Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Αποχαιρετά την Ελλάδα ο Γ. Παπανδρέου και αναχωρεί για τις ΗΠΑ - Ανέλαβε καθηγητής στο Χάρβαρντ - Φήμες πως θα στηρίξει την προεκλογική εκστρατεία του Obama

 
 
Βαλίτσες για τις ΗΠΑ φέρεται πως ετοιμάζει ο πρώην πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου.
Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το protothema.gr, ο κ. Παπανδρέου εγκαθίσταται μόνιμα τις ΗΠΑ, καθώς μετά την επανεκλογή του στην προεδρία της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στο Κέιπ Τάουν, προσελήφθη στο Harvard Kennedy School.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, το όνομα του πρώην πρωθυπουργού έκανε την εμφάνισή του στο επίσημο site του ιδρύματος ως καθηγητής και μέλος του μόνιμου προσωπικού του ιδρύματος.
Το όνομά του βρίσκεται στον επίσημο κατάλογο των καθηγητών του φημισμένου πανεπιστημίου, στο οποίο λειτουργεί και το παγκόσμιο πρόγραμμα υποστήριξης εκλεγμένων ηγετών, το Global Public Leaders Program, το οποίο ενισχύει οικονομικά η κυρία Γιάννα Αγγελοπούλου και -σε συνεργασία και με το ίδρυμα Μπιλ Κλίντον- έχει στόχο να δώσει τη δυνατότητα σε εκλεγμένους ηγέτες, μετά την αποχώρηση από το αξίωμά τους, να συνεχίσουν να προσφέρουν.

Ο κ. Παπανδρέου έχει δηλώσει τη νέα του διεύθυνση, τα τηλέφωνα και e-mail στην Αμερική, ενώ φουντώνουν και οι φήμες που τον θέλουν να έχει ενταχθεί στο επιτελείο για την προώθηση της υποψηφιότητας Ομπάμα μετά τις επαφές που είχε στο συνέδριο των Δημοκρατικών στη Βόρεια Καρολίνα.

Μ. Μπαρνιέ: «Οι μικρότερες τράπεζες είναι το πραγματικό πρόβλημα της Ευρώπης»


image
«Οι μικρότερες τράπεζες είναι το πραγματικό πρόβλημα της Ευρώπης» δήλωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος για θεματα εσωτερικής αγοράς Μισέλ Μπαρνιέ στο CNBC.

Ο κ. Μπαρνιέ απέρριψε τις αιτιάσεις του Γερμανού υπουργού οικονομικών Β. Σόιμπλε πως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα πρέπει να εστιάσει μόνο στην επίλυση των προβλημάτων των μεγαλύτερων τραπεζών της ευρωζώνης.
«Μη συστημικές τράπεζες όπως η Northern Rock, η ισπανική Bankia και η γαλλο-βελγική Dexia θα είναι αυτές που μπορούν να δημιουργήσουν πραγματικά προβλήματα», δήλωσε ο ευρωπαίος επίτροπος, στο Ambrosetti Forum, στη λίμνη Κόμο της Ιταλίας.

«Για να είναι αποτελεσματική και αξιόπιστη η επίβλεψη των τραπεζών θα πρέπει να περιλαμβάνει και τέτοιες τράπεζες», πρόσθεσε.
Επίσης, είπε πως κανένας θεσμός δεν θα πρέπει να αποκλειστεί από τη διαδικασία ελέγχου παρ'ότι κάποιοι μηχανισμοί ελέγχου θα παραμείνουν υπό εθνικό έλεγχο όπως π.χ. η προστασία των καταναλωτών. «Η ΕΚΤ δεν θα ασχολείται με την καθημερική λειτουργία των τραπεζών», διαβεβαίωσε ο κ. Μπαρνιέ.

Ελβετία: 13 Ελληνες πολυεκατομμυριούχοι πληρώνουν εξευτελιστικούς φόρους


image
Τέλος στην «άδικη», όπως τη χαρακτηρίζουν, ειδική φορολογική μεταχείριση προς τους πλούσιους ξένους, σκέφτονται να δώσουν οι εκλογείς του ελβετικού καντονίου της Βέρνης, καθώς στις 23 Σεπτεμβρίου θα ψηφίσουν με θέμα μια νέα νομοθεσία για «Δίκαιη και ισότιμη φορολόγηση για τις οικογένειες».
Η σοσιαλίστρια Ελβετίδα βουλευτής Μάργκρετ Κίνερ Νέλεν, σε δήλωσή της στην ελβετική εφημερίδα Λε Ματέν, την οποία επικαλείται η γαλλική κυριακάτικη Ζουρνάλ Ντι Ντιμάνς, αναφέρεται στο ζήτημα αυτό φέρνοντας ως παράδειγμα ότι «στο Γκστάαντ, βρίσκουμε δεκατρείς ελληνικές οικογένειες πολυεκατομυριούχων, που πληρώνουν εξευτελιστικούς φόρους. Είναι σκάνδαλο». Βέβαια, πέρα από τους πλούσιους Έλληνες, στην Ελβετία βρίσκονται και πολλοί Γάλλοι, «φορολογικοί μετανάστες» όπως και ο ιδιαίτερα δημοφιλής για τους Γάλλους ροκ τραγουδιστής, Τζόνι Χαλιντέι.

Αποζημίωση 1 δισ. ευρώ ζητά η Ρωσία από τη Βουλγαρία για τη ματαίωση της κατασκευής πυρ. σταθμού στο Μπέλενε


Η ρωσική εταιρεία Atomstroyexport απαιτεί από τη Βουλγαρία οικονομικές αποζημιώσεις ύψους ενός δισεκατομμυρίου ευρώ επειδή η χώρα ματαίωσε φέτος την κατασκευή του πυρηνικού σταθμού του Μπέλενε, σύμφωνα με ανακοίνωση της ρωσικής εταιρίας την οποία επικαλούνται τα πρακτορεία.


"Τα ποσά που απαιτεί η Atomstroyexport περιλαμβάνουν το κόστος όλων των εργασιών που πραγματοποιήθηκαν για το πρόγραμμα, το κόστος του υλικού, τις απώλειες και τα λοιπά. Το συνολικό ποσό των νέων αποζημιώσεων ανέρχεται σε τουλάχιστον ένα δισεκατομμύριο ευρώ», ανακοίνωσε η Atomstroyexport.

Δημοσιεύθηκε η υπ. αρ. 1972/2012 απόφαση του ΣτΕ για το ειδικό τέλος ακινήτων

Δημοσιεύθηκε η υπ. αρ. 1972/2012 απόφαση του ΣτΕ για το ειδικό τέλος ακινήτων



















Δημοσιεύθηκε η υπ. αριθμ 1972/2012 απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας για το Έκτατο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών

Δημοσιεύθηκε η υπ. αριθμ 1972/2012 απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε, κατά πλειοψηφία, ότι δεν αντίκειται στο Σύνταγμα και στο Πρώτο Πρωτόκολλο της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) το λεγόμενο «χαράτσι» της ΔΕΗ.

Παράλληλα, με τη συγκεκριμένη απόφαση η Ολομέλεια του ΣτΕ ακύρωσε την απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών (1211/2011), κατά το μέρος που προέβλεπε διακοπή της παροχής του ηλεκτρικού ρεύματος σε όποιον δεν καταβάλλει το Έκτατο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (ΕΕΤΗΔΕ), κρίνοντας την ως αντίθετη με το Σύνταγμα.

Παρέμβαση του Ι. Τέντε για τη Χρυσή Αυγή

Παρέμβαση του Ι. Τέντε για τη Χρυσή Αυγή
Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, κ. Ιωάννης Τέντες πραγματοποίησε παρέμβαση σχετικά με το θέμα που έχει ξεσπάσει με τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής

Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, κ. Ιωάννης Τέντες πραγματοποίησε παρέμβαση σχετικά με το θέμα που έχει ξεσπάσει με τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, δίνοντας εντολή προς τους αρμόδιους Εισαγγελείς να ολοκληρώσουν το ταχύτερο δυνατό την έρευνα για τα επεισόδια που προκλήθηκαν με τους κατά τόπους μικροπωλητές ώστε να ζητηθεί άμεσα από τη Βουλή η άρση της ασυλίας των εμπλεκόμενων βουλευτών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου έχει ως εξής:
«Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ιωάννης Τέντες ζήτησε σήμερα από τους κατά τόπον αρμόδιους Εισαγγελείς την επίσπευση των διενεργουμένων προκαταρκτικών εξετάσεων για τα γεγονότα της Ραφήνας και της Λαϊκής Αγοράς Μεσολογγίου, ούτως ώστε το γρηγορότερο δυνατόν να ζητηθεί από τη Βουλή η άρση του ασύλου των εμπλεκομένων βουλευτών»


Μείωση του εταιρικού δανεισμού το 2011, δείχνει ανάλυση της Hellastat


Τις συνέπειες της βαθιάς ύφεσης στην ελληνική επιχειρηματικότητα ποσοτικοποιεί σε ανάλυσή της η Hellastat ΑΕ, με την ολοκλήρωση της δημοσίευσης των οικονομικών αποτελεσμάτων για τη χρήση του 2011.


Σύμφωνα με τον κ. Πάνο Μιχαλόπουλο, διευθύνοντα σύμβουλο της Hellastat ΑΕ, μέσα από την επεξεργασία των ισολογισμών 52.000 επιχειρήσεων για τη δεκαετία 2011-2002, προκύπτει η σαφής αποκλιμάκωση της συνολικής αλλά και τραπεζικής χρηματοδότησης. Ειδικότερα, ο λόγος των ξένων προς τα ίδια κεφάλαια υποχωρεί το 2011 στο 0,86 προς 1, έναντι σχέσης 1 προς 1 το 2010 και 1,2 προς 1 το 2008.