Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Σουηδία: Ερευνα επιβεβαιώνει το… «σώζων εαυτόν σωθήτω»



Μάλλον εξαίρεση, παρά κανόνας ειναι η αυτοθυσία των ανδρών στα ναυάγια, σύμφωνα με έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Ουψάλα, που έρχεται να καταρρίψει το μύθο του ιπποτισμού υπέρ των γυναικών και των παιδιών.

1.800 πρόσθετοι συνοριοφύλακες στον Έβρο, τον Οκτώβριο ο φράχτης


1.800 συνοριοφύλακες μαζί με πλωτά μέσα μετακινούνται στον Έβρο, σε μια προσπάθεια της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει ριζικά το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης. Όπως δήλωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδιας μετά από συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά, οι 1.800 συνοριοφύλακες μετακινούνται ήδη προς τον Έβρο, μαζί με έξι πλωτά, ενώ μέχρι το τέλος του μήνα ο αριθμός των νέων πλωτών θα ανέλθει στα 26. Ο κ. Δένδιας έθεσε ως στόχο τη "σφράγιση" του Έβρου και δήλωσε ότι "αυτό το οποίο επιδιώκουμε είναι να σταματήσει η Ελλάδα να είναι ξέφραγο αμπέλι".

Στα 3,094 τρις ευρώ το ενεργητικό της ΕΚΤ – Είναι 14 φορές μεγαλύτερο από τον προϋπολογισμό της Ελλάδος – Η μόχλευση των κεφαλαίων 85,7 δις φθάνει τις 24 φορές – Υπέρμετρο βάρος στον ισολογισμό της ΕΚΤ



Στα 3,094 τρις ευρώ διαμορφώθηκε το ενεργητικό της ΕΚΤ στα τέλη Ιουλίου κινούμενο σταθεροποιητικά.
Το μέγεθος του ισολογισμού της ΕΚΤ έχει καταστεί πολύ μεγάλο έως επικίνδυνα πολύ μεγάλο.

Να σημειωθεί ότι η αξία των περιουσιακών στοιχείων της ΕΚΤ είναι 14 φορές τον προϋπολογισμό της Ελλάδος.
Επίσης ο χρυσός που κατέχει η ΕΚΤ αξίας 433,7 δις ευρώ είναι περίπου 2 φορές ο προϋπολογισμός της Ελλάδος.

Αμετακίνητο στις αυστηρές του θέσεις το Βερολίνο - Λέει όχι στη χορήγηση τραπεζικής άδειας στον ESM - Βέτο και από τη Bundesbank - Ζητά από την ΕΚΤ να παραμείνει εστιασμένη στο στόχο... για διατήρηση της σταθερότητας των τιμών



Εμμένει στις αυστηρές του θέσεις το Βερολίνο, κόντρα στις αξιώσεις των άλλων ευρωπαϊκών κρατών.
Αυτή τη φορά στο επίκεντρο επανέρχεται το ενδεχόμενο τραπεζικής άδειας στον ESM, τον μόνιμο μηχανισμό στήριξης της ΕΕ.


Έφεση στη διαγραφή χρέους ιδιώτη

 
Έφεση ασκήθηκε κατά της απόφασης που εκδόθηκε στα τέλη Ιουνίου από το Ειρηνοδικείο της Ρόδου και αφορά διαγραφή μέρους χρέους ιδιώτη, το οποίο ανέρχεται συνολικά σε 443.000 ευρώ, βάσει του νόμου περί υπερχρεωμένων νοικοκυριών.

Όπως έγινε γνωστό, η έφεση κατατέθηκε πριν από τρεις ημέρες στο Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου, καθ' υπόδειξη της Εισαγγελίας Εφετών Δωδεκανήσου από τον αρμόδιο εισαγγελέα Πρωτοδικών και με αυτή ζητείται να μην ισχύσει η διαγραφή του χρέους για τη 45χρονη, θέτοντας ερωτήματα για τη «διαχείριση των χρημάτων» αλλά και ζήτημα αντισυνταγματικότητας του νόμου 3689/2010.

Ιράν: «Πρέπει να σταματήσουμε τις εξαγωγές αργού πετρελαίου»


Το Ιράν πρέπει να μειώσει την εξάρτηση της οικονομίας του από τις εξαγωγές αργού πετρελαίου, δήλωσε σήμερα, Τρίτη, ο Ιρανός πρόεδρος, Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, την ώρα που η χώρα είναι αντιμέτωπη με τις ευρωπαϊκές και αμερικανικές κυρώσεις στις εξαγωγές πετρελαίου.


«Πρέπει να σταματήσουμε τις εξαγωγές αργού πετρελαίου. Είναι εφικτό», δήλωσε ο Αχμαντινετζάντ, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Irna.

Εκροή 163 δισ. από την Ισπανία στους 5 πρώτους μήνες του 2012


Κεφάλαια ύψους 163 δισ. ευρώ αναλήφθηκαν και βγήκαν από την Ισπανία τους πρώτους πέντε μήνες του 2012, ανακοίνωσε σήμερα η Τράπεζα της Ισπανίας, η κεντρική τράπεζα της χώρας.


Στο ποσό αυτό περιλαμβάνονται επενδύσεις, καταθέσεις και πιστώσεις, κατά την ίδια πηγή.