Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Η G8 ΕΠΙΘΥΜΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ


Οι ηγέτες της G8 συμφώνησαν πως η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας και καλωσόρισαν τις προσπάθειες της ΕΕ που στοχεύουν στην λύση της κρίσης χρέους.

Έκθεση της G8 σχετικά με την παγκόσμια οικονομία αναφέρεται ότι η σταθερότητα της Ευρωζώνης είναι σημαντική για την σταθερότητα και την ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας, ενώ παράλληλα η ομάδα των 8 επιβεβαίωσε την δέσμευση της ώστε η Ελλάδα να παραμείνει μέλος της Ζώνης του Ευρώ.

ΠΟΝΤΙΑΚΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΓΙΑΔΙΣΜΟ

Ο ραγιαδισμός ακόμα κι όταν είναι θεσμικός παραμένει ραγιαδισμός. Διότι η νοοτροπία είναι μία και δεν αλλάζει με τη θέση. Έτσι είναι η σκλαβοσύνη! Μας το εξηγούσε ήδη ο Επίκτητος: θεώρησε τον εαυτό σου ως ελεύθερο ον ή ως σκλάβο, όλα εξαρτώνται από σένα! Το Ποντιακό δεν αφορά μόνο τους Πόντιους, αλλά όλους τους Έλληνες και τους ανθρώπους, διότι είναι ένα έγκλημα κατά της Ανθρωπότητας. Έτσι οι αντιδράσεις των ραγιάδων ενάντια στην επέτειο της γενοκτονίας είναι πάντα ενδεικτικές όχι μόνο της πίστης τους αλλά και της θεσμικής τους ανεπάρκειας. 

Και ο λόγος είναι απλός. Από το 1994 και μετά δεν είναι οι Πόντιοι που οργανώνουν την επέτειο, αλλά το ίδιο το κράτος, διότι αναγνώρισε επίσημα τη γενοκτονία των Ποντίων με νόμο της Βουλής των Ελλήνων. Κατά συνέπεια οποιαδήποτε απαγόρευση σε αυτό το πλαίσιο είναι απλώς παράνομη. Σε κάθε περίπτωση οι Πόντιοι και γενικότερα οι Έλληνες είναι τα παιδιά της Αντιγόνης και όχι τα τσιράκια του Κρέοντα. Κατά συνέπεια, η επέτειος θα μας επιτρέψει να δούμε στο δια ταύτα ποιος πιστεύει στις αξίες και ποιος είναι σκλάβος των αρχών. Διότι σε αυτό το ανθρώπινο πλαίσιο απαγορεύεται η απαγόρευση. 

Το Πεκίνο στρέφει την προσοχή του στην Κεντρική Ευρώπη


Με το βλέμμα της Δυτικής Ευρώπης στραμμένο στην ευρώ-κρίση η Κίνα βρίσκει την ευκαιρία να ενισχύσει την παρουσία της στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη. Όχημα πάντα η οικονομική της ισχύ που μεταφράζεται σε παροχή δανείων και δραστηριοποίηση κινέζικων εταιρειών.

Τον Απρίλιο ο κινέζος πρωθυπουργός Γουέν Τσιαμπάο, σε ταξίδι του στην Πολωνία, ανακοίνωσε επενδυτικά σχέδια στην Κεντρική Ευρώπη της τάξεως των $ 10 εκατ σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, νέες τεχνολογίες και υποδομές.

Ακριβώς μετά το ταξίδι του πρωθυπουργού, την περιοχή επισκέφτηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Λι Κεχιουάν, ο οποίος ανακοίνωσε νέες οικονομικες συμφωνίες όπως ο δανεισμός της Ουγγαρίας με $ 1 δις για την κατασκευή σιδηροδρομικού δικτύου.

Οι εξελίξεις στην Ευρωζώνη στην κορυφή της ατζέντας των G8


Οι ηγέτες του κόσμου έστρεψαν το ενδιαφέρον τους στις εξελίξεις στην Ευρώπη μετά την εμφανώς ενισχυτική τάση του προέδρου Ομπάμα υπέρ των καλεσμάτων του νέου Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολλάντ για στροφή σε περισσότερο αναπτυξιακές πολιτικές.

Μάλιστα γίνεται λόγος και για συμμαχία μεταξύ των δύο προέδρων με σκοπό την επιστροφή της Ευρώπης σε τροχειά ανάπτυξης.

Υπό το φόβο της βύθιση της Ευρώπης σε ύφεση ο πρόεδρος Ομπάμα φαίνεται να ανησυχεί για τον αντίκτυπο της ύφεσης τόσο στην αμερικανική οικονομία όσο και στις πιθανότητες επανεκλογής του.

Εκατοντάδες συνελήφθησαν σε διαδήλωση στη Φρανκφούρτη.




Θαυμάστε τον σεβασμό στην “ελευθερία του συναθροίζεσθαι” από τη Γερμανία

400 άνθρωποι συνελήφθησαν την Παρασκευή στη Φρανκφούρτη κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων ενάντια στην πολιτική αυστηρότητας και λιτότητας.

Η πορεία οργανώθηκε από το κίνημα “Blockupy Frankfurt” και τον γερμανικό κλάδο της Attac και σχεδιάστηκε έτσι ώστε να καταλήγει στην περιοχή όπου είναι συγκεντρωμένα τα κεντρικά γραφεία των τραπεζών.

Από τον Μάρτη που μια παρόμοια πορεία κατέληξε σε διαμάχη μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών οι αρμόδιες αρχές απαγόρευσαν νέες πορείες του κινήματος με εξαίρεση αυτή της περασμένης Παρασκευής.