Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Die Welt: «Κύριε Σόιμπλε συμψηφίστε τα χρέη του πολέμου» Η Ελλάδα δεν έλαβε ποτέ αποζημίωση

Με τίτλο «κύριε Σόιμπλε μιλήστε για τα χρέη του πολέμου», η έγκριτη γερμανική εφημερίδα Die Welt αφιερώνει ένα μεγάλο άρθρο στο θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων προς την Ελλάδα. «Η Αθήνα ζητεί αποζημίωση, ανοικτό το θέμα, μιλάμε για € 160 δισεκατομμύρια ευρώ, συν τους τόκους από το 1945», αναφέρει στον υπότιτλο η εφημερίδα.
ΔίστομοΔίστομοΗ Die Welt αναφέρεται στον υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλο και τις διαβεβαιώσεις του «προς τον ελληνικό λαό πως το θέμα των αποζημιώσεων είναι ανοιχτό για να κλείσει με το δίκιο να θριαμβεύει», καθώς και στο Μανώλη Γλέζο, τον οποίο χαρακτηρίζει «εθνικό ήρωα». Γράφει επίσης για την συζήτηση που έγινε στη Βουλή και τις απόρρητες εκθέσεις για το θέμα που έχει στα χέρια της η ελληνική κυβέρνηση.

«Κόκκινη γραμμή»: 6+2 οπλοστάσια χημικού ολέθρου

Ο εμφύλιος πόλεμος έχει σκοτώσει ήδη 60.000 ανθρώπους στη Συρία, αλλά «κόκκινη γραμμή» για τις ΗΠΑ είναι η χρήση χημικών όπλων από τον Ασαντ. «Αν κάνετε το τραγικό λάθος να χρησιμοποιήσετε τα όπλα αυτά, θα υπάρξουν συνέπειες, και θα λογοδοτήσετε» έχει απειλήσει ο Μπαράκ Ομπάμα. Καθώς ΗΠΑ και Βρετανία ισχυρίζονται ότι πληθαίνουν οι ενδείξεις ότι το καθεστώς της Δαμασκού έχει κάνει περιορισμένη χρήση σαρίν και μιας ουσίας γνωστής ως Agent 15 (ένα παραισθησιογόνο χημικό), το θέμα επιστρέφει στη διεθνή επικαιρότητα. Πόσες χώρες έχουν χημικά όπλα και πόσο πιθανή είναι η ευρεία χρήση τους σε πόλεμο;
«Κόκκινη γραμμή»: 6+2 οπλοστάσια χημικού ολέθρου
Ιάπωνας ειδικός εξετάζει χημικό όπλο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου που ανακαλύφθηκε σε κινεζικόέδαφος
Από τις οκτώ χώρες που διαθέτουν χημικά όπλα, η Συρία και η Βόρεια Κορέα είναι οι δύο που δεν έχουν υπογράψει τη Συνθήκη για τα Χημικά Οπλα (Chemical Weapons Convention - CWC), η οποία τέθηκε σε ισχύ το 1997 και απαγορεύει όχι μόνο τη χρήση αλλά και την παραγωγή, την κατοχή και τη μεταφορά τους. Οι άλλες έξι με δηλωμένα τέτοια οπλοστάσια είναι οι ΗΠΑ, η Ρωσία, η Κίνα, η Ινδία, το Ιράκ και η Λιβύη. Ωστόσο μετά τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν και οι δύο πλευρές χρησιμοποίησαν 50.965 τόνους δηλητηριωδών αερίων με 85.000 νεκρούς, η χρήση των χημικών είναι ένα παγκόσμιο ταμπού. Σύμφωνα με τους περισσότερους ειδικούς είναι απίθανο να το γκρεμίσει ο Ασαντ, παρά το γεγονός ότι δεν έχει ενταχθεί στην CWC.

Εγώ έφερα το ευρώ στην Ελλάδα ... και θα το έκανα και πάλι

Η παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση ανέδειξε ατέλειες στην ευρωπαϊκή νομισματική ένωση που την κάνουν να φαίνεται περισσότερο ως ένα πολιτικό κατασκεύασμα παρά ένα συνεκτικό οικονομικό σχέδιο. Τα προβλήματα αυτά έχουν αποδειχθεί ιδιαίτερα επώδυνα για τις περιφερειακές χώρες της ευρωζώνης, όπως η Ελλάδα, που έχουν βρεθεί με μη ανταγωνιστικές εξαγωγές και τεράστιο χρέος.
Ένας Αθηναίος κάνει ανάληψη χαρτονομισμάτων ευρώ από ΑΤΜ, για πρώτη φορά τον Ιανουάριο του 2002. (Yiorgos Karahalis /Reuters)

Αλλά το ευρώ ήταν μια καλή ιδέα για την Ελλάδα όταν η χώρα αποφάσισε να προσχωρήσει και μπορεί ακόμα να σωθεί. Ως Έλληνας υπουργός Οικονομικών στο διάστημα 1994-2001, καθοδήγησα την ένταξη της χώρας μου στην κοινό νόμισμα - και μέχρι σήμερα, πιστεύω ότι ήταν η σωστή απόφαση.

«Αδιάλλακτη εγωίστρια η Μέρκελ που νοιάζεται μόνο για τους Γερμανούς»

Μια πρωτοφανής επίθεση εναντίον της Άνγκελα Μέρκελ και της πολιτικής λιτότητας που είναι τόσο αγαπητή στο Βερολίνο, εξαπολύουν οι Γάλλοι σοσιαλιστές, κατηγορώντας την Γερμανίδα καγκελάριο για «εγωϊστική αδιαλλαξία», υποστηρίζοντας ταυτόχρονα ότι ενδιαφέρεται μόνο για τους Γερμανούς καταθέτες, τις γερμανικές επιχειρήσεις και το εκλογικό της μέλλον.
«Αδιάλλακτη εγωίστρια η Μέρκελ που νοιάζεται μόνο για τους Γερμανούς»
Μύδρους κατά της Άνγκελα Μέρκελ, εξαπολύει η παράταξη του Προέδρου Φρανσουά Ολάντ. 

Σινγκ: Η συνοριακή ένταση Ινδίας- Κίνας μπορεί να επιλυθεί

Ο πρωθυπουργός της Ινδίας Μανμοχάν Σινγκ δήλωσε σήμερα ότι η συνοριακή ένταση με την Κίνα, όσον αφορά την επιδρομή Κινέζων στρατιωτών σε μια απομακρυσμένη περιοχή των Ιμαλαΐων, μπορεί να επιλυθεί, μετέδωσε το εθνικό ινδικό πρακτορείο ινδικό PTI.
"Πρόκειται για ένα περιορισμένο τοπικά πρόβλημα, το οποίο πιστεύουμε ότι μπορεί να επιλυθεί», δήλωσε ο Σινγκ, τον οποίο επικαλείται το ΡΤΙ, μετά την επιδρομή Κινέζων στρατιωτών στη μεθοριακή περιοχή Λαντάκ, όπου φέρεται να στρατοπέδευσαν στις 15 Απριλίου.

Dutch Man Said to Be Held in Powerful Internet Attack


Dutch authorities say police officials in Spain have arrested a man believed to be connected to an online attack on a spam-fighting site that snarled the Internet last month.
While the authorities did not give the full name of the man in a statement published on a Dutch government Web site, they identified him as “S.K.” A source close to the investigation, who was not authorized to speak publicly, confirmed that the arrested man was Sven Olaf Kamphuis, a 35-year-old Dutch man who has been the spokesman of a group that was protesting a European antispam group’s tactics.

Barack Obama warns Syria chemical arms a 'game changer'

A Syrian man surveys damage caused by the conflict in Aleppo


US President Barack Obama has vowed a "vigorous investigation" into reports that Syria has used chemical weapons, warning they will be a "game changer" for US policy if proven true.
Both the US and UK have pointed to emerging evidence that Syria has used weapons such as the nerve gas sarin.

An Islamic Declaration of War on Christianity

Copt_mourning
While it is easy to confuse the recent jihadi attack on Egypt's St. Mark Cathedral in Cairo as just more of the usual, this attack has great symbolic significance, and in many ways bodes great evil for Egypt's millions of Christians.

Consider some facts: St. Mark Cathedral—named after the author of the Gospel of the same name who brought Christianity to Egypt some 600 years before Amr bin al-As brought Islam by the sword—is not simply "just another" Coptic church to be attacked and/or set aflame by a Muslim mob (see my forthcoming book, Crucified Again: Exposing Islam's New War on Christians, for a comprehensive idea of past and present Muslim attacks on Coptic churches). 

The Sino-American Test In North Korea

javier solana

Repeated threats from North Korea have turned the Korean Peninsula into one of the world’s most dangerous hotspots. But the situation also offers an important opportunity: a gain in strategic trust between China and the United States, the two countries with the capacity to resolve the tensions once and for all. If they manage to cooperate constructively in order to shape a peace acceptable to all sides, this would make not only Korea, but also the region and the world, a safer place.

Η Τουρκία βασίζεται στο φυσικό αέριο και το πετρέλαιο του Κουρδιστάν για να μειώσει τα ελλείμματά της

Erdogan02

Στο Κουρδικό φυσικό αέριο και πετρέλαιο προσβλέπει η Τουρκία για την μείωση του δημοσιονομικού της ελλείμματος αναφέρει ανταπόκριση του Ercan Ersoy από την Κωνσταντινούπολη στο BLOOMBERG με τίτλο «Kurd’s Oil Skirting Baghdad Offers Deficit Buster».

Απόρρητο έγγραφο: Τα "βάζει" ο Βάιντμαν με την ΕΚΤ για το ELA, το ΟΜΤ και την παραμονή της Ελλάδας



Σφόδρα επικριτική στους χειρισμούς της ΕΚΤ στην κρίση χρέους και κυρίως σε ότι αφορά τα προγράμματα διάσωσης των υπερχρεωμένων οικονομιών της ευρω-περιφέρειας εμφανίζεται η γερμανική Κεντρική Τράπεζα (Bundesbank), σύμφωνα με έγγραφό της που στάλθηκε στο Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας. H EΚΤ, υποστηρίζει η Bundesbank, ανέλαβε μάλιστα μεγάλο ρίσκο ιδιαίτερα με τον ELA καθώς "σε καμία στιγμή δεν μπορούσε να θεωρηθεί απίθανη μία έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη".

Τι κάνει σήμερα ο "Υπέροχος Fab", ο Γάλλος trader που παραλίγο να καταστρέψει την Goldman Sachs



Πριν από 3 χρόνια ο Γάλλος Fabrice Tourre γνωστός και ως «The Fabulous Fab», απείλησε να καταστρέψει τη φήμη και την παντοδυναμία της Goldman Sachs. Ο νεαρός Tourre, ένας χαμηλόβαθμος trader, πρακτικά ανύπαρκτος στην ιεραρχία της ισχυρότερης τράπεζας του κόσμου, είναι ο μοναδικός άνθρωπος που κατηγορήθηκε ονομαστικά στη μήνυση που υπέβαλε η Αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς σε βάρος της Goldman, κατηγορώντας την ότι εν γνώση της εξαπατούσε τους πελάτες πουλώντας τοξικά ομόλογα.

Η εγωιστικά αδιάλλακτη Merkel προκάλεσε την κρίση, λένε οι Γάλλοι Σοσιαλιστές - πρωτοφανής επίθεση



(upd) Οξεία επίθεση στη Γερμανίδα καγκελάριο, με σκληρούς χαρακτηρισμούς, κάνουν οι Γάλλοι Σοσιαλιστές. Το κόμμα του Francois Hollande κατηγορεί την Angela Merkel για την εγωιστική αδιαλλαξία της και για την εξυπηρέτηση των δικών της και των γερμανικών πολιτικών συμφερόντων. Η Merkel προκάλεσε την κρίση, λένε, απαιτώντας μια αναμέτρηση με την “καγκελάριο της λιτότητας”.