Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

Το γαλλικό «Σύμφωνο για την Ανάπτυξη» που θα παρουσιαστεί στις Βρυξέλλες

Ένα «σύμφωνο για την Ανάπτυξη στην Ευρώπη» αναμένεται να παρουσιάσει ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ την ερχόμενη εβδομάδα στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών. Το εν λόγω σύμφωνο αποτελεί την πρόταση του Ολάντ για επίτευξη ανάπτυξης στην Ευρώπη.

«Η ανάπτυξη είναι σήμερα πολύ αδύναμη στην Ευρώπη για να προετοιμάσουμε το μέλλον και να συνοδεύσουμε την απαραίτητη εξυγίανση των δημοσίων οικονομικών των κρατών-μελών» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην πρώτη παράγραφο του εμπιστευτικού εγγράφου, σύμφωνα με το «Βήμα της Κυριακής».  «Αυτή η κατάσταση απειλεί τη συνοχή των κοινωνιών μας», σημειώνεται.

Σόρος: Απομένουν τρεις μήνες ζωής για το ευρώ.




Το Σάββατο σε συνέδριο για την οικονομία στο Τρέντο της Ιταλίας, ο Σόρος  δήλωσε ότι πιστεύει πως οι Ευρωπαίοι ηγέτες διαθέτουν μονάχα τρείς μήνες για να εξασφαλίσουν την επιβίωση του ευρώ. 

«Είμαστε σε σημείο καμπής. Μετά την πάροδο των τριών μηνών οι αγορές θα εξακολουθούν να απαιτούν περισσότερα αλλά οι αρχές δε θα είναι σε θέση να ανταποκριθούν… Η ΕΕ είναι σαν μια φούσκα. Όχι οικονομική αλλά πολιτική φούσκα που θα μπορούσε να σκάσει εξαιτίας της ευρω-κρίσης».

«Στη φάση της ανόδου η ΕΕ ήταν αυτό που αποκαλούσε ο ψυχαναλυτής Ντέιβιντ Τούκετ  ‘φανταστικό αντικείμενο’, δηλαδή μη πραγματικό αλλά ισχυρά ελκυστικό» είπε.

Νταβούτογλου: Η Συρία γνώριζε ότι ήταν δικό μας αεροσκάφος


Η Άγκυρα ανακοίνωσε σήμερα ότι η Συρία κατέρριψε το στρατιωτικό της αεροσκάφος σε διεθνή χωρικά ύδατα και χωρίς προειδοποίηση και είπε ότι προτίθεται να έχει επίσημες διαβουλεύσεις με τους συμμάχους του ΝΑΤΟ αναφορικά με την αντίδραση που πρέπει να υιοθετήσει.


Τα σωστικά συνεργεία εντόπισαν τα συντρίμμια του τουρκικού μαχητικού που κατέρριψε η Συρία την Παρασκευή στα συριακά χωρικά ύδατα και σε βάθος 1.300 μέτρων, μετέδωσαν σήμερα τα τουρκικά ειδησεογραφικά δίκτυα χωρίς να επικαλούνται κάποια πηγή. Ο Τούρκος ΥΠΕΞ δήλωσε νωρίτερα ότι οι ομάδες έρευνας και διάσωσης εξακολουθούν να αναζητούν τους δύο αγνοούμενους πιλότους και ότι οι επιχειρήσεις διεξάγονται σε συνεργασία με την Συρία αλλά χωρίς να τις χαρακτηρίζει «κοινές» επιχειρήσεις.

ΟΙ ΗΠΑ ΕΛΚΟΥΝ ΚΙΝΕΖΙΚΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΕΝ ΜΕΣΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ, ΤΟΥ Mu Xuequan

Επενδυτικά συμβόλαια ύψους 3,4 δις δολαρίων υπεγράφησαν από επιχειρήσεις της Κίνας και των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια ενός φόρουμ, το οποίο έλαβε χώρα το Σαββάτο στην ανατολική επαρχία της Κίνας Jiangsu.


Οι επενδύσεις, οι οποίες κατευθύνονται κυρίως προς τις ΗΠΑ, έγιναν μεταξύ 85 επιχειρήσεων από 21 πόλεις της Κίνας και 20 των ΗΠΑ που συμμετείχαν στο δεύτερο φόρουμ των πόλεων Κίνας – ΗΠΑ για την οικονομική συνεργασία και τις επενδύσεις.