Κυριακή 12 Μαΐου 2013

G7: Να ολοκληρωθούν οι τραπεζικές μεταρρυθμίσεις

Την προώθηση μέτρων για τη διαχείριση προβληματικών τραπεζών συμφώνησαν οι υπουργοί οικονομικών του G7 στο Λονδίνο, σε συνεδρίαση όπου κυριάρχησε η ευρωπαϊκή λιτότητα και η νομισματική πολιτική της Ιαπωνίας. 
Αναφορικά με τη διαμάχη για τη λιτότητα, ο βρετανός υπουργός οικονομικών Τζώρτζ Όσμπορν τόνισε ότι υπάρχουν μικρότερες διαφωνίες σε σχέση με την κοινή αντίληψη, όσον αφορά στο εάν οι κυβερνήσεις θα έπρεπε να επικεντρωθούν σε μείωση δαπανών ή σε μέτρα που ενισχύουν την ανάπτυξη.

Assad forces gaining ground in Syria

Forces loyal to Syrian President Bashar al-Assad are beginning to turn the tide of the country’s war, bolstered by a new strategy, the support of Iran and Russia and the assistance of fighters with Lebanon’s Hezbollah movement.
A series of modest, scattered gains by government forces in recent weeks has produced no decisive breakthrough. But the advances have been made in strategically important locations and point to a new level of direction and energy previously unseen in the army’s performance, military analysts, rebels and Syrians close to the government say.

Νετανιάχου: Αποφασισμένος να αποτρέψει την πώληση ρωσικών S-300 στη Συρία

«Aπόλυτα αποφασισμένος» να αποτρέψει την πώληση ρωσικών πυραύλων στη Συρία, είναι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπένγιαμιν Νετανιάχου όπως υποστήριξε μέλος του υπουργικού συμβουλίου στην κρατική ραδιοφωνία. Ο Νετανιάχου πρόκειται σύντομα να μεταβεί στη Μόσχα. Βλαντιμίρ Πούτιν και Μπένγιαμιν Νετανιάχου
Η πιθανή προμήθεια ρωσικών πυραύλων τύπου S-300 στη Συρία «μας ανησυχία σε μεγάλο βαθμό κι ο πρωθυπουργός είναι απολύτως αποφασισμένος να μην υπογραφεί το συμβόλαιο αυτό», δήλωσε ο υπουργός Υδάτων και Ενεργείας Σιλβάν Σαλόμ.

Μάχη στήθος με στήθος στη Βουλγαρία

Βουλευτικές εκλογές διεξάγονται στη Βουλγαρία με το αποτέλεσμα της αναμέτρησης να χαρακτηρίζεται αβέβαιο. Σφυγμομετρήσεις μέχρι την τελευταία στιγμή έδειχναν ότι ούτε ο τέως πρωθυπουργός Μπορίσφο ούτε οι Σοσιαλιστές θα καταφέρουν να εξασφαλίσουν την πλειοψηφία στη Βουλή των 240 εδρών. Παρατηρητές του ΟΑΣΕ έχουν μεταβεί στη χώρα για να επιβλέψουν τη διαδικασία μετά από καταγγελίες για απόπειρα νοθείας και εξαγοράς ψήφων.
φωτό Reutersφωτό ReutersΤα εκλογικά τμήματα θα παραμείνουν ανοικτά έως τις 20.00, ώρα Ελλάδος, και οι πρώτες εκτιμήσεις του τελικού αποτελέσματος θα κοινοποιηθούν αμέσως μετά τη λήξη της διαδικασίας. Εάν επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις και δεν εξασφαλίσει κανένα κόμμα την πλειοψηφία, ο σχηματισμός κυβέρνησης θα είναι ένας δύσκολος γρίφος καθώς μικρότερα κόμματα φαίνεται να διστάζουν να συμμαχήσουν με κάποιο από τα δύο μεγαλύτερα.