Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

site-based social networks are “doomed to failure.”

Valdis Krebs

Social network consultant Valdis Krebs predicts that site-based social networks are “doomed to failure.” Having to go to a universal website and log in if we want to interact with our friends is all too much work, he says.

It is like the early days of telephone, when the caller had to ring up an operator to request a connection. Eventually, the caller could dial the other person directly. And then there were phones everywhere—at work, in the car, and now in our pockets. We can talk anywhere—all we need is a time and number to connect on.

Estonia publishes its e-voting source code on GitHub

Estonia, which created the world’s first nationwide Internet-based voting system, has finally releasedits source code to the public in an attempt to assuage a longstanding concern by critics.

Νίκη Ερντογάν κατά του στρατού, επαναπροσδιορίστηκε ο ρόλος των ΕΔ

Μία ακόμα «νίκη» σε βάρος των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων πέτυχε το Σάββατο η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καθώς, όπως μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο Anadolu, η Βουλή τροποποίησε ένα βαρυσήμαντο άρθρο στο καταστατικό των τριών Όπλων, το οποίο προσδιορίζει το ρόλο των ΕΔ και έχει χρησιμοποιηθεί ως βάση για τρία στρατιωτικά πραξικοπήματα, το 1971, το 1980 και το 1997.

Η συνάντηση Ομπάμα-Σαμαρά με τη «ματιά» των οικονομικών αναλυτών

Η συνάντηση Ομπάμα-Σαμαρά με τη «ματιά» των οικονομικών αναλυτών

Ο ρόλος των ΗΠΑ στην ευρωπαϊκή κρίση


Ο ρόλος που παίζουν και θέλουν να παίξουν οι ΗΠΑ στην ευρωπαϊκή κρίση, το χάσμα μεταξύ Ουάσινγκτον και Βερολίνου στην πολιτική αντιμετώπισής της και η επικείμενη συνάντηση του Μπαράκ Ομπάμα με τον Έλληνα πρωθυπουργό, που κρίνεται σημαντική τόσο από πλευράς ουσίας όσο και συμβολισμού, με τη «ματιά» στελεχών χρηματοπιστωτικών οργανισμών και αναλυτών στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Θεμιστοκλής, ο Πειραιάς και ο Πέρσες του σήμερα

Ο Πειραιάς, «ο διαπεραιών επιβάτας διά πλοίου», αναδείχθηκε σε λιμάνι περιωπής από τον Θεμιστοκλή «ως ωφελιμότερον της ως άνω πόλεως»2, ενώ μέχρι τότε χρησιμοποιούνταν το Φάληρο σαν επίνειο της Αθήνας.
Τώρα που η οικονομία όλο και κακοφορμίζει, για να μην είμαστε διαρκώς οψίνοες και αμαρτίνοες Επιμηθείς, η άμεση ανάγκη για μια καινοτόμα ανάπτυξη απαιτεί νέους προσανατολισμούς βασισμένους στην παγκόσμια πραγματικότητα, σε συνδυασμό με δοκιμασμένους εγχώριους τομείς δραστηριότητας, όπως η πάλαι ποτέ «ατμομηχανή της οικονομίας» οικοδομή.

Τη Δευτέρα η Πρώτη Εκδήλωση Ενδιαφέροντος για τον Αγωγό IGB

Οι πρώτες ενδείξεις για το ενδιαφέρον της αγοράς σε ό,τι αφορά τον αγωγό μεταφοράς αερίου Ελλάδας - Βουλγαρίας (IGB ) αναμένεται να υπάρξουν με τις προτάσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος, τη Δευτέρα.
Οι υποψήφιες εταιρείες μπορούν να εκδηλώσουν ενδιαφέρον, είτε για τη δέσμευση χωρητικότητας του αγωγού είτε για τη διασύνδεσή τους με τον IGB.

ΤΑ ΑΔΙΕΞΟΔΑ ΤΗΣ ΑΝΓΚΕΛΑ ΜΕΡΚΕΛ Προεκλογικός «περίπατος» στρωμένος με αγκάθια

Τόσο στην Ελλάδα όσο και στο σύνολο σχεδόν του Νότου της Ευρωζώνης προεξοφλείται ως περίπατος για την καγκελάριο η εκλογική αναμέτρηση του Σεπτεμβρίου.

Η επιδείνωση της παγκόσμιας οικονομικής συγκυρίας καθι­στά τη Γερμα­νία, σύμφωνα με το ΔΝΤ, παγκόσμιο παράγοντα αστάθειας
Η επιδείνωση της παγκόσμιας οικονομικής συγκυρίας καθι­στά τη Γερμα­νία, σύμφωνα με το ΔΝΤ, παγκόσμιο παράγοντα αστάθειας
Με προβάδισμα επί των Σοσιαλδημοκρατών που κινείται σταθερά πάνω από το 15%, οι Χριστιανοδημοκράτες δίνουν εκτός συνόρων την εντύπωση ότι το μόνο που τους ανησυχεί είναι κάποιο ατύχημα -πολιτική κρίση ή κοινωνική έκρηξη- στην Αθήνα, τη Λισαβόνα, τη Μαδρίτη και τη Ρώμη, που θα ακύρωνε την τεχνητή και επιβεβλημένη από το Βερολίνο εικόνα ηρεμίας και σταθερότητας στην Ευρωζώνη.

Ταραχές με μολότοφ και πέτρες στο Μπέλφαστ της Β. Ιρλανδίας

Η αστυνομία του Μπέλφαστ δέχθηκε επίθεση με βόμβες μολότοφ, πέτρες, μπουκάλια και άλλα αντικείμενα για δεύτερη νύχτα χθες στη διάρκεια νέων ταραχών που προκάλεσαν προτεστάντες διαδηλωτές, έγινε γνωστό σήμερα από αστυνομική πηγή.
Την προηγουμένη, 32 αστυνομικοί και ένα βουλευτής τραυματίστηκαν στη διάρκεια των συγκρούσεων της αστυνομίας με τους προτεστάντες διαδηλωτές.