Κυριακή 14 Απριλίου 2013

Kύπρος: "Ανοίγματα" Αναστασιάδη στους Ρώσους

Ανοίγματα σε Ρώσους επιχειρηματίες έκανε σήμερα ο πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης ανακοινώνοντας σειρά μέτρων για να περιοριστούν οι ζημιές που υπέστησαν σε κυπριακές τράπεζες και για να παραμείνουν στην Κύπρο, μεταδίδει το stockwatch.
Καταλαβαίνω την πικρία και την ανησυχία σας, είπε σε συνέδριο στη Λεμεσό ο κύπριος πρόεδρος, σημειώνοντας ότι ο «δρόμος που έχουμε μπροστά είναι δύσκολος».

Δεκαπλασιάστηκε μέσα σε 65 χρόνια ο πληθυσμός του Ισραήλ

Ο ισραηλινός πληθυσμός ξεπέρασε ήδη τα οκτώ εκατομμύρια ανακοίνωσε σήμερα η ισραηλινή στατιστική υπηρεσία, δύο μόλις μέρες πριν από την 65η επέτειο σύστασης του Ισραήλ.


Όταν ιδρύθηκε, τον Μάιο 1948, το Ισραήλ ο ισραηλινός πληθυσμός δεν ξεπερνούσε τους 806 χιλιάδες.

Το γερμανικό κατοχικό δάνειο




Α. ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ

Το Βερολίνο προκειμένου να αντιμετωπίσει τους στρατιωτικούς και στρατηγικούς του στόχους στην ευρύτερη ελληνική περιοχή, Λιβύη-Μ. Ανατολή-Βαλκάνια, είχε υποχρεώσει την Ελλάδα να κεφαλαιοδοτεί και να συντηρεί τα στρατεύματα που στάθμευαν σ’αυτήν και είχαν πεδίο δράσης την ευρύτερη περιοχή της. Αυτά ήταν υπερπολλαπλάσια από εκείνα των στρατευμάτων κατοχής. Επιπλέον η Ελλάδα ανεφοδίαζε με τρόφιμα το μέτωπο της Λιβύης.

Πεκίνο προς Ουάσινγκτον: Μαζί να αντιμετωπίσουμε τους hackers

Κινεζικό αίτημα για κοινή προσπάθεια διαφύλαξης του κυβερνοχώρου με ΗΠΑ
Κοινή προσπάθεια με την Ουάσινγκτον για την διαφύλαξη του κυβερνοχώρου ζήτησε από τον ΥΠΕΞ Κέρι ο Κινέζος ομόλογός του.
Ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών Ουάνγκ Γι έκανε σήμερα έκκληση να υπάρξει κοινή προσπάθεια με τις ΗΠΑ για την διαφύλαξη του κυβερνοχώρου, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

Μια Ελληνίδα στέλνει γράμμα από την Πιονγιάνγκ...

Για ακόμα μία φορά η κο­ρεατική χερσόνησος βιώνει τον πυρετό της έντασης. Ο 38ος παράλληλος έχει μετατραπεί σε ένα από τα καυτά σημεία της υδρογείου με τη διεθνή κοινότητα να ευελπιστεί ότι και σε αυτή την περίπτωση δεν θα ανοίξει «η πόρτα του φρενοκομείου».
«Η Πιονγιάνγκ είναι μια όμορφη πόλη και η κοινωνία της δεν είναι στρατιωτικοποιημένη», λέει στο «Εθνος της Κυριακής» η Φραγκίσκα Μεγαλούδη, η οποία συνήθιζε να απολαμβάνει τις βόλτες της στις πέτρινες
«Η Πιονγιάνγκ είναι μια όμορφη πόλη και η κοινωνία της δεν είναι στρατιωτικοποιημένη», λέει στο «Εθνος της Κυριακής» η Φραγκίσκα Μεγαλούδη, η οποία συνήθιζε να απολαμβάνει τις βόλτες της στις πέτρινες γέφυρες που διατρέχουν τη βορειοκορεατική πρωτεύουσα.
Ελάχιστοι δυτικοί γνωρίζουν την πραγματικότητα στην άλλη πλευρά των συνόρων ή, έστω, έχουν μια γεύση από την καθημερινότητα στη μυστηριώδη και απόμακρη πρωτεύουσα της απομονωμένης Βόρειας Κορέας.

Φραστική επίθεση στην ελληνική Mειονότητα!

Μεγαλύτερη όσο ποτέ άλλοτε πρέπει να είναι αυτή την περίοδο η ενότητα στις τάξεις των Βορειοηπειρωτών, αφού οι βουλευτικές εκλογές στην Αλβανία πλησιάζουν (στις 23 Ιουνίου) και η ομογένεια πρέπει να κατέβει σαν… μια γροθιά.


Και αυτό, γιατί την ίδια ώρα εντείνονται οι Αλβανικές προκλήσεις σε βάρος των ομογενών, όπως η τελευταία φραστική επίθεση στον εκπρόσωπο της Ελληνικής Μειονότητας Β. Ντούλε.

‘Austerity: Keine Alternative?’



Libération, 12 April 2013

Notwithstanding the recent public criticism of the socialist government’s austerity policies by a number of cabinet ministers, President François Hollande has reiterated his commitment to bugetary austerity and deficit reduction.
The French president is allowing his ministers to speak out in favour of a more flexible economic policy in a bid to avoid driving “a depressed public further into dispair,” notes the daily. However, this “tactical manoeuvre [...] could prove to be terribly counter-productive,” notably because it “fudges” the government’s message.

‘Banking secrecy: Paris threatens Vienna with black list’



Der Standard, 12 April 2013

“France is piling pressure on Austria over tax evasion,” reports the Viennese daily.
On April 11, French Budget Minister Bernard Cazeneuve declared that countries that do not accept the convention on the automatic exchange of information that will pave the way for total transparency within the EU “run the risk of finding themselves on the list of uncooperative states and territories.”

Becoming true European citizens: The only way out of the crisis (and beyond)?

Citizens of the European Member States seem to be resorting back to Euroscepticism and show clear signs of cold feet regarding the single market / single currency project (reality?). According to the December 2012 Eurobarometer, 40% of the population of the EU Member States is against the European economic and monetary union with a single currency (with an additional 7% showing scepticism or, simply, lack of knowledge about the project).

Παραιτήθηκε ο παλαιστίνιος πρωθυπουργός

Δεκτή έκανε ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς την παραίτηση που υπέβαλλε ο πρωθυπουργός Σαλάμ Φαγιάντ. Οι σχέσεις των δύο ανδρών ήταν τεταμένες το τελευταίο χρονικό διάστημα με αιχμή τις προτεραιότητες και τους στόχους του κυβερνητικού έργου.
Ο παραιτηθείς πρωθυπουργός Σαλάμ Φαγιάντ Ο παραιτηθείς πρωθυπουργός Σαλάμ Φαγιάντ  
Όπως μετέδωσε το επίσημο παλαιστινιακό ειδησεογραφικό πρακτορείο ‘Wafa’,  έως ότου σχηματιστεί νέα κυβέρνηση, ο Σαλάμ Φαγιάντ κι οι υπουργοί του ενεργούν αποκλειστικώς ως “υπηρεσιακή” κυβέρνηση. 

Έως 70 δισ. ευρώ η αξία του κατοχικού δανείου της Ελλάδας στη Γερμανία

Η καγκελάριος Μέρκελ με τον Β.Σόιμπλε στα έδρανα της Βουλής

Αθήνα

Στα 60-70 δισ. ευρώ υπολογίζεται σήμερα η αξία των 13,5 εκατομμυρίων χρυσών λιρών του «αναγκαστικού» κατοχικού δανείου που έδωσε η Ελλάδα στα στρατεύματα κατοχής.

Τούρκος πρώην υφυπουργός εξωτερικών αποκαλύπτει το σχέδιο για το Κουρδικό! Οι αναλυτές να πιάσουν τα μολύβια και τα πληκτρολόγια!!!

Τα τεκταινόμενα στη γειτονιά μας με τη ματιά του Τούρκου πρέσβη και πρώην υφυπουργού εξωτερικών Σιουκρού Ελεκντάγ!

Oι σαράντα νομοί του ενιαίου Κουρδιστάν!
Του Σάββα Καλεντερίδη

Εκτός από τους Τούρκους αναλυτές αλλά και τους απλούς πολίτες, δεν είναι λίγοι οι ανά τον κόσμον αναλυτές που προσπαθούν να κατανοήσουν τι ακριβώς συμβαίνει στην Τουρκία και στην Άνω Μεσοποταμία.

Ασφυκτιώντας στην Κίνα Η υπερδύναμη που δηλητηριάζει τον κόσμο

Η Κίνα είναι ο χειρότερος ρυπαντής στον κόσμο – έχει τις 16 από τις 20 πιο βρώμικες πόλεις στον κόσμο και αποτελεί την μεγαλύτερη πηγή εκπομπών αερίων θερμοκηπίου. Τα πρόσφατα πρωτοσέλιδα ήταν συγκλονιστικά: 16.000 σάπια χοιρινά σφάγια στον ποταμό Whampoa της Σαγκάης, τρομερές εκθέσεις για την ποιότητα του αέρα στο Πεκίνο, καθώς και εκατοντάδες χιλιάδες πρόωροι θάνατοι εξαιτίας της υποβάθμισης του περιβάλλοντος. Πιο πρόσφατα, η χώρα συγκλονίστηκε από έναν μυστηριώδη ιό, τον H7N9, ο οποίος έχει ήδη σκοτώσει έξι άτομα και έχει οδηγήσει τις υγειονομικές αρχές να διατάξουν την σφαγή χιλιάδων περιστεριών, κοτόπουλων και παπιών για να τον αντιμετωπίσουν. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων έχει αρχίσει εργασίες για ένα εμβόλιο κατά του H7N9.
Ψαράδες κωπηλατούν στην γεμάτη άλγη κινεζική λίμνη Chaohu το 2009. (Jianan Yu / Reuters)

Οι κίνδυνοι από την υποβάθμιση του περιβάλλοντος της Κίνας υπερβαίνουν κατά πολύ τα σύνορα της χώρας, καθώς η ρύπανση απειλεί την παγκόσμια υγεία, περισσότερο από ποτέ. Οι Κινέζοι ηγέτες υποστήριζαν ότι η χώρα τους έχει το δικαίωμα να ρυπαίνει, επιχειρηματολογώντας ότι ως αναπτυσσόμενη χώρα, δεν μπορεί να θυσιάσει την οικονομική ανάπτυξη προς όφελος του περιβάλλοντος. Στην πραγματικότητα, όμως, η Κίνα κρατά όμηρο τον υπόλοιπο κόσμο - και υπονομεύει την δική της ευημερία.

250% ΤΟΥ ΑΕΠ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ Ωρολογιακή βόμβα τα στεγαστικά στην Ολλανδία

Ο νέος επικεφαλής του Eurogroup, ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών Γερούν Ντάισελμπλουμ, βρίσκεται πλέον σε πολύ άβολη θέση, καθώς την ώρα που κάνει σκληρές δηλώσεις για τα υπό κατάρρευση τραπεζικά συστήματα χωρών της Ευρωζώνης, βλέπει τον άλλοτε ανθηρό τραπεζικό τομέα της χώρας του έτοιμο να τινάξει την Ευρώπη στον αέρα.
Η Ολλανδία, ο ισχυρότερος σύμμαχος της Γερμανίας στην Ευρωζώνη, που σπεύδει συχνά πυκνά να στηρίξει με ευλαβική προσήλωση την αυστηρή πολιτική λιτότητας της Ανγκελα Μέρκελ προς τα «μαύρα πρόβατα» της Γηραιάς Ηπείρου, διαθέτει το μεγαλύτερο χρέος στην Ευρώπη, που φτάνει το 250% του ΑΕΠ της, όταν στην Ισπανία της κρίσης και της ανεργίας του 2011 έφτασε το 125% του ΑΕΠ.

U.S., China agree to cooperate on Korea crisis

Secretary of State John F. Kerry lobbied China on Saturday to lean harder on its Marxist ally North Korea, suggesting that Washington might reverse certain military moves in the region if the North gives up its nuclear weapons ambitions.
Video: The U.S. and China are committing to a process aimed at ridding North Korea of its nuclear weapons, said Secretary of State John Kerry, who was in Beijing for talks.

Kerry argued that the North’s escalating belligerence threatens the entire Pacific region, including China’s interests. He won a modest restatement of the shared goal of a ­non-nuclear Korean Peninsula and a public call from China’s foreign policy chief, Yang Jiechi, for a way out of the tension “peacefully, through dialogue.”

Η Αγκυρα στέλνει ερευνητικό σκάφος στην Αν. Μεσόγειο

Το ενεργειακό πόκερ πέριξ της Κύπρου συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Η Αγκυρα στέλνει το ερευνητικό σκάφος «Μπαρμπαρός Χαϊρεντίν Πασά», που αγόρασε πρόσφατα από τη Νορβηγία, για να διενεργήσει σεισμικές έρευνες στην Αν. Μεσόγειο, οι υπουργοί Εξωτερικών και Ενέργειας της Κύπρου επισκέπτονται το Ισραήλ και επαναβεβαιώνουν την ειλημμένη απόφαση Λευκωσίας και Τελ Αβίβ να εμβαθύνουν τη συνεργασία τους, και στο πλαίσιο αυτό θα διεξαχθούν κοινές ασκήσεις της Κύπρου με το Ισραήλ, ενώ η αμερικανική εταιρεία Noble προχωρά τον Ιούνιο στην επιβεβαιωτική γεώτρηση στο «οικόπεδο 12» της κυπριακής ΑΟΖ.
Ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας, Τανέρ Γιλντίζ, τόνισε πριν από λίγες ημέρες ότι μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του στη Μαύρη Θάλασσα, το «Μπαρμπαρός» θα αναλάβει κρίσιμο ρόλο και στις έρευνες για πετρέλαιο και φυσικό αέριο στη Μεσόγειο. Εδωσε, δε, το στίγμα των προθέσεων της τουρκικής κυβέρνησης, σημειώνοντας ότι οι έρευνες που έγιναν στη Μαύρη Θάλασσα, σε συνεργασία με τις μεγάλες εταιρείες πετρελαίου, τώρα θα ενταθούν στη Μεσόγειο.