Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Να «μεταλλαχθούμε» σε τράπεζες... να σωθούμε!


H ψεύτικη αίσθηση ελπίδας ότι ως διά μαγείας θα αλλάξει η ωμή πραγματικότητα για τους λαούς που υποφέρουν δεν με αφορά. Hταν, είναι και θα είναι ένα επικοινωνιακό κυνικό ντελίριο, χρήσιμο μόνο για τους κυβερνώντες και τους τραπεζίτες, που με αφήνει πλήρως αδιάφορη.


Οι λαοί δικαίως ανησυχούν για την έλλειψη της αναπτυξιακής διάστασης των επιλογών της συνόδου κορυφής των Βρυξελλών, με τις θυσίες χωρίς ορατό τέλος. Οι Ελληνες αυτοκτονούν καθημερινώς. Και αυτό που μας προσφέρεται σαν μοναδική ελπίδα είναι να «μεταλλαχθούμε» σε τράπεζες, αφού μας προστατεύει η Ε.Ε.

Διάσκεψη της Ομάδας Δράσης για τη Συρία στη Γενεύη


Η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν 'Αστον αισιοδοξεί ότι η διάσκεψη της Ομάδας Δράσης για τη Συρία που διεξάγεται στη Γενεύη θα καταλήξει σε συμφωνία, όπως είπε σήμερα στους δημοσιογράφους στο διάλειμμα ύστερα από δύο ώρες συνομιλιών.


Ερωτηθείς αν είναι και ο ίδιος αισιόδοξος, ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράκ που επίσης συμμετέχει στην διάσκεψη, Χοσιγιάρ Ζεμπάρι, απάντησε καταφατικά.

Δεκτός με χειροκροτήματα στην Ταχρίρ ο Μοχάμεντ Μόρσι


Ο εκλεγμένος πρόεδρος της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι ορκίστηκε συμβολικά ενώπιον του πλήθους που είχε συγκεντρωθεί στην πλατεία Ταχρίρ για να τον επευφημήσει, μία ημέρα πριν από την επίσημη ορκωμοσία του.


«Δεν υπάρχει καμία άλλη δύναμη που να είναι πάνω από τη δύναμη του λαού», είπε ο ισλαμιστής πρόεδρος στους υποστηρικτές του.