Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2012

Το τέρας της γραφειοκρατίας και πόσο μας κοστίζει


image
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε πρόσφατα στη δημοσιότητα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντ. Μανιτάκης, το κόστος της γραφειοκρατίας εκτιμάται στο 6,8% του ΑΕΠ, δηλαδή περί τα 14 δισ. ευρώ, όταν ο μέσος όρος στην Ε.Ε. είναι 3,5%. Ακόμα οι επιχειρήσεις στην Ελλάδα αναγκάζονται να δίνουν 2 δισ. ευρώ για να καλύψουν τη δαπάνη που προκύπτει από γραφειοκρατικά εμπόδια. Επίσης, ο υπουργός αναφέρθηκε στην προσπάθεια που θα κάνει ο ΟΟΣΑ για να χαρτογραφήσει το ελληνικό Δημόσιο μέσα στους επόμενους επτά μήνες, προκειμένου να μειωθούν τα διοικητικά εμπόδια κατά 25%. Τέλος, ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης ανέφερε ότι μπορούν να εξοικονομηθούν μέχρι και 7 δισ. ευρώ έως το τέλος του 2013.

Τι αλλάζει από 1.1.2013 στα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών


Τι αλλάζει από 1.1.2013 στα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών
Ηλεκτρονικό εισιτήριο, εκπτώσεις για τους κατόχους καρτών απεριόριστων διαδρομών και η δεσμίδα των 10+1 εισιτηρίων. Όλα έρχονται στη ζωή όσων χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράςαπό την... αυγή του 2013.
Από την 1η Ιανουαρίου, λοιπόν, οι πολίτες που χρησιμοποιούν για τις μετακινήσεις τους στις αστικές συγκοινωνίες θα μπορούν να προμηθεύονται τις δεσμίδες με τα 10 εισιτήρια συν ένα... δώρο.

Παπαντωνίου: Δεν γνώριζα για τις καταθέσεις της συζύγου μου στην Ελβετία


Τι δήλωσε ο πρώην υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου για τον λογαριασμό της συζύγου του στην HSBC. Γιατί δεν τον συμπεριέλαβε στη δήλωση "Πόθεν Έσχες"

Ο πρώην υπουργός Άμυνας του ΠΑΣΟΚ, Γιάννος Παπαντωνίου επιβεβαίωσε την ύπαρξη λογαριασμού της συζύγου του στην HSBC, ο οποίος περιλαμβάνεται στη λίστα Λαγκάρντ.

Μόνο πολιτικές σχέσεις Ισραήλ-ΝΑΤΟ αφήνει η Τουρκία


Οι πρώτες διευκρινήσεις αναφορικά με το φλέγον θέμα της τουρκικής υπαναχώρησης στο θέμα του μπλοκαρίσματος της ισραηλινής συμμετοχής και συνεργασίας στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του ΝΑΤΟ προέκυψαν τις τελευταίες ώρες.
Συγκεκριμένα, η Τουρκία φαίνεται πως αίρει την άρνησή της όσον αφορά τις «μη στρατιωτικές» δραστηριότητες της Συμμαχίας. Εξακολουθεί να ενίσταται στη συμμετοχή των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων στις στρατιωτικές ασκήσεις του ΝΑΤΟ. Το Ισραήλ συμμετέχει στον «Μεσογειακό Διάλογο» μαζί με άλλες έξι χώρες

Πανος Παναγιωτόπουλος «Δεν μπορούμε να μείνουμε άοπλοι – Ξεκινάμε νέο ΕΜΠΑΕ»


Για πρώτη φορά από την έναρξη της κρίσης και αφού η επιχειρησιακή ετοιμότητα των ΕΔ βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο μετά το 1974 η πολιτική ηγεσία της χώρας δείχνει να αντιλαμβάνεται ότι το παιχνίδι με τη φωτιά μπορεί  και να μας κάψει:
Πριν λίγο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πανος Παναγιωτόπουλος έθεσε επίσημα έναρξη προγράμματος επανεξοπλισμού των ΕΔ μιλώντας στους δημοσιογράφους και σημειώνοντας ότι:
-  Τις επόμενες ημέρες συνεδριάζει το ΣΑΜ για να καταλήξει οριστικά σε ένα μεσοπρόθεσμο ΕΜΠΑΕ αλλά και σε ένα Δεκαετές Πρόγραμμα Εξοπλιστικών Στόχων.

U.S. moves toward selling advanced spy drones to South Korea

The Obama administration formally proposed a controversial sale of advanced spy drones to help South Korea bear more of its defense from any attack by the heavily armed North.
John Schwab/AP - In this Nov. 3, 2006, file photo provided by the U.S. Air Force shows an RQ-4 Global Hawk Unmanned Aerial Vehicle (UAV) landing at Beale Air Force Base, Calif. The Air Force is basing three of its most advanced unmanned aerial vehicles, the Global Hawk to Guam.

Seoul has requested a possible $1.2 billion sale of four Northrop Grumman RQ-4 “Global Hawk” remotely piloted aircraft with enhanced surveillance capabilities, the Pentagon’s Defense Security Cooperation Agency said in a statement dated Monday and distributed Tuesday.

Το 50% του Nabucco Θέλει να Αγοράσει η Κοινοπραξία του Σαχ Ντενίζ, Σύμφωνα με τους Βούλγαρους

Η κοινοπραξία του κοιτάσματος Σαχ Ντενίζ στην Κασπία, το οποίο προορίζεται να τροφοδοτήσει με φυσικό αέριο το Νότιο Διάδρομο, βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για να αποκτήσει μερίδιο 50% στον αγωγό Nabucco, όπως αποκάλυψε ο διευθύνοντας της βουλγαρικής Bulgarian Energy Holding (BEH), Μιχαήλ Αντόνωφ. Πρόκειται για μια κίνηση που αλλάζει τα δεδομένα στο Νότιο Διάδρομο και εφόσον επιβεβαιωθεί, αποτελεί σαφές πλεονέκτημα υπέρ του συγκεκριμένου αγωγού.
Ο ίδιος ο Αντόνωφ δήλωσε, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ότι «διεξάγουμε συζητήσεις σε καθημερινή βάση. Αναμένουμε το Σαχ Ντενίζ να αποκτήσει το 50% των μετοχών». Πρόσθεσε ότι «μια τέτοια συμφωνία θα τονώσει πολύ τις προοπτικές του Nabucco».

Αυτομόλησε ο αρχηγός της στρατιωτικής αστυνομίας της Συρίας

Ο αρχηγός της στρατιωτικής αστυνομίας της Συρίας αυτομόλησε υποστηρίζοντας ότι αισθάνεται ότι ο στρατός δεν ενεργεί πλέον προς το συμφέρον του λαού της χώρας.
Αυτομόλησε ο αρχηγός της στρατιωτικής αστυνομίας της Συρίας
"Είμαι ο υποστράτηγος Αμπντουλ Αζίζ Τζάσεμ αλ Σάλαλ, ο επικεφαλής της στρατιωτικής αστυνομίας της Συρίας. Ανακοινώνω ότι αυτομολώ από το στρατό του καθεστώτος" είπε σε βίντεο που προβλήθηκε από το κανάλι Αλ Αραμπίγια.

Κίνα: Στην κυκλοφορία η μεγαλύτερη σιδηροδρομική γραμμή ταχείας κυκλοφορίας στον κόσμο

Η Κίνα έδωσε στην κυκλοφορία τη μεγαλύτερη σιδηροδρομική γραμμή ταχείας κυκλοφορίας στον κόσμο, από το Πεκίνο προς την πόλη Γκουανσχού.
Στην Κίνα η μεγαλύτερη σιδηροδρομική γραμμή ταχείας κυκλοφορίας στον κόσμο
Το πρώτο τρένο υψηλής ταχύτητας στη συγκεκριμένη γραμμή μήκους 2,298 χιλιομέτρων, ξεκίνησε νωρίς το πρωί, ώρα Κίνας, από την πρωτεύουσα της χώρας, με κατεύθυνση την μεγαλούπολη στη νότια Κίνα, κοντά στο Χονγκ Κονγκ. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρχών η απόσταση αυτή θα διανυθεί σε περίπου οκτώ ώρες.

Ορκίζεται νέος πρωθυπουργός της Ιαπωνίας ο Σίνζο Άμπε

Ο ηγέτης του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος (LDP) Σίνζο Άμπε, αναμένεται να ορκιστεί την Τετάρτη, ως ο έβδομος πρωθυπουργός της Ιαπωνίας μέσα σε έξι χρόνια, και ενώ η χώρα αντιμετωπίζει σοβαρότατες προκλήσεις, με την οικονομία να βρίσκεται σε ύφεση και την ένταση με την Κίνα για τις εδαφικές τους διαφορές, να διατηρείται.
Ο 58χρονος ένθερμος εθνικιστής, ο οποίος υπήρξε πρωθυπουργός της χώρας για διάστημα ενός έτους έως τον Σεπτέμβριο του 2007, θα ορίσει το νέο υπουργικό συμβούλιο αμέσως μόλις επισήμως εκλεγεί πρωθυπουργός μέσω κοινοβουλευτικής συνεδρίασης.