Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Ερευνες σε Ισραήλ, Λίβανο, Αίγυπτο από τις Energean Oil και Ocean Rig

Ερευνες σε Ισραήλ, Λίβανο, Αίγυπτο από τις Energean Oil και Ocean Rig


Έρευνες σε Ισραήλ, Λίβανο και Αίγυπτο σκοπεύoυν να ξεκινήσουν Energean Oil και Ocean Rig, μαζί με το Ιόνιο και τη Νότια Κρήτη, μόλις ανακοινωθούν οι σχετικές παραχωρήσεις από το Δημόσιο, σύμφωνα με το Energypress. gr.

Επένδυση 30 εκατ. ευρώ στη Θράκη από την Εldorado Gold για το project "Sapes Gold"

Επένδυση 30 εκατ. ευρώ στη Θράκη από την Εldorado Gold για το project "Sapes Gold"


Τη φιλική εξαγορά του συνόλου των μετοχών της Glory Resources Limited - σήμερα κατέχει το 19%- ανακοίνωσε η Eldorado Gold Coöperatief, κατά 100% θυγατρική  του ομίλου Eldorado Gold. Η εξαγορά αναμένεται να φθάσει στα 30,5 εκατ. δολάρια αυστραλίας. Η Εldorado προτίθεται παράλληλα να αποκτήσει το σύνολο των option στις μετοχές της Glory αντί 1,8 εκατ. αλλά και το σύνολο των υποχρεώσεων της εταιρείας προς την Cape Lambert Resources Limited για το project στη Θράκη αντί 6.5 εκατ. δολ. αυστραλίας. Πρόκειται δηλαδή για μια επένδυση που θα φθάσει σχεδόν τα 30 εκατ. ευρώ.

Here's What The Massive New Global Real Estate Boom Really Looks Lik

There's no question about it: property is back.
After the financial crisis, there was tons of talk about how people might be off property for good for awhile, and how nobody, for a long time, was going to be property for an investment.
That mentality didn't last long.
From California to London to East Asia, property prices and new developments are red hot.
Via Reuters, here's what the boom really looks like.
housing construction
REUTERS/Mike Blake

Somali Piracy: More Sophisticated Than You Though

somali piracy chart

A new study reveals how Somali piracy is financed
PIRACY remains a concern for ships passing the Horn of Africa, even though the number of incidents has plummeted since 2011, when armed protection was beefed up on board many large vessels. The topic grips the public imagination. Witness the success of "Captain Phillips", a film in which a vessel captained by the actor Tom Hanks is hijacked by Somalis. Yet the pirate economy is poorly understood. A report*, to be released on November 4th by Interpol and the Stolen Asset Recovery Initiative, a UN and World Bank project, sheds new light.

Syria has destroyed chemical weapons facilities, international inspectors say

Syria has destroyed its declared chemical-weapons production facilities, international inspectors said Thursday, marking a major step in the complex task of ridding the country of the weapons of mass destruction.
Video: The Organization for the Prohibition of Chemical Weapons announced that Syria has met a Nov. 1 deadline for destroying machinery used to produce chemical weapons.
The declaration came a day before a Nov. 1 deadline as the team overseen by the inspectors hewed to an ambitious schedule for destroying Syria’s entire chemical arsenal by the middle of next year — a far more rapid process than comparable efforts in other countries and one that must be implemented in the middle of a civil war.

Πότε είναι "καλή" η κατασκοπεία

Εάν η ηθική και η πολιτική είναι δύο διαφορετικές σφαίρες, πρέπει να σκεφτούμε πώς θα συμβιβάσουμε καλύτερα και τις δύο σφαίρες. Το χειρότερο μέρος για να γίνει αυτό, σύμφωνα με τα λόγια του Michael Ignatiev, είναι όχι η προσπάθεια αλλά τα λιγοστά αποτελέσματα που φαίνεται να δημιουργεί. Το μόνο που βρίσκουμε είναι μια σειρά από δεινά, από τα οποία υποτίθεται ότι πρέπει να επιλέξουμε το μικρότερο.




Αρχίζοντας από το γεγονός ότι η κατασκοπεία είναι αναγκαίο κακό, μπορούμε να κάνουμε κάποιες διακρίσεις. Η ευκολότερη περίπτωση είναι αυτή των εχθρών, ή των δυνητικά επικίνδυνων στοιχείων. Η κατασκοπεία σε αυτούς είναι κάτι περισσότερο από δικαιολογημένη, διότι μας απειλούν. Το πρόβλημα είναι ότι η αμερικανική κυβέρνηση έχει «ξεφύγει» και μπήκε σε κάποιες πολύ προβληματικές περιοχές.

ΗΠΑ: Φτιάχνουν «αόρατο» αντιτορπιλικό

Είναι το μεγαλύτερο αντιτορπιλικό στον κόσμο, όμως τα ραντάρ το «βλέπουν» σαν... ψαροκάικο! Πρόκειται για το νέο καμάρι του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού, το «Zumwalt» DDG 100, ένα πλοίο το οποίο μοιάζει βγαλμένο από ταινία επιστημονικής φαντασίας.

Με το «Zumwalt» η Αμερική θα επιχειρήσει να υψώσει το ανάστημά της απέναντι στην κινεζική ναυτική δύναμη στον Ειρηνικό
Με το «Zumwalt» η Αμερική θα επιχειρήσει να υψώσει το ανάστημά της απέναντι στην κινεζική ναυτική δύναμη στον Ειρηνικό
Μάλιστα το όνομα του κυβερνήτη του «αόρατου» πολεμικού πλοίου τυχαίνει να είναι το ίδιο με αυτό του USS Enterprise της ταινίας Star Trek: καπετάνιος Τζέιμς Κερκ!

Γιατί εξακολουθεί να υφίσταται η ελονοσία

Κατά τη μακρά πορεία τής ανθρώπινης ιστορίας, καμιά μολυσματική ασθένεια δεν σκότωσε περισσότερους ανθρώπους από όσους η ελονοσία. Αποκαλούμενη από τους αρχαίους Κινέζους ως η «μητέρα των πυρετών», η ελονοσία μαστίζει τους ανθρώπους από τότε που εξελίχθηκαν από τους πιθήκους και κάποτε επηρέαζε το μεγαλύτερο μέρος τού πλανήτη. Με το γύρισμα του εικοστού αιώνα, χάρη σε ένα συνδυασμό εκβιομηχάνισης, αστικοποίησης και γεωργικής ανάπτυξης στον εύκρατο κόσμο, η νόσος είχε περιοριστεί στους εξαθλιωμένους τροπικούς. Ως σήμερα, παρά την παγκόσμια εκστρατεία κόστους 2 δισ. δολαρίων ετησίως, η ασθένεια από τα κουνούπια προσβάλλει ακόμα περίπου 300 εκατομμύρια ανθρώπους κάθε χρόνο σε εκείνα τα μέρη τού κόσμου και προκαλεί πάνω από μισό εκατομμύριο θανάτους, οι περισσότεροι από αυτούς, μεταξύ παιδιών και εγκύων γυναικών.
Γυναίκες λαμβάνουν κουνουπιέρες στην περιοχή Babile στην ανατολική Αιθιοπία κατά την μεγαλύτερη εκστρατεία διανομής κουνουπιέρων στην ιστορία τής Αφρικής, το 2005. (Gates Foundation / Flickr)

Η ιστορία τής ελονοσίας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ιστορία τής φτώχειας. Οι συνθήκες φτώχειας αυξάνουν τον κίνδυνο μόλυνσης από ελονοσία. Η ασθένεια επιβραδύνει την αύξηση του ΑΕΠ στις πληγείσες κοινωνίες κατά 1,3% κάθε χρόνο, σύμφωνα με μια μελέτη τού οικονομολόγου Jeffrey Sachs. Η απαλλαγή από την ασθένεια αυτή μπορεί να μειώσει ταυτόχρονα τα ποσοστά θνησιμότητας και να αναστείλει μια σημαντική διαρροή οικονομικής ανάπτυξης. Γι’ αυτό η προσπάθεια για εξάλειψη της ελονοσίας έχει προσελκύσει επί χρόνια τούς ειδικούς επί της ανάπτυξης. Ακούγεται σαν να είναι ένας εύκολος στόχος, καθώς η επιστημονική κοινότητα έχει μάθει το πώς να προλαμβάνει την ελονοσία ήδη από το 1897 και το πώς να την θεραπεύει από το 1600. Στην πραγματικότητα, η ελονοσία είναι ακόμα σημαντική εξαιτίας τής πολύπλοκης αλληλεπίδρασης πολιτικών, βιολογικών και πολιτισμικών παραγόντων.