Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Πρόστιμο ύψους 3 δισ. δολαρίων στη βρετανική φαρμακοβιομηχανία GlaxoSmithKline


Η βρετανική φαρμακοβιομηχανία GlaxoSmithKline θα πληρώσει πρόστιμο ρεκόρ ύψους 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να θέσει τέλος στη δίωξή από τις αμερικανικές δικαστικές αρχές για απάτη, που περιλαμβάνει παράνομη προώθηση φαρμάκων και ψευδείς δηλώσεις.


Ο γίγαντας της φαρμακοβιομηχανίας κατηγορήθηκε για «παράνομη προώθηση ορισμένων φαρμάκων, για μη αποκάλυψη ορισμένων δεδομένων που συνδέονται με την ασφάλεια των φαρμάκων και για ψευδείς δηλώσεις ως προς την τιμή τους», ανακοίνωσαν χθες τα υπουργεία Δικαιοσύνης και Υγείας των Ηνωμένων Πολιτειών κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Άσαντ: «Δεν θα επιτρέψω η ένταση μεταξύ Τουρκίας και Συρίας να μετατραπεί σε πόλεμο»


Ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ δηλώνει σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην τουρκική εφημερίδα Cumhuriyet ότι θα ευχόταν οι συριακές στρατιωτικές δυνάμεις να μην είχαν καταρρίψει το τουρκικό αεροσκάφος και ότι δεν θα επιτρέψει στην ένταση ανάμεσα στις δύο χώρες να μετατραπεί σε ανοικτή πολεμική σύρραξη.


«Μάθαμε ότι το αεροσκάφος ανήκε στην Τουρκία μετά την κατάρριψή του. Εκατό τοις εκατό λέω 'ας μην το είχαμε καταρρίψει’», δηλώνει ο Άσαντ.

Η εφημερίδα δεν διευκρινίζει τον τόπο όπου δόθηκε η συνέντευξη.

Πηγή: ΑΜΠΕ