχηματιστεί κυβέρνηση συνασπισμού μεταξύ των «μαύρων» (Χριστιανοδημοκρατών - CDU) και των «κόκκινων» (Σοσιαλδημοκρατών - SPD) - ο λεγόμενος «μεγάλος συνασπισμός».

How Will The German Election Affect Europe? Spain, Greece React To Merkel Third Term Win

Merkel's convincing re-election to a third term as Germany’s chancellor is the dominant news story across Europe Sunday, as Germany is the chief economic engine and banker for the continent.
Countries across the European Union's southern tier from Portugal to Cyprus had a vested interest in the election because of Merkel’s heavily promoted austerity agenda, which has meant painful reforms and budget cuts in nations still reeling from the economic crisis. While many Mediterraneans may regret Merkel’s continued leadership, some analysts still believe her third term will still see slow changes.

Have the Germans lost their trust in Europe?



Daniel Gros
20 September 2013

In the final days before the German federal elections, some observers are asking whether a change in
government would portend a shift in the country’s consistently strong support of the euro. Even if a
more eurosceptic government is elected to office, this commentary finds it unlikely that the German
public would materially change its stance.

Κλείδωσε» η πώληση των ΜΗΣΥΦΑ στα σούπερ μάρκετ


Λίγο μετά τις 10.15 σήμερα το πρωί στο γραφείο του υπουργείου Υγείας, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, έφθασαν ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Ματίας Μορς, καθώς ο εκπρόσωπος της ΕΚΤ, κ. Κλάους Μαζούχ, για να συζητήσουν -για μια ακόμη φορά- το θέμα της φαρμακευτικής πολιτικής της χώρας αλλά και το θέμα του ΕΟΠΥΥ.
 
Το έδαφος είχαν προετοιμάσει τις προηγούμενες ημέρες  τα  τεχνικά  κλιμάκια της τρόικας, τα οποία κυριολεκτικά «ξεσκόνισαν» τόσο τις υπηρεσίες του υπουργείου όσο και τον ΕΟΠΥΥ. 
 
Στις αλλεπάλληλες συναντήσεις τους με τους Έλληνες αξιωματούχους τα στελέχη της τρόικας επέμεναν στον έλεγχο και τη διασταύρωση της τήρησης όσων προβλέπονται στο μνημόνιο και έχουν συμφωνηθεί κατά τις προηγούμενες επισκέψεις τους.

Στο “τραπέζι” η οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών της Αιγύπτου, της Ελλάδας και της Κύπρου

???????? ????????? ???????-????????-??????

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής στη Νέα Υόρκη, στο πλαίσιο της 68ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, τριμερής συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της Ελλάδας, της Κύπρου και της Αιγύπτου. Επίκεντρο των συζητήσεων ήταν η ΑΟΖ μεταξύ των τριών χωρών.
Μετά το τέλος της συνάντησης, ο υπουργός Εξωτερικών και Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ε. Βενιζέλος, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Η τριμερής συνάντηση της Αιγύπτου, της Κύπρου και της Ελλάδας, ήταν η συνέχεια των επισκέψεων που είχαμε κάνει στο Κάιρο, και ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών ο κ. Κασουλίδης κι εγώ πριν από λίγες ημέρες. Η σημερινή συνάντηση στέλνει το μήνυμα πως είμαστε αποφασισμένοι να προωθήσουμε αυτή την τριμερή πολιτική συνεργασία, την οποία θα οργανώσουμε και σε επίπεδο υπουργικό, αλλά και σε επίπεδο υπηρεσιακό, με τους πολιτικούς διευθυντές των τριών υπουργείων. Σημασία έχει να λειτουργήσουμε μέσα στην περιοχή που μας ενδιαφέρει, την περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Ανατολικής Μεσογείου, ως τρεις χώρες που ενδιαφέρονται για τη σταθερότητα, για την ειρήνη και για την ανάπτυξη.  Άρα η πρωτοβουλία μας δε γίνεται σε αντίθεση με άλλες χώρες ή με άλλες πρωτοβουλίες, αλλά γίνεται συμπληρωματικά, προσθετικά.