Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Περνούν από φροντιστήριο οι Τουρκοκύπριοι – Φόρμουλα για εσαεί τουρκική παρουσία στο νησί


Davutoglou-Eroglu01-15December2013
Του ΚΩΣΤΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ
Το παρασκήνιο βρίσκεται σε πλήρη δράση για το Κυπριακό, παρόλο που επισήμως δηλώνεται πως δεν υπάρχουν διεργασίες σε αυτή τη φάση. Όπως αναφέρουν συναφείς πληροφορίες, η Άγκυρα έχει διαμηνύσει πως μόνο δια της εσαεί παρουσίας της στο νησί, μπορεί να συζητήσει τα θέματα που εγείρει η ελληνοκυπριακή πλευρά και αφορούν τα ζητήματα της κυριαρχίας.

Κέρδισε η ΦΑΓΕ, έχασε η τουρκική Chobani


FAGE01-28January2014
Απέρριψε, σήμερα, το αγγλικό Εφετείο την προσφυγή της Chobani για την υπόθεση «Greek yoghurt», σε όλα της τα σημεία, αρνούμενη να της επιτρέψει την τροποποίηση των αιτιών της προσφυγής της με την ενσωμάτωση νέων σημείων που αφορούν στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο.
Αυτό αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση και υπενθυμίζεται ότι η Chobani είχε προσπαθήσει να πείσει το Εφετείο ότι πολλά από τα ευρήματα της πρωτόδικης απόφασης ήταν λανθασμένα. Το Εφετείο απέρριψε πάλι τα επιχειρήματα παρατηρώντας μάλιστα για αρκετά από εκείνα τα ευρήματα ότι ήταν πράγματι «ανεπίδεκτα προσβολής».

DW: «Η Αθήνα υποκινεί τη Γαλλία ενάντια στη Γερμανία»

DW: «Η Αθήνα υποκινεί τη Γαλλία ενάντια στη Γερμανία»

Με αυτόν τον τίτλο το Focus και άλλα γερμανικά ΜΜΕ αναπαράγουν στην ηλεκτρονική τους έκδοση, τηλεγράφημα του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων, το οποίο αναφέρεται στη χθεσινή ομιλία του αντιπροέδρου της ελληνικής κυβέρνησης ενώπιον του Ελληνογαλλικού Βιομηχανικού και Εμπορικού Επιμελητηρίου.