Τρίτη 8 Απριλίου 2014

JP Morgan: Τα 6 βήματα για την επιστροφή στις αγορές - Οι ομοιότητες και διαφορές με Ιρλανδία, Πορτογαλία


JP Morgan: Τα 6 βήματα για την επιστροφή στις αγορές - Οι ομοιότητες και διαφορές με Ιρλανδία, Πορτογαλία

The U.S. Navy's Newest Destroyer Is a Drone


The USS Zumwalt, a destroyer
Courtesy General Dynamics Photo/US Navy

The USS Zumalt, a destroyer
When the U.S. Navy christens the first of its newest class of destroyers this month, it will launch the first ship with a brain of its own.

Searching for Deterrence: Ukraine Crisis Exposes Gaps Between Berlin and NATO

Photo Gallery: Searching for Deterrence Photos
DPA

Once the Cold War ended, Western militaries reduced their focus on military deterrence in Europe. As a consequence, the Ukraine crisis has caught NATO flat-footed as it rushes to find an adequate response to Russia. Germany has been reluctant to go along.

Πούτιν στις υπηρεσίες ασφαλείας: Προσοχή στις ΜΚΟ!


Στη συνεδρίαση των τμημάτων  των μυστικών υπηρεσιών, ο πρόεδρος  Βλαντίμιρ Πούτιν, τόνισε, σήμερα,  ότι η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, δεν πρέπει να χαλαρώσει μετά τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Σότσι, αλλά πρέπει να βρίσκεται σε εγρήγορση, ώστε να μην αφήσουν τη Δύση να χρησιμοποιήσει τοπικές ομάδες για καταστροφικούς σκοπούς, όπως έπραξε στην περίπτωση της Ουκρανίας.

Σκόπια: Πως βλέπουν οι υποψήφιοι πρόεδροι τις σχέσεις με γειτονικά κράτη


Οι τέσσερις υποψήφιοι για την προεδρία του νοτιοσλαβικού κράτους, παρουσίασαν διαφορετικές θέσεις για τις σχέσεις με τις γειτονικές χώρες, σε μια τηλεοπτική συζήτηση που διοργανώθηκε από τον εθνικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα.

Παιχνίδια του Ερντογάν με τα χημικά στη Συρία

Στα 76 του χρόνια, ο Σέιμουρ Χερς παραμένει ακαταπόνητος εργάτης της ερευνητικής δημοσιογραφίας. Ο άνθρωπος που προκάλεσε σοκ στην παγκόσμια κοινή γνώμη πριν από 41 χρόνια, αποκαλύπτοντας την αποτρόπαια σφαγή αμάχων Βιετναμέζων στο Μάι Λάι, ο ρεπόρτερ που έβγαλε στη φόρα τα βασανιστήρια Ιρακινών στο Αμπού Γκραΐμπ, εξαπέλυσε άλλη μία δημοσιογραφική «βόμβα». Θέμα του, η πολύκροτη υπόθεση των χημικών όπλων στη Συρία. Θύμα του, ο Ταγίπ Ερντογάν.


Από το πρώτο περιστατικό φονικής χρήσης χημικών αερίων στο Χαν αλ Ασαλ, οι επιθεωρητές του ΟΗΕ όπως και μυστικές υπηρεσίες υποψιάζονταν ως δράστες οργανώσεις Σύρων τζιχαντιστών.













Το εκτενές ρεπορτάζ δημοσιεύθηκε στο περιοδικό London Review of Books και καταπιάνεται με ένα αναπάντητο ερώτημα: Γιατί ένας Μπαράκ Ομπάμα, που δεν είχε κανένα πρόβλημα να εξαπολύσει εκστρατεία εναντίον της Λιβύης, εμφανίστηκε δίβουλος και τελικά έκανε πίσω στην περίπτωση της Συρίας; Η απάντηση του Χερς είναι κατηγορηματική: Γιατί ο Αμερικανός πρόεδρος πείστηκε ότι η φονική επίθεση με χημικά αέρια στο προάστιο της συριακής πρωτεύουσας Γούτα, στις 21 Αυγούστου, δεν ήταν έργο του καθεστώτος Ασαντ. Πραγματοποιήθηκε από φανατικούς ισλαμιστές της αντιπολίτευσης, υπό την καθοδήγηση των μυστικών υπηρεσιών του Ερντογάν, ο οποίος προσπάθησε με αυτήν την «προβοκάτσια» να παρασύρει τις Ηνωμένες Πολιτείες στον πόλεμο!

Οι Αιγύπτιοι δικαστές εφορμούν

Ένας Αιγύπτιος αστυνομικός σε δίκη στην Αλεξάνδρεια στις 3 Μαρτίου 2014. (Al Youm Al Saabi Newspaper / Courtesy Reuters)

Μετά από μια αστραπιαία δίκη στην πόλη al-Minya, η αγχόνη απειλεί 529 Αιγύπτιους. Οι άνδρες, φερόμενοι ως μέλη τής Μουσουλμανικής Αδελφότητας, είχαν καταδικαστεί για την δολοφονία ενός αστυνομικού τον περασμένο Αύγουστο σε ταραχές που ξέσπασαν αφότου οι αιγυπτιακές δυνάμεις ασφαλείας διέλυσαν βίαια δύο καθιστικές διαμαρτυρίες στο Κάιρο από υποστηρικτές τού ανατραπέντος προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι, σκοτώνοντας πάνω από 800 άτομα. Η δίκη και καταδίκη, που πραγματοποιήθηκαν σε σύντομες συνεδρίες, με τους συνηγόρους υπεράσπισης να μην είναι σε θέση να παρουσιάσουν τα επιχειρήματά τους, μπορεί να μοιάζουν με μια απλή επιστροφή στο είδος τής καταπίεσης που υπήρχε πριν από την εξέγερση της Αιγύπτου το 2011. Αλλά στην πραγματικότητα σηματοδοτούν μια νέα φάση στον αγώνα δεκαετιών μεταξύ του αιγυπτιακού κράτους και της παλαιότερης και μεγαλύτερης ισλαμικής ομάδας τής χώρας. Στο τέλος, τόσο η κυβέρνηση όσο και η Μουσουλμανική Αδελφότητα - μαζί με τον αιγυπτιακό λαό τον οποίο η κάθε πλευρά θεωρεί ότι εκπροσωπεί - θα είναι οι χαμένοι.