Apple today joined the chorus of tech firms revealing they have given the U.S. government access to data on tens of thousands of customer "accounts and devices." But the tech giant claimed that most of those data dumps have nothing to do with NSA surveillance.
Τρίτη 18 Ιουνίου 2013
Παρά τη Συγγνώμη, ο Νετανιάχου Επιλέγει Ελλάδα - Κύπρο
Η επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλου στο Ισραήλ επιβεβαίωσε την πρόθεση του Νετανιάχου να συνεχίσει την οικοδόμηση στρατηγικής σχέσης με την Ελλάδα. Αν και το πρόγραμμά του είναι φορτωμένο, έδωσε εντολή να βρεθεί ημερομηνία για την πραγματοποίηση της επίσκεψης του Ελληνα ομολόγου του πριν από τις καλοκαιρινές διακοπές.
Is This China’s New Design for a Stealth Bomber?
You’re looking at what some people are speculating is China’s design for a stealth bomber. It may look like a simple model right now. But these Chinese models have a habit of turning into working airplanes. And if that happens in this case, watch out. Because it could potentialy give Chinese the ability to penetrate deep, deep into enemy territory without the opponents ever knowing what hit them.
Why the Latest U.S.-EU Trade Talks Are Likely to Succeed
Volkswagen's headquarters in Wolfsburg, Germany. (Fabian Bimmer / Courtesy Reuters)
In his State of the Union address two weeks ago, U.S. President Barack Obama announced that Washington would launch negotiations with the European Union this year on a comprehensive venture called the Transatlantic Trade and Investment Partnership (TTIP). Negotiators in the United States and Europe aspire to make the TTIP the most advanced economic agreement in the world, and any deal will likely go beyond the most basic aspect of free trade -- namely, the elimination of tariffs. More broadly, Europe and the United States can be expected to align their regulations regarding manufacturing and services such as finance and telecommunications. The deal would also address new frontiers of economic growth, including the U.S. shale gas market and online intellectual property. They also hope to eliminate almost all barriers to foreign direct investment.
PGS: Περίπλοκη Γεωλογικά, Αλλά Υποσχόμενη η Δυτική Ελλάδα για τους Υδρογονάνθρακες
Η νορβηγική PGS παρουσίασε πρόσφατα σε διεθνές συνέδριο στο Λονδίνο τα νεότερα στοιχεία σχετικά με τις σεισμικές έρευνες που πραγματοποίησε τον περασμένο χειμώνα στη χώρα μας, στα νερά του Ιονίου και νοτιοδυτικά της Κρήτης. Η εταιρεία θεωρεί ότι υπάρχουν πολλές υποσχόμενες ζώνες για την ύπαρξη κοιτασμάτων υδρογονανθράκων, αλλά χρειάζεται αρκετή προσπάθεια όσον αφορά την ανάλυση των δεδομένων, λόγω της γεωλογικής περιπλοκότητας που χαρακτηρίζει τις περιοχές αυτές.
Χρέος και Δημοκρατία: Από την πτώχευση του ’32 στην αποσταθεροποίηση, την εκλογή και τη δικτατορία Μεταξά
China’s Great Uprooting: Moving 250 Million Into Cities
China is pushing ahead with a sweeping plan to move 250 million rural residents into newly constructed towns and cities over the next dozen years — a transformative event that could set off a new wave of growth or saddle the country with problems for generations to come.
Turkey’s False Nostalgia
THE demonstrators who have filled the streets of Istanbul and other Turkish cities for nearly three weeks complain that Prime Minister Recep Tayyip Erdogan’s Justice and Development Party, known as the A.K.P., has adopted an increasingly authoritarian attitude that threatens basic freedoms. They also resent his tendency to meddle in the personal lives of citizens — by condemning abortion or trying to control the sale and consumption of alcohol.
Τουρκία: Τον στρατό απειλεί πως θα κατεβάσει ο Ερντογάν Εφοδοι της τουρκικής αστυνομίας σε σπίτια και γραφεία πολιτών που είχαν πάρει μέρος στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις
Σκληραίνει τη στάση της έναντι των διαδηλωτών ο Ερντογάν, προειδοποιώντας ότι θα κατέβουν στο δρόμο οι στρατιώτες για την επιβολή της τάξης. Πάνω από 500 άτομα συνελήφθησαν τις τελευταίες 48 ώρες, ενώ τα τουρκικά συνδικάτα απεργούν.
«Ο αστυνομικός δεν είναι πλανόδιος πωλητής, αλλά μέλος των δυνάμεων της τάξης. Οι αστυνομικοί θα κάνουν χρήση όλων των μέσων που τους επιτρέπει ο νόμος» δήλωσε ο αντιπρόεδρος Μπουλέντ Αρίντς.
O Ερντέμ Γκιουντούζ στην πλατεία Ταξίμ
Ο αναπόφευκτος άξονας Ισραήλ – Κύπρου – Ελλάδας Πώς η Τουρκία λειτουργεί ως ενισχυτικός παράγοντας της συμμαχίας των τριών χωρών
Την Παρασκευή 22 Μαρτίου, την τελευταία ημέρα της επίσκεψης του Προέδρου Ομπάμα στο Ισραήλ, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Βενιαμίν Νετανιάχου, εξέφρασε τη λύπη του δημοσίως προς τον Τούρκο πρωθυπουργό, Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν, για το θάνατο των εννέα Τούρκων που επέβαιναν στο πλοιάριο Mavi Marmara το οποίο επιχείρησε να σπάσει το embargo της Γάζας το 2010. Το επεισόδιο αυτό είχε επιφέρει την ψύχρανση των σχέσεων μεταξύ Ισραήλ και Τουρκίας και υπήρξε η απαρχή της προσέγγισης του Ισραήλ με την Ελλάδα και την Κύπρο. Το επεισόδιο είχαν ακολουθήσει οι πολύ σκληρές και αντικειμενικά άτυχες δηλώσεις του Ερντογάν για τον σιωνισμό τον οποίο παραλλήλισε με το ολοκαύτωμα μέχρι σημείου που αναγκάσθηκε ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζον Κέρι, να τις αποδοκιμάσει δημοσίως κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Άγκυρα.
Η γιγαντοαφίσα γράφει: «Το Ισραήλ απολογήθηκε στην Τουρκία. Αγαπημένε μας πρωθυπουργέ. Είμαστε ευγνώμονες που έκανες την πατρίδα μας να νιώσει αυτή την υπερηφάνεια». Umit Bektas/Reuters
Είναι βέβαιο ότι ο πρόεδρος Ομπάμα πίεσε τον Νετανιάχου να υποχωρήσει στη διαμάχη αυτή εν όψει των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή και κυρίως στην Συρία, όπου η Τουρκία έχει κομβική θέση και ρόλο. Το καθεστώς Άσαντ είναι παραδοσιακά εχθρικό προς το Ισραήλ έχοντας απολέσει σε προηγούμενο πόλεμο τα υψίπεδα Golan και έχοντας συμμαχήσει με τους πιο σκληρούς εχθρούς του Ισραήλ, το Ιράν και τους συμμάχους του καθώς και την Χεσμπολάχ του Λιβάνου. Τόσο ο Ομπάμα όσο και ο Νετανιάχου πιστεύουν ότι η Τουρκία την «επόμενη ημέρα» της αλλαγής του καθεστώτος στη Συρία θα μπορέσει να ελέγξει το νέο καθεστώς. Ενδεχομένως να έχουν δίκιο στην εκτίμηση αυτή, αν και αυτό είναι αμφίβολο εν όψει του γεγονότος ότι δυνάμεις προσκείμενες στην αλ Κάιντα είναι πολύ πιθανόν ότι θα επικρατήσουν.
Χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους της Βραζιλίας
Διαμαρτυρόμενοι για τις ανεπαρκείς δημόσιες υπηρεσίες, την αστυνομική βία και την κυβερνητική διαφθορά, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν τη Δευτέρα στο Σάο Πάολο, το Ρίο ντε Τζανέιρο, τη Μπραζίλια και άλλες πόλεις της Βραζιλίας. Πρόκειται για τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις που έχει γνωρίσει η Βραζιλία μετά το 1992, όταν ξέσπασε κύμα λαϊκής οργής κατά της διαφθοράς της κυβέρνησης του τότε προέδρου Φερνάντο Κολόρ ντε Μέλο, ο οποίος παραιτήθηκε κατά τη διάρκεια της πολιτικής του δίκης στη Γερουσία.
Οι κινητοποιήσεις ξεκίνησαν στις αρχές του μήνα ως μια μικρή διαδήλωση στο Σάο Πάολο σχετικά με την αύξηση των εισιτηρίων στα αστικά λεωφορεία, αλλά σύντομα εξελίχθηκαν σε μαζικές διαμαρτυρίες πολιτών. Αφορμή στάθηκαν οι βίαιες τακτικές που χρησιμοποίησε η αστυνομία προκειμένου να διαλύσει τις αρχικές διαδηλώσεις. Οι σφοδρότερες συγκρούσεις σημειώθηκαν την περασμένη Πέμπτη στο Σάο Πάολο, όταν η αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα και πλαστικές σφαίρες προκειμένου να διαλύσει το πλήθος των διαδηλωτών. Περισσότερα από 100 άτομα τραυματίστηκαν, συμπεριλαμβανομένων 15 δημοσιογράφων, ορισμένοι εκ των οποίων, όπως αναφέρει το Reuters, δέχτηκαν εσκεμμένα επίθεση.
ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΔΙΗΜΕΡΗ ΣΥΝΟΔΟΣ Συρία και οικονομία στην κορυφή της ατζέντας του G8
Τα «καυτά» θέματα της Συρίας και της παγκόσμιας οικονομίας βρίσκονται στην κορυφή της ατζέντας της Συνόδου της Ομάδας των Οκτώ (G8), την οποία επισκίασαν οι νέες αποκαλύψεις για υποκλοπές και από τις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες.
Η διήμερη σύνοδος, που ξεκίνησε χθες στη Βόρεια Ιρλανδία υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, έρχεται λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση των ΗΠΑ ότι ετοιμάζονται να εξοπλίσουν τους Σύρους αντικαθεστωτικούς, και την ώρα που οι σχέσεις Δύσης - Ρωσίας είναι τεταμένες για το συριακό ζήτημα.
Καρζάι: Στις αφγανικές δυνάμεις η πλήρης ευθύνη της ασφάλειας της χώρας
Οι αφγανικές δυνάμεις ανέλαβαν τον έλεγχο της ασφάλειας σε ολόκληρη την αφγανική επικράτεια από τη διεθνή δύναμη του ΝΑΤΟ, ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Αφγανιστάν Χαμίντ Καρζάι.
Η διαδικασία της μεταβίβασης της εξουσίας άρχισε τον Ιούλιο 2011 και ολοκληρώθηκε σήμερα με την παράδοση στις αφγανικές δυνάμεις και των τελευταίων περιοχών που τελούσαν υπό την ευθύνη της Isaf, το μεγαλύτερο τμήμα των δυνάμεων της οποίας θα αποχωρήσει από τη χώρα μέχρι το τέλος του 2014.
Υπόθεση διαφθοράς των Γερμανικών Σιδηροδρόμων και στην Ελλάδα
Υπόθεση δωροδοκίας των Γερμανικών Σιδηροδρόμων (DB) στην Ελλάδα, την Αλγερία, τη Ρουάντα, την Ταϊλάνδη και τη Λιβύη, ερευνά η Εισαγγελία της Φρανκφούρτης, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Sueddeutesche Zeitung».
Η εταιρεία έκλεισε το γραφείο της στην Ελλάδα, όπου, όπως επισημαίνεται, την περασμένη δεκαετία περίπου 315.000 ευρώ είχαν δοθεί σε αξιωματούχους, στο πλαίσιο του σχεδιασμού της γραμμής του Μετρό προς το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» και προς την Κόρινθο.
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)