Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

DOPING CONTROL

Το 2004 ξεκίνησε το γκρέμισμα και το άδειασμα μιας ολόκληρης ομάδας αθλητών, αλλά και μιας ολόκληρης ομοσπονδίας, αυτή της άρσης βαρών. Το 2008 η παράσταση ολοκληρώθηκε με λαμπρό τρόπο. Όχι μόνο κατέστρεψαν αθλητές, που ίσως και να λάμβαναν ουσίες, αθλητές που τόσες φορές μας είχε κάνει περήφανους και άλλες τόσες συνήθιζε σύσσωμη η πολιτική μας ηγεσία να φωτογραφίζεται μαζί τους, αλλά ενοχοποίησαν αθλητές που ουδέποτε πήραν ουσίες, σαν την πρωταθλήτρια των 20χλμ βάδην Αθανασία Τσουμελέκα ( την ξύπνησαν 2πμ την ημέρα του αγώνα της, για να την υποβάλουν σε έλεγχο, στον οποίο βρέθηκε «δήθεν» θετική μετά από 2 βδομάδες στην ουσία ερυθροποιητίνη, ουσία τόσο γνωστή όσο για να μην τη χρησιμοποιήσει αθλητής πριν τον αγώνα του).


Έφτασε το 2012, ολυμπιακή χρονιά και πάλι με την ιστορία να επαναλαμβάνεται. Ξεκίνημα με την αποβολή της πρωταθλήτριας του τριπλούν Παρασκευής Παπαχρήστου για δήθεν ρατσιστικό σχόλιο – ανέκδοτο που κυκλοφορεί ευρέως στη χώρα μας το τελευταίο διάστημα «Με τόσους Αφρικανούς στην Ελλάδα, τουλάχιστον τα κουνούπια του Δυτικού Νείλου θα τρώνε σπιτικό φαγητό », και συνέχεια με τον πρωταθλητή του ύψους Δημήτρη Χονδροκούκη, ο οποίος φαίνεται να βρέθηκε θετικός στην ουσία ναδρολόνη, που είχε ανιχνευθεί και στον Μπεν Τζόνσον στο περιβόητο σκάνδαλο του 1988! Καλά κοροϊδευόμαστε; Αν ήταν να κάνει χρήση ουσιών ένας τέτοιος αθλητής, σίγουρα δεν θα επέλεγε μια ουσία ανιχνεύσιμη και γνωστή από το 1988! 

Π. Ρουμελιώτης: Γνωρίζε το ΔΝΤ ότι το πρόγραμμα της Ελλάδας είναι ανεφάρμοστο

Αποκαλύπτικός ήταν με δηλώσεις τυου στους Νιου Γιορκ Τάιμς ο πρώην απεσταλμένος τςη Ελλάδας στο ΔΝΤ, Παναγιώτης Ρουμελιώτης...
 
Π. Ρουμελιώτης: Γνωρίζε το ΔΝΤ ότι το πρόγραμμα της Ελλάδας είναι ανεφάρμοστο
Οι «Νιου Γιορκ Τάιμς», σε ανταπόκριση - ανάλυση από την Αθήνα, αναφέρονται στην επιδείνωση της ελληνικής κρίσης, επαναφέροντας τα σενάρια χρεοκοπίας και εξόδου της χώρας από το ευρώ, καταγράφοντας τις δυσκολίες στην εφαρμογή ενός «μη ρεαλιστικού» και «μη βιώσιμου», κατά πολλούς, προγράμματος διάσωσης, όπως και το ρήγμα που εμφανίζεται εντός της Τρόικας, με το ΔΝΤ να ζητά τη χαλάρωση του προγράμματος έναντι της πιο σκληρής στάσης των Ευρωπαίων και κυρίως της Γερμανίας, όπως τονίζεται.


Περίεργη... αύξηση επισκέψεων αμερικανών αξιωματούχων στην Ελλάδα!



Επίσκεψη στην Ελλάδα και την Τουρκία, πραγματοποιεί ο Αμερικανός υφυπουργός Εξωτερικών για Ευρωπαϊκές και Ευρωασιατικές Υποθέσεις, Φίλιπ Γκόρντον, σύμφωνα με χθεσινοβραδινή ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Η περιοδεία του θα ολοκληρωθεί στις 31 Ιουλίου.

Ο οίκος Moody’s υποβαθμίζει Γερμανία, Ολλανδία, Λουξεμβούργο


Σε αρνητική υποβαθμίζει τη πιστοληπτική ικανότητα των τριών πιο ισχυρών χωρών της Ε.Ε. (Γερμανία, Ολλανδία, Λουξεμβούργο), ο οίκος αξιολόγησης Moody’s.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο οίκος, οι χώρες αυτές (με αξιολόγηση ΑΑΑ), επηρεάζονται ποικιλοτρόπως από δυο ευρύτερες εξελίξεις στην Ευρωζώνη.

Έξοδος της Ελλάδας ισούται με το τέλος της Eυρωζώνης, σύμφωνα με την Bundesbank

Aθήνα
Το εγχείρημα της Ευρωζώνης είναι αμετάκλητο και καμία χώρα δεν μπορεί να αποχωρήσει αναφέρει σε μελέτή της η Ομοσπονδιακή Κεντρική Τράπεζα της Γερμανίας (Bundesbank).
Σύμφωνα με την μελέτη, την οποία δημοσιεύουν οι Financial Times της Γερμανίας το συμπέρασμα της Bundesbank είναι κανείς πως δεν μπορεί να φύγει από το ευρώ και ότι η διατήρηση του ευρώ προϋποθέτει ότι θα πρέπει να παραμείνουν στην Ευρωζώνη όλες οι χώρες - μέλη της.

Ρόιτερς: «Συζητήσεις» για περαιτέρω απομείωση του Ελληνικού χρέους




Η Ελλάδα είναι απίθανο να μπορέσει να αποπληρώσει τα δάνεια που οφείλει και αναμένεται να αποδειχθεί αναγκαία η περαιτέρω απομείωση του χρέους της, φέρονται ότι δήλωσαν τρεις αξιωματούχοι της ΕΕ σήμερα στο πρακτορείο ειδήσεων "Ρόιτερς", προσθέτοντας ότι το κόστος μιας τέτοιας διαδικασίας αναμένεται να κληθεί να το καλύψει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και οι κυβερνήσεις των κρατών-μελών της ευρωζώνης χωρίς την συνδρομή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.