Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

ΗΠΑ VS ΚΙΝΑ: Κυβερνοπόλεμος





Όπως κάθε πόλεμος έτσι και ο κυβερνοπόλεμος απαιτεί πολεμοφόδια. Τα πιο γνωστά πυρομαχικά του κυβερνοπολέμου είναι τα “Zero Day Exploits” (ZDEs). Πρόκειται για κατασκευαστικές ατέλειες λογισμικού που επιτρέπουν στους hackers να εισβάλλουν σε δίκτυα και PCs.

Είναι σίγουρα σπάνια πολεμοφόδια, σε μεγάλη ζήτηση και δυσεύρετα. Μεγάλες διαδικτυακές εταιρείες πληρώνουν αδρά όποιον ανακαλύψει σημεία στην πλατφόρμα τους ευπρόσβλητα σε (ZDEs). Η αμοιβή πολλές φορές ξεπερνά το $1 εκατομμύριο. Σε μια περισσότερο υπόγεια αγορά κυβερνήσεις αλλά και τμήματα του διεθνούς εγκλήματος προσφέρουν ακόμη μεγαλύτερες αμοιβές για την ίδια δουλειά.

Η ΕΕ είναι μια αυτοκρατορία και οι αυτοκρατορίες οδηγούν σε πόλεμο.




Συχνά ακούμε ότι η ΕΕ έχει φέρει την ειρήνη στην Ευρώπη. Ωστόσο ο ιστορικός Thierry Baudet πιστεύει το αντίθετο. Υποστηρίζει ότι  όσο τα κράτη παραδίδουν περισσότερη εθνική κυριαρχία τόσο θα πλησιάζουν στη σύγκρουση.

Οι Ευρωπαϊστές διατείνονται ότι ο εθνικισμός οδηγεί σε πόλεμο. Ευγενής στόχος της ΕΕ είναι η διατήρηση της ειρήνης; συνθήκη τόσο σπουδαία για την οποία αξίζει το όποιο έλλειμμα δημοκρατίας χαρακτηρίζει σήμερα την ΕΕ.

Γ. Κουτσουλάκος: «Η ελληνική ανταγωνιστικότητα έχει σχεδόν αποκατασταθεί»




Το πρόβλημα της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας έχει αντιμετωπιστεί σε μεγάλο βαθμό, όμως, οι πρόοδοι που σημειώθηκαν δεν αντικατοπτρίζονται ακόμη στα στατιστικά στοιχεία, επισήμανε ο Έλληνας οικονομολόγος, Γιάννης Κατσουλάκος, στην εισήγησή του σε εκδήλωση τού «Οικονομικού Φόρουμ» στη Βιέννη, προσθέτοντας πως «μέσα σε δύο έως τρία χρόνια» θα είναι εμφανής η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της Ελλάδας.

Πολύνεκρες πλημμύρες στην Ιαπωνία


Σημαντικές ζημιές προκλήθηκαν στους τομείς της γεωργίας και της αλιείας στη νομαρχία Φουκουόκα. Δεκάδες αλιευτικά σκάφη παρασύρθηκαν ακυβέρνητα στα ανοικτά ενώ πολλά γεωργικά μηχανήματα καλύφθηκαν από τα νερά, σύμφωνα με την εφημερίδα Nishinippon, η οποία επικαλείται τις τοπικές αρχές.


Προκλήθηκαν επίσης ζημιές σε θερμοκήπια και μια φάρμα φυκιών επίσης πλημμύρισε, κατά την ίδια πηγή.

Βόρεια Κορέα: Απηλλάγη από τα καθήκοντά του ο αρχηγός του στρατού


Ο αρχηγός του στρατού της Βόρειας Κορέας, ο Ρι Γιονγκ-Χο, απηλλάγη από τα καθήκοντά του «λόγω ασθενείας», επτά μήνες μετά την ανάληψη της εξουσίας από τον Κιμ Γιονγκ-Ουν μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της χώρας, σε μία ασυνήθιστη για το βορειοκορεατικό καθεστώς ανακοίνωση που, σύμφωνα με τους αναλυτές, έχει ως στόχο να δημοσιοποιήσει τη βούληση του νέου ηγέτη να ελέγξει την εξουσία των στρατιωτικών.


Ο Ρι Γιονγκ-Χο, 69 ετών, εθεωρείτο πρόσωπο κλειδί στη βορειοκορεατική ηγεσία που υποστήριξε τον νεαρό Κιμ Γιονγκ-Ουν κατά τη μεταβατική περίοδο που ακολούθησε τον θάνατο τον πατέρα του Κιμ Γιονκ-Ιλ, τον περασμένο Δεκέμβριο.