Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

Africa’s Hottest Frozen Border Boils Over

Africa’s Hottest Frozen Border Boils Over

Some events come out of the blue, as surprising as thunderbolts. Others feel like confirmations of dour predictions, as grindingly inevitable as winter’s onset. The outbreak of heavy fighting between Eritrean and Ethiopian troops on their mutual border on June 12, which is reported to have left hundreds dead, falls into the latter category. No one should be surprised. And some mea culpas are in order.

Οι συνέπειες του Brexit στο ποδόσφαιρο!

Προ των πυλών ενός ιστορικού δημοψηφίσματος, το Ηνωμένο Βασίλειο (Η.Β), καλείται στις 23 Ιουνίου να αποφασίσει εάν θα μείνει η όχι στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Στον απόηχο της προπαγάνδας,  των τρομακτικών ή και λυτρωτικών σεναρίων για την επομένη ημέρα, υπάρχει μια αγορά που σίγουρα θα επηρεαστεί από μια ενδεχόμενη έξοδο και αυτή δεν είναι άλλη από την τεράστια αγορά του ποδοσφαίρου. Ακολουθούν μερικές σκέψεις για τις ενδεχόμενες επιπτώσεις, οι οποίες, τουλάχιστον προς το παρόν, μόνο υποθετικές μένουν και σίγουρα αν είναι προκύψουν, θα είναι μακροπρόθεσμα…
«Φωτιά» από νέο γκάλοπ 48 ώρες πριν το δημοψήφισμα για το Brexit
Ένας από τους τομείς που θα επηρεαστούν με βεβαιότητα στο ποδόσφαιρο είναι αυτός των μεταγραφών και της μετακίνησης ανήλικων παικτών προς την Ευρωπαϊκή ένωση ή τις χώρες του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου. Το άρθρο 19 του κανονισμού της της FΙFA για τις μεταγραφές και το status των παικτών θεσπίζει τον γενικότερο κανόνα ότι οι διεθνείς μεταγραφές παικτών επιτρέπονται μόνο αν ο παίκτης είναι άνω των 18, εκτός περιορισμένων εξαιρέσεων. Μια από τις τρεις εξαιρέσεις που θεσπίζονται στα επόμενα άρθρα, είναι ότι επιτρέπεται η μεταγραφή η μετακίνηση του παίκτη αν είναι μεταξύ 16 και 18, μόνο αν αυτή πραγματοποιείται προς τις χώρες της Ευρωπαϊκής ένωσης ή του ΕΟΧ.

Η στροφή της Κίνας στην Αφρική

Η Κίνα αναλαμβάνει ένα νέο στρατιωτικό ρόλο στην Αφρική, επιδιώκοντας να τονώσει την εικόνα της σαν μια μεγάλη δύναμη που προάγει την ειρήνη και την ασφάλεια παγκοσμίως. Η Ευρώπη θα πρέπει να αδράξει την ευκαιρία για συνεργασία αλλά να πετάξει εκτός το Πεκίνο εάν τροφοδοτεί συγκρούσεις ή παραβιάσεις κανόνων.

Η στροφή της Κίνας στην Αφρική
Το "Στην Αφρική: η Παγκόσμια στροφή ασφάλειας της Κίνας” υποστηρίζει ότι μετά από δεκαετίες που κρυβόταν πίσω από την ρητορική της μη παρέμβασης, η Κίνα έχει προχωρήσει σε μια παραδειγματική στροφή στον τρόπο σκέψης της. Αυτό παρακινήθηκε από δύο κίνητρα: την επιθυμία να οικοδομήσει την φήμη της ως ένας καλός παγκόσμιος πολίτης. Και την επιθυμία να προστατεύσει τα συμφέροντά της στην ήπειρο- τόσο οι επενδύσεις όσο και οι ζωες των άνω των 1 εκατ. Κινέζων υπηκόων που εδράζουν εκεί.