Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ

24 ώρες μετά το επίσημο αποτέλεσμα των ελληνικών βουλευτικών εκλογών, όλα τα δεδομένα δείχνουν ότι θα έχουμε κυβέρνηση. Τουλάχιστον επισήμως. Το ζήτημα, βεβαίως, δεν είναι να έχουμε ένα ομοίωμα κυβέρνησης, μια μαριονέτα που θα συναντά τους εταίρους μας στην ΕΕ και στη διεθνή κοινότητα και θα λέει πάντα και σε όλα "ναι" με κατεβασμένο κεφάλι, αλλά μια κυβέρνηση με βούληση και σθένος να προωθήσει και να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της χώρας μας.

Εχθές, είχα την τύχη να εκτελέσω χρέη γραμματέα, σε ένα εκλογικό τμήμα της νήσου Λέσβου. Αυτό που αποκόμισα από την όλη εκλογική διαδικασία ήταν η ανάγκη των ανθρώπων, ανεξαρτήτου ηλικίας και κομματικής προτίμησης, για ένα καλύτερο αύριο.

Αποστολή ρωσικών πολεμικών πλοίων στη Συρία


Η Ρωσία ετοιμάζεται να στείλει δυο αμφίβια πολεμικά πλοία στο λιμάνι Ταρτούς της Συρίας, τη μοναδική ρωσική ναυτική βάση στη Μεσόγειο, μετέδωσε σήμερα το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ επικαλούμενο πηγή του γενικού επιτελείου του ρωσικού πολεμικού ναυτικού.

"Δύο μεγάλα αποβατικά πλοία, το Nikolaï Filtchenkov και το César Kounikov, ετοιμάζονται να αποπλεύσουν για το συριακό λιμάνι Ταρτούς», δήλωσε αξιωματικός στο γενικό επιτελείο.

Αίρονται οι κυρώσεις της Ε.Ε. προς την Ουγγαρία


Οι υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ θα άρουν την Παρασκευή τις οικονομικές κυρώσεις επί της Ουγγαρίας, δήλωσαν δύο διπλωμάτες της ΕΕ, και θα αποκαταστήσουν την πρόσβαση της Βουδαπέστης σε παγωμένα κεφάλαια μισού δισεκ. ευρώ ανταμείβοντας τον πρωθυπουργό Βίκτορ Ορμπάν για τον τρόπο που αντιμετώπισε δημοσιονομικά προβλήματα.

Το Μάρτιο οι υπουργοί Οικονομικών είχαν μπλοκάρει κεφάλαια της ΕΕ ύψους 495 εκατ. ευρώ που επρόκειτο να διατεθούν από το 2013 για να στείλουν ένα μήνυμα στη Βουδαπέστη ότι τα μονίμως υψηλά δημοσιονομικά ελλείμματα είναι απαράδεκτα για την ΕΕ.

Το Ιράν δέχεται να σταματήσει τον εμπλουτισμό ουρανίου κατά 20%

Η Τεχεράνη θα σταματήσει τον εμπλουτισμό ουρανίου κατά 20% αν της προμηθεύσουν καύσιμα, δήλωσε ο Αχμαντινετζάντ. Επαναλάμβάνονται οι συνομιλίες στη Μόσχα.



Το Ιράν είναι έτοιμο να σταματήσει τον εμπλουτισμό ουρανίου κατά 20% αν οι μεγάλες δυνάμεις εγγυηθούν ότι θα προμηθεύουν τη χώρα με τα πυρηνικά καύσιμα τα οποία έχει ανάγκη, τόνισε ο Ιρανός πρόεδρος Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της ιρανικής προεδρίας.

Περισσότερες από 250 ελληνικές επιχειρήσεις ιδρύθηκαν στη Ρουμανία το 2011

Η μεγάλη ελληνική επενδυτική παρουσία στη Ρουμανία, αποτελεί βασικό χαρακτηριστικό των οικονομικό- εμπορικών σχέσεων μεταξύ των δυο χωρών. Η συμβολή των ελληνικών επενδύσεων στη οικονομία της χώρας φαίνεται και από το γεγονός ότι ρουμανικοί οίκοι με ελληνική συμμετοχή στο κεφάλαιό τους απασχολούν σήμερα πάνω από 35.000 εργαζόμενους, ενώ πολλές από τις εταιρείες ελληνικών συμφερόντων έχουν εξαγωγικό προσανατολισμό συμβάλλοντας έτσι στις εξαγωγικές επιδόσεις της Ρουμανίας.

Αυτά αναφέρονται σε έκθεση της ελληνικής πρεσβείας στο Βουκουρέστι, σχετικά με τις διμερείς σχέσεις Ελλάδας Ρουμανίας που υπογράφει ο σύμβουλος Α' Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων Ι. Πασχάλης και σημειώνεται ότι μέσα στο έτος 2011 και παρά την κρίση, περισσότερες από 250 νέες εταιρίες ελληνικών συμφερόντων ιδρύθηκαν στη Ρουμανία. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ONRC στις 31.12.2011 υπήρχαν στη Ρουμανία 5.202 εταιρείες ελληνικών συμφερόντων έναντι 4.943 στις 31.12.2010.