Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

Ο Ρώσος ΥΠΕΞ: Η Δύση και ορισμένες Αραβικές χώρες μάς οδηγούν σε πρωτοφανή κρίση!



ΔΡ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΔΡΟΥΓΟΣ

ΦΙΛΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΕΛΑΒΑ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΡΩΣΟΥ ΥΠΕΞ ΣΕΡΓΚΕΙ ΛΑΒΡΩΦ. ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΚΑΠΟΙΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ. ΕΙΠΕ ΟΤΙ Ο ΑΣΑΝΤ ΚΑΙ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΝ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΤΑΡΤΕΣ. ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΧΑΟΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ/ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΠΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ 24ΩΡΟΥ ΕΙΜΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΑΝΗΣΥΧΟΣ....ΠΟΤΕ ΤΟΣΟ...

ΕΠΙΣΗΣ Ο ΛΑΒΡΩΦ ΔΗΛΩΣΕ ΟΤΙ Η ΔΥΣΗ, ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΑΒΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΟΝΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΑΣΑΝΤ ΟΔΗΓΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΕ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ Μ.ΑΝΑΤΟΛΗ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ ΠΟΤΕ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ. Η ΕΙΚΟΝΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ ΜΕΤΩΠΑ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΡΑΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΛΗ...


http://geopoliticsdailynews.blogspot.gr/2012/07/blog-post_9981.html 

Συγνώμη κύριοι, αλλά δεν μας τρελάνατε...


«Τεράστια ιστορία για όλη τη Βρετανία. Εντελώς διαφορετική τελετή έναρξης απ' όσες έχω παρακολουθήσει μέχρι σήμερα»… Αυτό ήταν το τουίτ του Γουέιν Ρούνεϊ μόλις 21 λεπτά μετά το ξεκίνημα της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου.


Δεν είμαι από εκείνους που σώνει και καλά θα γράψουν ότι… η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών της Αθήνας δεν συγκρίνεται με καμία άλλη μέχρι σήμερα, απεχθάνομαι ακόμα περισσότερο τα σοβινιστικά σχόλια, που έχουν ήδη πλημμυρίσει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά από την άλλη πλευρά δεν μπορώ να γράψω ότι εντυπωσιάσθηκα από το σόου του Ντάνι Μπόιλ.

Η κοινωνία των πολιτών κλειδί ενάντια στη διαφθορά.



Η σύγχρονη «δημοκρατία» ευνοεί τη χρηματοδότηση πολιτικών οργανισμών από ιδιωτικές πηγές; κάτι σαν λάδι στη μηχανή για να κινείται το σύστημα. Πόροι συγκεντρώνονται από τη βάση των κομμάτων και πολιτικούς ακτιβιστές αλλά και από μεγαλύτερες οικονομικές μονάδες που αντιλαμβάνονται τα συμφέροντα τους να συνδέονται με συγκεκριμένα πολιτικά σχήματα. Η χρηματοδότηση από ιδιώτες ενεργοποιεί το σύστημα και σύμφωνα με τους υπέρμαχους αυτής της σχέσης με αυτό τον τρόπο προάγεται ο πολιτικός ανταγωνισμός.

Η άλλη πλευρά καταδεικνύει τον κίνδυνο να στρεβλωθεί το πολιτικό αποτέλεσμα από τη διανομή των χρηματοδοτικών κεφαλαίων έτσι ώστε να ευνοείται περισσότερο ένας σχηματισμός από κάποιον άλλο από οργανωμένες ομάδες δύναμης. Όσο για τους πολίτες, η εξαγόραση συνειδήσεων ανθεί στα πλαίσια του πελατειακού συστήματος που συντροφεύει θαυμάσια τις σύγχρονες «δημοκρατίες». Μπούμερανγκ μπορεί να αποδειχθεί η ανεξέλεγκτη χρηματοδότηση της μοντέρνας «δημοκρατίας», η άλλη όψη της οποίας είναι  το  φαινόμενο της διαφθοράς να τέμνει εγκάρσια όλες τις εκφάνσεις της δημόσιας ζωής.

Οι αρχαίοι Έλληνες είχαν αναπτύξει την μικροτεχνολογία από τον 14ο αιώνα π.Χ



Την ανάπτυξη της μικροτεχνολογίας κατά τη Μυκηναϊκή περίοδο σε τέτοιο βαθμό, ώστε να αποτυπώνονται σύμβολα σε επιφάνειες μεγέθους φακής, κατέδειξε η μελέτη ενός μικρού ειδωλίου, του μοναδικού που έχει βρεθεί έως σήμερα με χαραγμένα πάνω του σύμβολα της Γραμμικής Β’.

Ξανά παιχνίδια με το στράτευμα



Tου Θανου Π. Ντοκου*
Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού, έλεγαν οι αρχαίοι μας πρόγονοι. Στην περίπτωση των κρίσεων στις Ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις (ΕΕΔ) δεν πρόκειται δυστυχώς για δις, αλλά για πολλάκις. Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού (Α/ΓΕΣ), αντιστράτηγος Κ. Ζιαζιάς υπέβαλε την παραίτησή του (το μόνο παρήγορο είναι ότι ο νέος Α/ΓΕΣ, Κ. Γκίνης, είναι κατά γενική ομολογία ένα από τα ικανότερα στελέχη των ΕΕΔ), καταγγέλλοντας ότι ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας κ. Π. Καράμπελας (αντιστράτηγος ε.α.) του επέδωσε κατάλογο ονομάτων αξιωματικών που θα έπρεπε να προαχθούν στις κρίσεις της επόμενης ημέρας.