Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

ΗΠΑ: Σύγκρουση πυρηνοκίνητου υποβρυχίου με καταδρομικό


Ένα αμερικανικό καταδρομικό και ένα πυρηνοκίνητο υποβρύχιο του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού συγκρούστηκαν κατά τη διάρκεια άσκησης στα ανοικτά των αμερικανικών ακτών στον Ατλαντικό, χωρίς θύματα αν και, σύμφωνα με αναφορές, προκλήθηκαν ζημιές στο καταδρομικό. 

Το αμερικανικό Ναυτικό δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για το πού ή το πότε ακριβώς συνέβη το περιστατικό. 

Κυρίαρχος ο Πούτιν στο «εγγύς εξωτερικό»




Αν η γεωγραφική θέση είναι πεπρωμένο, τις χώρες της πάλαι ποτέ ΕΣΣΔ τις έχουν καταδικάσει, τρεις αιώνες τώρα, τα σύνορα με τη Ρωσία. Φιλικές ή εχθρικές, οι σχέσεις είναι μοιραίες, θεμέλιο του δόγματος Πούτιν για κυριαρχία στο «εγγύς εξωτερικό». Οπως οι τσάροι και οι Σοβιετικοί στο παρελθόν, θέλει κι αυτός να επιβάλει την ηγεμονία της Μόσχας, με σφαίρες επιρροής από τη Βαλτική ως τη Μαύρη Θάλασσα και την Κασπία. Με στρατό, διπλωματία, κεφάλαια και πετρέλαιο, η πρώην υπερδύναμη σφραγίζει πάλι τα σύνορά της στην Ευρασία, για να εξουδετερώσει απειλές από τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Ουκρανία και Γεωργία είναι τα απαραίτητα έθνη στη σκακιέρα. Το Κίεβο αμφιταλαντεύεται, αλλά η Γεωργία μόλις έκανε στροφή. Οι εκλογές, πριν από λίγες ημέρες, ήταν νίκη για τον Πούτιν, που έχει τώρα έναν «δικό του άνθρωπο» και στην Τιφλίδα.

Project Syndicate: Alexander Hamilton’s Eurozone Tour



PRINCETON – Europe’s debt crisis has piqued Europeans’ interest in American precedents for federal finance. For many, Alexander Hamilton has become a contemporary hero. Perhaps one day his face should appear on the €10 banknote.
This illustration is by Newsart and comes from <a href="http://www.newsart.com">NewsArt.com</a>, and is the property of the NewsArt organization and of its artist. Reproducing this image is a violation of copyright law.
Illustration by Newsart
Specifically, for European states groaning under unbearable debt burdens, Hamilton’s negotiation in 1790 of the new federal government’s assumption of the states’ large debts looks like a tempting model. Indeed, after Thomas Sargent won the Nobel Prize in Economics last year, he cited it as a precedent in his acceptance speech.
Hamilton argued – against James Madison and Thomas Jefferson – that the debts accumulated by the states during the War of Independence should be assumed by the federation. There were two sides to his case, one practical, the other philosophical.
Initially, the most appealing argument for his plan was that it would provide greater security to creditors, and thus reduce interest rates, from the 6% at which the states financed their debt to 4%. Hamilton emphasized the importance of a commitment to sound finance as a prerequisite to public economy. “When the credit of a country is in any degree questionable,” he argued, “it never fails to give an extravagant premium upon all the loans it has occasion to make.”

Ο Peter Diamandis, πρωτοπόρος των διαστημικών πτήσεων, μιλάει για την έξοδο από την κρίση




Ο Δρ. Peter H. Diamandis, ένας από τους πρωτοπόρους στην έρευνα για επανδρωμένες πτήσεις στον ιδιωτικό τομέα, συμμετέχει στην πρωτοβουλία ideas4Greece και μοιράζεται το όραμά του για την Ελλάδα. Ο Peter Diamandis είναι ο άνθρωπος πίσω από το μη κερδοσκοπικό Ίδρυμα X PRIZE, το οποίο προσέφερε 10 εακτ. δολλάρια (βραβείο ANSARI) για την έρευνα στις επανδρωμένες πτήσεις από ιδιωτικούς φορείς - το βραβείο κέρδισαν το 2004 οι Paul Allen και Burt Rutan για το SpaceShipOne, το πρώτο διαστημόπλοιο με πιλότο, το οποίο δεν προέρχεται από κάποιο κυβερνητικό φορέα. Στο ίδιο πλάισιο, ο Diamandis δημιούργησε το Rocket Racing League, ένα "άθλημα" που μοιάζει με το πρωτάθλημα Indy cars, αλλά στο οποίο συμμετέχουν πύραυλοι, αλλά και την εταιρία Zero Gravity Corporation, που προσφέρει πτήσεις σε περιβάλλον έλλειψης βαρύτητας στο ευρύ κοινό.

Τι κέρδισε η Μέρκελ από την Αθήνα

Το να είσαι η Καγκελάριος της Γερμανίας και να ακούς στην Αθήνα από έναν έλληνα επιχειρηματία τα ίδια πράγματα με αυτά που άκουσες πριν από λίγο από τον έλληνα Πρωθυπουργό για τον τρόπο εξόδου της Ελλάδας από την κρίση δεν είναι και σπουδαίο. «Είναι συνεννοημένοι», θα υποθέσεις. Το να το ακούς όμως από γερμανούς μάνατζερ που διευθύνουν επιχειρήσεις γερμανικών συμφερόντων στην Ελλάδα, σίγουρα ανεβάζει τη σημασία της προτεινόμενης συνταγής .
Γι' αυτό το σημαντικότερο δίωρο της επίσκεψης Μέρκελ στην Αθήνα ήταν εκείνο κατά το οποίο η Καγκελάριος άκουσε τις απόψεις των συμπατριωτών της να συμφωνούν με τα ελληνικά συμπεράσματα για την κρίση.

«Forbes»: Πάτμος, η πιο ελκυστική περιοχή της Ευρώπης Ακολουθούν γαλλική Προβηγκία - Τοσκάνη, στο «τοπ-10» του αμερικανικού περιοδικού



«Forbes»: Πάτμος, η πιο ελκυστική περιοχή της Ευρώπης

 Την Πάτμο θεωρεί το αμερικανικό περιοδικό «Forbes» ως το πιο ειδυλλιακό μέρος της Ευρώπης, πρώτο στην κατάταξη των «Δέκα πιο όμορφων και ελκυστικών περιοχών της Ευρώπης για να ζεις».

Δεύτερη είναι η Λούκα της Ιταλίας (πληθυσμός 90.000) και ακολουθούν κατά σειρά:

ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΜΣΕΝ: ''ΚΑΝΑΜΕ ΛΑΘΟΣ, ΚΟΒΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΜΙΣΘΟΥΣ''

Φωτογραφία για ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΜΣΕΝ: ''ΚΑΝΑΜΕ ΛΑΘΟΣ, ΚΟΒΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΜΙΣΘΟΥΣ''

Το ξενοδοχείο «Hilton» – το «φρούριο» που έχει επιλέξει για σπίτι του στην Αθήνα ο Πόουλ Τόμσεν – ήταν και ο τόπος «απολογίας» του εκπροσώπου του ΔΝΤ για τα λάθη που έχει κάνει στην Ελλάδα.

 Ο «σκληρός» του ΔΝΤ Ποουλ Τόμσεν παραδέχθηκε μιλώντας σε δημοσιογράφους ξένων μέσων μαζικής ενημέρωσης ότι ήταν λάθος ο τρόπος που αντιμετώπισε το κλιμάκιο των δανειστών την Ελλάδα.

Σόιμπλε: Η Ελλάδα δεν θα χρεοκοπήσει

Την πεποίθησή του ότι η Ελλάδα δεν θα χρεοκοπήσει εξέφρασε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, προειδοποιώντας ότι πιθανό Grexit θα ήταν επιζήμιo όχι μόνο για την ίδια την χώρα αλλά για ολόκληρη την ευρωζώνη.

Σόιμπλε: Η Ελλάδα δεν θα χρεοκοπήσει
«Νομίζω ότι δε θα υπάρξει χρεοκοπία στην Ελλάδα» ήταν η δήλωση στην οποία προέβη ο κ. Σόιμπλε κατα τη διάρκεια συνάντησής του με επιχειρηματίες στη Σιγκαπούρη.

ΑΝΤΕΡΣ ΜΠΟΡΓΚ Σουηδός ΥΠΟΙΚ: Η Ελλάδα αποχαιρετά το ευρώ σε 6 μήνες

Στην εκτίμηση ότι η Ελλάδα πιθανότατα θα εγκαταλείψει την ευρωζώνη μέσα στο επόμενο εξάμηνο, προχώρησε από το Τόκυο όπου χθες έληξαν οι κοινές εργασίες ΔΝΤ και Παγκοσμιας Τράπεζας ο Σουηδός υπουργός οικονομικών, Αντερς Μποργκ.

Σουηδός ΥΠΟΙΚ: Η Ελλάδα αποχαιρετά το ευρώ σε 6 μήνες
«Το πιο πιθανό είναι να φύγουν», είπε ο Μποργκ κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης στο Τόκυο προσθέτοντας ότι «δεν θα πρέπει να αποκλείσουμε κάτι τέτοιο να συμβεί μέσα στους επόμενους έξι μήνες».
Ο Μποργκ εκτίμησε επίσης ότι πιθανή ελληνική έξοδος δεν θα είχε μεγάλες επιπτώσεις στο χρηματοοικονομικό σύστημα «δεδομένου ότι στην ουσία όλοι καταλαβαίνουν που πάει το πράγμα».

Βραζιλία: Πολιτικός «λαδώνει» τους ψηφοφόρους της με... κοκαΐνη!



H 32χρονη Carme Cristina Lima, υποψήφια για το τοπικό συμβούλιο της πόλης Ιτακοατιάρα, τύπωσε τα προεκλογικά της φυλλάδια και σε καθένα από αυτά κόλλησε και ένα σακουλάκι με κοκαΐνη.

Μέρκελ: "Ορατή πρόοδος στην Ελλάδα, πρέπει να της δώσουμε άλλη μια ευκαιρία"

Σε νέα εκδήλωση της στήριξής της προς την Ελλάδας προχώρησε η Αγκελα Μέρκελ.

Με δηλώσεις που αναρτήθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου στην ιστοσελίδα της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, η Γερμανίδα καγκελάριος καθιστά σαφές ότι «θέλει να βοηθήσει την Ελλάδα», δεδομένου ότι, όπως διαπιστώνει, (στην χώρα) «ήδη σημειώθηκε πρόοδος, όσον αφορά στις οικονομικές μεταρρυθμίσεις».