Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ «Κέρδισαν» ασυλία και στους φόρους

Η απόλυτη εφαρμογή του ρητού «δυο μέτρα και δυο σταθμά», το οποίο όμως προσλαμβάνει τεράστια ηθική διάσταση για το πολιτικό σύστημα, προκύπτει από τη σχεδόν μηδαμινή φορολόγηση των «300» της Βουλής, την ίδια ώρα που το μόλις προχθές κατατεθειμένο στη Βουλή νέο φορολογικό νομοσχέδιο φορολογεί από το πρώτο ευρώ το σύνολο των πολιτών.
«Κέρδισαν» ασυλία και στους φόρους
Οι βουλευτές μπορεί να ψηφίζουν τα όποια μέτρα για να μπορέσει, όπως υποστηρίζουν, η χώρα να βγει από το οικονομικό αδιέξοδο, αλλά, όπως φαίνεται, σε ό,τι αφορά τους ίδιους, «φροντίζουν» ακόμα και να καταστρατηγούν τους νόμους που οι ίδιοι έχουν ψηφίσει, λαμβάνοντας το μεγαλύτερο μέρος της αμοιβών τους αφορολόγητο σε αναλογία 70% έναντι 30% που φορολογείται κανονικά. Και αυτό παρά το γεγονός ότι με τον νόμο 3842/10 που ψηφίστηκε τον Απρίλιο του 2010 με τον τρανταχτό μάλιστα τίτλο «Αποκατάσταση φορολογικής δικαιοσύνης» -ο οποίος είχε αναδρομική ισχύ από την 1η Ιανουαρίου του 2010- κατάργησαν την προαναφερόμενη αναλογία που ίσχυε με βάση το Ζ ψήφισμα του 1975 (ΦΕΚ 23 Α), η οποία, όμως, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις των «πόθεν έσχες» τους για τη χρήση του 2010, δεν ίσχυσε ποτέ, αφού η φορολογία των εισοδημάτων τους συνέχισε να έχει την ίδια αναλογία του 70%-30%.

Το χωριό με τις Porche και τις Ferrari!



Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι «ράμπο» του ΣΔΟΕ όταν έφτασαν στο χωριό Άρμα της Θήβας. Οι περισσότεροι κάτοικοί του κυκλοφορούσαν με πολυτελέστατα αυτοκίνητα, όπως Porche Cayenne και Ferrari. Πως τα είχαν αποκτήσει; Όπως δείχνουν τα στοιχεία του ΣΔΟΕ, κλέβοντας το κράτος...

Συνολικά, ελέγχονται εννέα οικογένειες.

Η οικογένεια του Χ.Τ. από το Άρμα Βοιωτίας φέρεται να καταχράστηκε 1 εκατομμύριο ευρώ από επιστροφή ΦΠΑ. Αυτό αναφέρεται σε πόρισμα του ΣΔΟΕ που επικαλείται δημοσίευμα της εφημερίδας Πρώτο Θέμα.

Σε Υπόθεση Φοροδιαφυγής και Μαύρου Χρήματος με Δικαιώματα CO2 Εμπλέκεται η Deutsche Bank


Αίσθηση έχει προκαλέσει στη Γερμανία η έρευνα που διεξάγουν οι εισαγγελείς για παράνομο εμπόριο δικαιωμάτων εκπομπών CO2 στο οποίο φαίνεται πως εμπλέκεται η Deutsche Bank. Πρόσφατα, 500 υπάλληλοι της ομοσπονδιακής αστυνομίας και των εφοριακών αρχών πραγματοποίησαν έφοδο στα κεντρικά γραφεία της πανίσχυρης τράπεζας στη Φρανκφούρτη, αλλά και σε άλλα κτήρια που διατηρεί σε διάφορες περιοχές της χώρας, προκειμένου να αντλήσουν στοιχεία σχετικά με την υπόθεση.
Σύμφωνα με τα γερμανικά ΜΜΕ, η εισαγγελία της Φρανκφούρτης διερευνά τις κατηγορίες που θέλουν την Deutsche Bank να προχώρησε σε φοροδιαφυγή, ξέπλυμα χρήματος και παρεμπόδιση της δικαιοσύνης αναφορικά με την εμπορία δικαιωμάτων εκπομπών ρύπων για λογαριασμό πελατών της. Σημειώνεται ότι η τράπεζα είχε συστήσει ειδικό τμήμα για να αναλάβει τις συναλλαγές αυτές, ενώ μέχρι στιγμής έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης για πέντε υπόπτους.

Έφυγαν... για να ξαναέρθουν οι μεγάλες αεροπορικές εταιρείες από την Ελλάδα!

Έφυγαν... για να ξαναέρθουν οι μεγάλες αεροπορικές εταιρείες από την Ελλάδα!

Η απομάκρυνση του ρίσκου επιστροφής στη δραχμή, τα σχέδια για την αξιοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων και η απόφαση της Qatar Airways να συνδέσει τη Νέα Υόρκη με την Αθήνα από το καλοκαίρι βγάζουν δειλά-δειλά τη χώρα από την αεροπορική απομόνωση.

Χωρίς αμφισβήτηση, τα τελευταία χρόνια πολλές εταιρείες έχουν αφαιρέσει την Ελλάδα από τη λίστα των προορισμών τους. Κίνηση που γίνεται ευκολότερα αντιληπτή, εάν ληφθεί υπόψη η πολιτική αστάθεια των τελευταίων μηνών, αλλά και η άνευ προηγουμένου συρρίκνωση των ρυθμών ανάπτυξης (38 δισ. ευρώ εκτιμάται ότι μειώθηκε το ΑΕΠ το διάστημα 2008-2012). Στα παραπάνω πρέπει να συμπεριληφθούν και τα σοβαρά προβλήματα βιωσιμότητας που αντιμετωπίζουν οι ευρωπαϊκές και αμερικανικές αερογραμμές.

Αν δεν πάρετε απόδειξη μπορείτε να μην πληρώνετε ούτε ευρώ

Αγροτική Οικονομία

Η ρύθμιση που επιτρέπει στους καταναλωτές να μην πληρώνουν το κόστος των προϊόντων και υπηρεσιών που αγοράζουν αν δεν πάρουν απόδειξη λιανικής, τέθηκε από την Παρασκευή σε ισχύ καθώς πήρε ΦΕΚ η σχετική Αγορανομική Διάταξη.

Σύμφωνα με την ΑΔ 4/2012, «Κατά την πώληση προϊόντων και παροχή υπηρεσιών και υπό την επιφύλαξη των διατάξεων του Κώδικα Φορολογικής Απεικόνισης Συναλλαγών, του Ποινικού Κώδικα και του ν. 2523/1997, ο καταναλωτής δεν υποχρεούται να καταβάλει το αντίτιμο εάν δεν λάβει το νόμιμο παραστατικό στοιχείο, όπως αυτό ορίζεται στις οικείες διατάξεις».

Φορολογικό: Ποιοι κερδίζουν, ποιοι χάνουν



Οφέλη και απώλειες μετράνε μισθωτοί και συνταξιούχοι από τον συνδυασμό των νέων κλιμάκων και της νέας επιδοματικής πολιτικής για τα παιδιά, η οποία αντικαθιστά το παλαιό αφορολόγητο και τα παλαιά πολυτεκνικά επιδόματα.

Σε κάθε περίπτωση, το υπουργείο Οικονομικών αναζητά περίπου 2,3 δισ. ευρώ σε βάθος τετραετίας, με αιχμή του δόρατος τις νέες κλίμακες για μισθωτούς, συνταξιούχους και ελεύθερους επαγγελματίες, οι οποίες συνοδεύονται από τις επιβαρύνσεις που προκαλεί η κατάργηση απαλλαγών και εξαιρέσεων.

Το στοίχημα του οικονομικού επιτελείου παραμένει το πλέγμα των διατάξεων για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, στο οποίο θα συμπεριληφθούν τα νέα τεκμήρια, το νέο σύστημα για τη συλλογή αποδείξεων, καθώς και το νέο ποινολόγιο για τους φοροφυγάδες.

“H διαμάχη για τον χρυσό της Χαλκιδικής”, στην Αυστριακή WIENER ZEITUNG

Ferrybatzoglou

Αρθρο της Αυστριακής εφημερίδας WIENER ZEITUNG για την επένδυση χρυσού της Χαλκιδικής και για τη βίαιη καταστολή των διαδηλώσεων διαμαρτυρίας. Ο ανταποκριτής της εφημερίδας, Ferry Batzoglou, ήταν στις Σκουριές στις 21 Οκτωβρίου, αυτόπτης μάρτυρας των όσων συνέβησαν, και δεν είναι καθόλου περίεργο που δεν υιοθετεί την άποψη της αστυνομίας. Ευχαριστούμε για την μετάφραση τον @konstantinos401!
Από το 2015 η Ελλάδα θα γίνει ο μεγαλύτερος παραγωγός χρυσού στην Ευρώπη-Kίνημα διαμαρτυρίας φοβάται περιβαλλοντικές ζημίες.

H διαμάχη για τον χρυσό της Χαλκιδικής

Για τους Τούρκους όλοι οι χριστιανοί είναι «πράκτορες και προδότες της πατρίδας»


Του Σάββα Καλεντερίδη

Με βάση έκθεση της οργάνωσης "OpenDoors", εκατό εκατομμύρια χριστιανοί που κατοικούν σε διάφορες περιοχές του κόσμου, ζουν σε κίνδυνο. Στον κατάλογο των πενήντα πιο επικίνδυνων χωρών για τους χριστιανούς, η Τουρκία καταλαμβάνει την 31η θέση. Από την άλλη πλευρά, η πιο ασφαλής περιοχή για τους χριστιανούς είναι η περιοχή του Ομόσπονδου Κουρδιστάν, στο Βόρειο Ιράκ, όπου έχουν καταφύγει τα τελευταία χρόνια από άλλες μη ασφαλείς περιοχές του Ιράκ, με πιο σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν να είναι η μη γνώση της κουρδικής γλώσσας.

NYT: That Crush at Kosovo’s Business Door? The Return of U.S. Heroes



Akos Stiller
American flags streamed recently above the main street of Pristina, Kosovo’s capital. One of the world’s newest countries, Kosovo separated from Serbia, with the support of the United States.

PRISTINA, Kosovo — Prime Minister Hashim Thaci is in a bind. His country’s largest and most lucrative enterprise, the state telecommunications company, is up for sale. The jostling among buyers is intense. Narrowing the bidders has hardly helped.
One bid is from a fund founded by former Secretary of State Madeleine K. Albright. Lobbying for another wasJames W. Pardew, the Clinton-era special envoy to the Balkans. Both former diplomats are among the Americans who hold the status of heroes here for their roles in the 1999 intervention that separated Kosovo from Serbia and created one of the world’s newest states.

Ολοκληρώθηκε ο φράκτης στον Έβρο

Φωτογραφία από την φάση κατασκευής του εμποδίου,
διακρίνεται η εξωτερική περίφραξη
Oλοκληρώθηκαν χθές οι εργασίες κατασκευής του φράκτη αποτροπής εισόδου λαθρομεταναστών στον Έβρο. Το έργο εκτείνεται σε όλο το μήκος του προγεφυρώματος Καραγάτς, από το φυλάκιο Καστανέων μέχρι και τον ποταμό Έβρο. Η ημερομηνία επίσημης παραλαβής του έργου από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης αναμένεται να ανακοινωθεί σύντομα. Χρειάστηκαν περίπου 7,5 μήνες για την ολοκλήρωση του μήκους 10.365 μέτρων φράκτη, ειδικής κατασκευής. Οι εργασίες κατασκευής ξεκίνησαν με χωματουργικές εργασίες αφαίρεσης του πρανούς, κατα μήκος του αγροτικού δρόμου κατα μήκος της συνοριακής γραμμής.  Η εξωτερική περίφραξη που βλέπει προς την τουρκική πλευρά έχει ύψος 2,5 μέτρων, ενώ η δεύτερη περίφραξη προς την ελληνική πλευρά έχει ύψος 3 μέτρων. 


Στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ οι off shore της... Κύμης


Μετά το Κρανίδι, σειρά έχει η Κύμη Ευβοίας για να ελεγχθούν από το υπουργείο Οικονομικών οι λόγοι που μια μικρή περιοχή της Ελλάδας προσέλκυσε 24 offshore εταιρείες προκειμένου να δραστηριοποιηθούν εκεί.

Έγγραφο του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή, ενημερώνει ότι βρίσκεται στη διαδικασίας της δημοσίευσης στο Εθνικό Τυπογραφείο υπουργική απόφαση που αναθέτει στο Διαπεριφερειακό Ελεγκτικό Κέντρο Αθηνών τη διενέργεια τακτικού φορολογικού ελέγχου εισοδήματος και λοιπών φορολογιών καθώς και του φόρου μεγάλης ακίνητης περιουσίας (ΦΜΑΠ), του Ενιαίου Τέλους Ακινήτων (ΕΤΑΚ), του φόρου ακίνητης περιουσίας και του ειδικού φόρου επί των ακινήτων, όλων των ανέλεγκτων χρήσεων. 

"Ομερτά" για τις 187 offshore στο Κρανίδι


Ένας χρόνος πέρασε από τις αποκαλύψεις για τις υπεράκτιες εταιρείες στο Κρανίδι Αργολίδος κι ενώ οι πρώτοι έλεγχοι του ΣΔΟΕ ξεσκέπασαν όργιο φοροδιαφυγής, έκτοτε έχουν κολλήσει με αποτέλεσμα πολλές από τις υποθέσεις να κινδυνέυουν να παραγραφούν.

Σύμφωνα με το "ΕΘΝΟΣ της Κυριακής", ως διά μαγείας, μια τεράστια υπόθεση ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και φοροδιαφυγής μέσω ενός δικτύου από εκατοντάδες υπεράκτιες εταιρείες που ξεφύτρωναν σαν μανιτάρια στο Κρανίδι Αργολίδας «κόλλησε» εδώ και 14 μήνες στις ελεγκτικές υπηρεσίες και μάλιστα τώρα βεβαιωμένες παραβάσεις κινδυνεύουν με παραγραφή και οι επιτήδειοι με απαλλαγή.

Ένοχη η Deutsche Bank για τη χρεοκοπία της αυτοκρατορίας του Λέο Κιρχ

Ο Λέο Κιρχ (Α) και ο Ρολφ Μπρόιερ, τρεις μην πριν ο πρώτος αποβιώσει, στις 14 Ιουλίου 2011
Βερολίνο, Γερμανία

Τελεσίδικα καταδικαστική ήταν η απόφαση του δικαστηρίου του Μονάχου για τη γερμανική τράπεζα Deutsche Bank, θεωρώντας την υπεύθυνη για τη χρεοκοπία της αυτοκρατορίας του μεγιστάνα των μέσων ενημέρωσης Λέο Κιρχ.

Η ιστορία ξεκίνησε το 2002, όταν ο τότε διοικητής της γερμανικής τράπεζας Ρολφ Μπρόιερ είχε αμφισβητήσει δημοσίως τη φερεγγυότητα του Κιρχ, με αποτέλεσμα εντός δύο μηνών ο όμιλος του μεγιστάνα να χρεοκοπήσει.

Μέρκελ: «Μας περιμένουν δύσκολες και επώδυνες μέρες στην Ευρώπη»

merkel-mas-perimenoyn-duskoles-kai-epodynes-meres-stin-eyropi


Η Ευρώπη έχει μπροστά της ακόμη «μια δύσκολη περίοδο» επώδυνων μεταρρυθμίσεων,χαμηλών ρυθμών ανάπτυξης και υψηλής ανεργίας και δεν θα πρέπει να χαλαρώσει όσον αφορά τις προσπάθειές της για μεταρρύθμιση, προειδοποίησε σήμερα η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ απορρίπτοντας τις αισιόδοξες προβλέψεις ότι έχουν παρέλθει τα χειρότερα για την ευρωζώνη.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά τη διήμερη σύνοδο κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες, η Μέρκελχαιρέτισε τις συμφωνίες που επετεύχθησαν για την εποπτεία των ευρωπαϊκών τραπεζών και για την εκταμίευση της βοήθειας προς την Ελλάδα, αλλά όσον αφορά τις προβλέψεις της για το μέλλον φάνηκε επιφυλακτική.

Ιαπωνία: Νίκη του φιλεύθερου Σίντσο Άμπε δίνουν τα έξιτ πολς

Το συντηρητικό Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα εξασφάλισε σήμερα εντυπωσιακή νίκη στις εκλογές για την Κάτω Βουλή, όπως προκύπτει από τηλεοπτικά έξιτ πολς και θα επιστρέψει στην εξουσία ύστερα από τρία χρόνια με τον πρώην πρωθυπουργό Σίντσο Άμπε επικεφαλής του.
Το ΦΔΚ αναμένεται να εξασφαλίσει 296 έδρες στην Κάτω Βουλή των 480 εδρών ενώ ο σύμμαχός του, το Νέο Κομέιτο 32 έδρες, σύμφωνα με το έξιτ πολ του τηλεοπτικού σταθμού Asahi. Η εκλογική νίκη θα δώσει μία δεύτερη ευκαιρία στον 58χρονο Άμπε, ο οποίος παραιτήθηκε από την εξουσία το 2007 επικαλούμενος προβλήματα υγείας ύστερα από έναν χρόνο παραμονής στο «τιμόνι» της τρίτης μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο.

Kuwait’s ruler vows to quell political crisis threatening to ‘tear apart’ nation

Security forces blocked hundreds of protesters from staging a rally outside the parliament building Sunday as Kuwait’s emir denounced anti-government factions for threatening to “tear apart” the nation and vowed a firm stance amid a deepening political crisis.
The hardline stance underscored the potential for Kuwait’s tensions to escalate into more serious clashes and further polarize the oil-rich Gulf state between backers of the ruling establishment and groups claiming it overstepped its powers.
So far unrest has been limited during near-daily protests since Dec. 1 parliamentary elections, which were boycotted by a broad-based opposition — Islamists, tribal clans and liberals — over objections to changes in voting rules.

Το Βιεννέζικο Βαλς των Κατασκόπων

Στα πρώτα χρόνια του Ψυχρού Πολέμου η Βιέννη ήταν η παγκόσμια πρωτεύουσα των κατασκόπων, μια κοσμοπολίτικη πόλη δίπλα στο Σιδηρούν Παραπέτασμα που βούιζε από ίντριγκες, καθώς οι Μεγάλες Δυνάμεις ανταγωνίζονταν ποια θα έχει το πάνω χέρι. Σήμερα η πόλη των κατασκόπων, που αποτέλεσε το σκηνικό της ταινίας κατασκοπείας «Τρίτος άνθρωπος» με τον Ορσον Γουέλς, είναι μια ευημερούσα και πεντακάθαρη πόλη -όμως οι κατάσκοποι έχουν επιστρέψει εν σώματι, αυτή τη φορά με το Ιράν στον ρόλο του μπαμπούλα.
Τις μυστικές υπηρεσίες προσελκύει η IAEA, η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας. Στις συνεδριάσεις του συμβουλίου της συμμετέχουν κορυφαίοι αξιωματούχοι της ασφάλειας και πυρηνικοί επιστήμονες απ' όλο τον κόσμο, του Ιράν περιλαμβανομένου, και οι κατάσκοποι τους ακολουθούν στη Βιέννη. Τα πραγματικά γεγονότα σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν είναι το «ιερό δισκοπότηρο» του κόσμου των υπηρεσιών πληροφοριών. Η ύπαρξη και η έκταση οποιασδήποτε κρυφής δραστηριότητας παραγωγής όπλων -την οποία η Δύση υποψιάζεται και η Τεχεράνη αρνείται -μπορεί να καθορίσει αν ο κόσμος θα πάει ξανά σε πόλεμο στη Μέση Ανατολή.

Αναδιοργάνωση και μεταρρυθμίσεις στον Tουρκικό Στρατό

Η
Στις προτεραιότητες του Τουρκικού Στρατού συγκαταλέγεται η αύξηση του επαγγελματικού προσωπικού.

Το κόμμα του Ερντογάν, κατά το χρονικό διάστημα των δέκα ετών που βρίσκεται στην εξουσία, στηρίζεται σε μια ιδεολογία, η οποία έχει ως κύριο αντικειμενικό σκοπό την πλήρη υλοποίηση των όρων κυριαρχία και ηγεμονία. Και συγκεκριμένα: πρώτον, στο δικαίωμα, η Τουρκία να αποφασίζει ελεύθερα και ανεξάρτητα για το πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό της σύστημα, να διατηρεί αυτόνομη παρουσία στο διεθνή χώρο και παράλληλα να ασκεί ελεύθερα την κρατική εξουσία επί των υπηκόων της, στο πλαίσιο των νόμων και των αξιών που η ίδια εκπροσωπεί. Και δεύτερον, στην άσκηση εξουσίας με την ιδιότητα του ηγεμόνα σε ότι αφορά στην πολιτική, οικονομική και στρατιωτική επιβολή ελέγχου πάνω σε άλλα κράτη. Χαρακτηριστικά παραδείγματα των κινήσεων της κυβέρνησης Ερντογάν για αυξημένη κυριαρχία στο εσωτερικό της χώρας, εκτός από τις δίκες για την υπόθεση Ergenekon και τη φυλάκιση δεκάδων Τούρκων αξιωματικών, είναι τα εξής:

ΗΠΑ: Υπουργός Εξωτερικών ο Τζον Κέρι

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα αναμένεται να διορίσει τον γερουσιαστή Τζον Κέρι, στη θέση του νέου υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ.
Ο σημερινός πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας θα αντικαταστήσει τη Χίλαρι Κλίντον στη θέση του επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, ανέφερε πηγή κοντά στη σχετική διαδικασία και μετέδωσε το πρακτορείο Ρόιτερς.