Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

Μάχη για την προέλευση της χημικής επίθεσης στη Συρία Γαλλία: Ήταν το καθεστώς, Ιράν: Ήταν οι αντάρτες

Υπάρχουν στοιχεία που καταδεικνύουν ότι οι Σύροι αντάρτες έκαναν χρήση χημικών όπλων, ανακοίνωσε η Τεχεράνη, η οποία προειδοποίησε την Ουάσιγκτον να μην προχωρήσει σε στρατιωτικές ενέργειες. Νωρίτερα, το Παρίσι «έδειχνε» το καθεστώς Άσαντ, ασκώντας πιέσεις στις ΗΠΑ για επέμβαση. Δυσαρεστημένη η Μέρκελ με τη στάση Ρωσίας και Κίνας. ΓΧΣ: 355 απεβίωσαν από τη χημική επίθεση.
«Μας ανησυχούν ιδιαίτερα οι πληροφορίες που αφορούν στη χρήση χημικών όπλων στη Συρία και καταδικάζουμε απερίφραστα τη χρήση τέτοιων όπλων. Υπάρχουν στοιχεία ότι οι τρομοκρατικές ομάδες προέβησαν σε αυτήν την ενέργεια», δήλωσε ο Αμπάς Αραγκτσί, εκπρόσωπος της ιρανικής διπλωματίας.

U.S., Russia at odds on who is blocking U.N. probe of suspected chemical attack in Syria

U.N. inspectors were stymied Friday in their attempts to investigate this week’s allegedchemical weapons attack in Syria, as the United States and Russia escalated their disagreement over which of the country’s warring camps was blocking the probe.
Mohammad Hannon/AP - Syrian protesters carry a placards showing dead children, during a protest in front of the Syrian embassy to condemn the alleged poison gas attack on the suburbs of Damascus, during a protest in front of the Syrian embassy, in Amman, Jordan, on Friday.
President Obama, in his first extended public statement on the attack, said his administration was still gathering information on what he called a “troublesome” situation that could affect “some core national interests that the United States has,” including nonproliferation and regional stability.

Ο Μπο Σιλάι παραδέχθηκε ότι είχε γνώση περί κατάχρησης δημοσίου χρήματος

Ο καθαιρεθείς Κινέζος πολιτικός Μπο Σιλάι αποδέχεται την ευθύνη για τα δημόσια κεφάλαια ύψους 5 εκατ. γιουάν (612.000 ευρώ) που κατηγορείται ότι καταχράσθηκε και τα οποία κατέληξαν στον τραπεζικό λογαριασμό της συζύγου του, λέγοντας σε κατάθεσή του που αναγνώσθηκε σήμερα στο δικαστήριο ότι δεν φάνηκε τόσο προσεκτικός όσο έπρεπε.
Ο Μπο, ο οποίος ήταν άλλοτε ένας ανερχόμενος αστέρας της κινεζικής ηγεσίας, αντιμετωπίζει κατηγορίες για διαφθορά, δωροληψία και κατάχρηση εξουσίας στην πιο δραματική δίκη που διεξάγεται στην Κίνα μετά την «εκθρόνιση» της Συμμορίας των Τεσσάρων, το 1976, στο τέλος της Πολιτιστικής Επανάστασης του Μάο Τσετούνγκ.

ΣΟΚΑΡΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΟΗΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΡΙΑ Ενα εκατομμύριο παιδιά στον δρόμο της προσφυγιάς

Σοκ προκαλούν τα στοιχεία του ΟΗΕ για τον αριθμό των παιδιών προσφύγων από τον εμφύλιο της Συρίας προς το εξωτερικό, που έχουν πλέον φτάσει το ένα εκατομμύριο, επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά πως οι αδύναμοι είναι αυτοί που πληρώνουν το βαρύτερο τίμημα από τις ένοπλες συγκρούσεις.

Πέραν του 1.000.000 παιδιά έχουν αφήσει την πατρίδα τους για άλλες χώρες περνώντας τα σύνορα για να σωθούν από τη φρίκη του πολέμου
Πέραν του 1.000.000 παιδιά έχουν αφήσει την πατρίδα τους για άλλες χώρες περνώντας τα σύνορα για να σωθούν από τη φρίκη του πολέμου
Σύμφωνα με την υπηρεσία του ΟΗΕ για τα δικαιώματα του παιδιού (UNICEF) και την υπηρεσία του Οργανισμού για τους Πρόσφυγες (UNCHR), παρότι ο αριθμός των νεκρών από την εμφύλια σύγκρουση που μαίνεται εδώ και 2,5 χρόνια φτάνει περίπου τις 100.000, ο αριθμός των εκτοπισμένων συνολικά (εσωτερικό και εξωτερικό) είναι κατά πολύ μεγαλύτερος (εκτιμήσεις κάνουν λόγο μέχρι και για 5 εκατ. ανθρώπους) και όσον αφορά στα εκτοπισμένα παιδιά, ο αριθμός τους φτάνει πάνω από το 50% του συνόλου των Σύρων προσφύγων.