Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Οι αστυνομικές δυνάμεις του Ερντογάν εισέβαλαν στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης

Taxim-Epithesi01

Το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο αυτόπτη μάρτυρα, ότι εκατοντάδες μέλη των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας εισήλθαν τα ξημερώματα στην πλατεία Ταξίμ, θέατρο των επεισοδίων ανάμεσα σε αστυνομικούς και διαδηλωτές τις τελευταίες ημέρες.

Βιάζονται για άντληση φυσικού αερίου – Τεχνική μελέτη της Delek για επίσπευση των διαδικασιών

Delek-Fileleftheros01

Λευκωσία: Κυπριακή Δημοκρατία και εταιρείες που εμπλέκονται στις έρευνες για εξόρυξη φυσικού αερίου, ανεβάζουν στροφές με στόχο να διαμορφωθεί το συντομότερο το σκηνικό για το ενεργειακό παιχνίδι στην ΑΟΖ μας και στην περιοχή. Χθες πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις στη Λευκωσία με κεντρική, κύρια, αυτή στο προεδρικό, όπου ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δέχθηκε τον Πρόεδρο του Ομίλου Delek κ. Yitzhak Tshuva, καθώς και τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο των εταιρειών Delek Drilling και Avner Oil and Gas Exploration κ. Gideon Tadmor και τον Αντιπρόεδρο για θέματα Στρατηγικής της Avner κ. Yaniv Fridman.

HSBC: Το ΔΝΤ θα συνεχίσει να υποστηρίζει την Ελλάδα εφόσον βρεθεί λύση για το χρηματοδοτικό κενό των 4 δισ. του β' εξαμήνου του 2014


HSBC: Το ΔΝΤ θα συνεχίσει να υποστηρίζει την Ελλάδα εφόσον βρεθεί λύση για το χρηματοδοτικό κενό των 4 δισ. του β' εξαμήνου του 2014
“Φαινομενική ηρεμία” χαρακτηρίζει την κατάσταση που επικρατεί στις αγορές ομολόγων της περιφέρειας η HSBC, σε σημερινή ανάλυσή της, υπογραμμίζοντας ότι τα δεδομένα για τις ευρωπαϊκές αυτές οικονομίες, δεν είναι τα προσήκοντα. Η ανάπτυξη δεν έρχεται, τα ποσοστά ανεργίας ανεβαίνουν σε κοινωνικά μη αποδεκτά επίπεδα, ενώ και οι προβλέψεις για το επίπεδο των χρεών ανεβαίνουν αντί να μειώνονται.

Rehn: Πρόωρη η συζήτηση για αναθεώρηση του στόχου των αποκρατικοποιήσεων

Rehn:  Πρόωρη η συζήτηση για αναθεώρηση του στόχου των αποκρατικοποιήσεων
Είναι πρόωρο να συζητήσουμε για την αναθεώρηση του στόχου των αποκρατικοποιήσεων της Ελλάδας, δηλώνει ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Olli Rehn, σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο MNI, την ώρα που το Reuters μεταδίδει ότι η Αθήνα επιθυμεί να πάρει παράταση έως το 2014 για τα έσοδα των 1 δισ. ευρώ περίπου που θα είχε από την πώληση της ΔΕΠΑ.

Reuters: Αναθεώρηση του στόχου αποκρατικοποιήσεων θα ζητήσει η Αθήνα από την τρόικα

Reuters: Αναθεώρηση του στόχου αποκρατικοποιήσεων θα ζητήσει η Αθήνα από την τρόικα
Να μειώσει το στόχο για τα έσοδα των αποκρατικοποιήσεων σκοπεύει να ζητήσει η ελληνική κυβέρνηση από την τρόικα, αναφέρει το Reuters, επικαλούμενο ανώτερη κυβερνητική πηγή.

Απογοήτευση ΕΕ για την στάση Ερντογάν

Στα πρόσφατα γεγονότα στην Τουρκία, υπό το πρίσμα της επίσκεψης που πραγματοποίησε στην Κωνσταντινούπολη ο Ευρωπαίος Επίτροπος για τη διεύρυνση, Στέφαν Φίλε, αναφέρεται το δελτίο πληροφόρησης για ευρωπαϊκά θέματα Europolitique.
Το δημοσίευμα επικρίνει τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος, όπως αναφέρει, «δεν έκανε καν τον κόπο να βάλει τα ακουστικά του» κατά το μεγαλύτερο μέρος της ομιλίας του Ευρωπαίου Επιτρόπου στη μικτή διάσκεψη ΕΕ - Τουρκίας, ενώ ούτε η 30λεπτη συνάντησή τους στο περιθώριο της διάσκεψης με θέμα τις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας φαίνεται να έφερε κάποιο αποτέλεσμα προσέγγισης μεταξύ των δύο ανδρών.

Επιτυχής η εκτόξευση του κινεζικού διαστημοπλοίου Shenzhou-10

Επιτυχώς έγινε σήμερα στην Κίνα η εκτόξευση του διαστημοπλοίου Shenzhou-10, στο οποίο επιβαίνουν τρεις αστροναύτες που θα κληθούν να φέρουν σε πέρας την πιο μακρά διαστημική αποστολή της χώρας, κάνοντας ένα βήμα-κλειδί στο πλαίσιο της προσπάθειας για την δημιουργία ενός μόνιμου διαστημικού σταθμού ως το 2020.
Οι τρεις αστροναύτες —δύο άνδρες και μια γυναίκα— και τα στελέχη που ελέγχουν την αποστολή ανέφεραν ότι η πρώτη φάση της αποστολής ολοκληρώθηκε επιτυχώς, καθώς το διαστημόπλοιο τέθηκε σε τροχιά από τον πύραυλο Long March-2F, σύμφωνα με κινεζικά μέσα ενημέρωσης.