Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Μέρκελ: «Όσο ζω», δεν θα υπάρξει κοινή ευθύνη για το χρέος της Ευρώπης

H γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ
Την πεποίθηση ότι η Ευρώπη δεν πρόκειται να «αμοιβαιοποιήσει» την ευθύνη για το χρέος της όσο η ίδια ζει εξέφρασε η γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, κατά τη διάρκεια ομιλίας της προς ένα από τα κόμματα της κυβερνητικής συμμαχίας, σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου Reuters.

Τα σχόλια της κ. Μέρκελ, εάν αληθεύουν, αποτελούν την πλέον απόλυτη απόρριψη των προτάσεων για έκδοση ευρω-ομολόγων, κοινών τίτλων με ενιαίο επιτόκιο για τα 17 κράτη μέλη της ευρωζώνης.

Παραιτήθηκε ο Γ. Βερνίκος ( Άρχισαν τα όργανα )


Δεκτή έγινε από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, η παραίτηση που υπέβαλε νωρίτερα ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Γιώργος Βερνίκος. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, δεν πρόκειται να υπάρξει αντικαταστάτης τού παραιτηθέντος υφυπουργού.


Νωρίτερα, ο κ. Βερνίκος είχε επικοινωνήσει με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και όπως έγινε γνωστό από πηγές της Ιπποκράτους, ο Ευάγγελος Βενιζέλος συμφώνησε με την απόφασή του να παραιτηθεί.
Είχε προηγηθεί ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία ζητά εξηγήσεις από την κυβέρνηση και από τον ίδιο τον υφυπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου Γ. Βερνίκο για το αν συμμετέχει σε εξωχώριες εταιρείες, καθώς κάτι τέτοιο είναι ασύμβατο με τα πολιτικά πρόσωπα.

Η Γερμανία και η ΕΕ σχεδιάζουν να δώσουν κίνητρο αποχώρησης 80 δισ στην Ελλάδα για να φύγει από το ευρώ και option επιστροφής - Χάος θα βρει η Τρόικα όταν έρθει στην Αθήνα – Τίποτε από τα συμφωνηθέντα δεν έχει τηρηθεί



Η Γερμανία μαζί με την ΕΕ σχεδιάζουν να δώσουν  ένα μεγάλο ποσό περίπου 80 με 100 δις ευρώ στην Ελλάδα για να αποχωρήσει από το ευρώ.
Σύμφωνα με πηγές σε επενδυτικές τράπεζες (BofA και Barclays) υπάρχουν διαρροές και αναφορές ότι ένα από τα σχέδια που έχουν εξεταστεί για την Ελλάδα είναι η αποχώρηση της από το ευρώ εφόσον όμως της δώσουν ένα μεγάλο ποσό κοντά στα 80 δις ως κίνητρο αποχώρησης ενώ θα υπάρχει και option επιστροφής ως ισότιμο μέλος αν πιάσει τους στόχους και αποκτήσει αξιοπιστία η οικονομία.
Προφανώς δεν είναι αυτή η πρώτιστη προτεραιότητα.....αλλά σε κάθε περίπτωση έχουν εξεταστεί εναλλακτικά σενάρια. 

"Η Γαλλία οφείλει να αποδεχθεί έναν διαμοιρασμό κυριαρχίας"


Ο υπουργός Προϋπολογισμού της ΓαλλίαςΖερόμ Καουζάκ τάχθηκε υπέρ του "διαμοιρασμού κυριαρχίας" που θα σημαίνει η αποτίμηση από τους ευρωπαίους εταίρους της κατάρτισης των εθνικών προϋπολογισμών.

Μιλώντας στα τηλεοπτικά δίκτυα BMF TV και RMC για την δυνατότητα αυξημένου ελέγχου των εθνικών προϋπολογισμών από τις Βρυξέλλες, ο υπουργός δήλωσε ότι "αυτό το οποίο συζητείται είναι καλό, πρόκειται για τη δημοσιονομική αλληλεγγύη στην Ευρώπη που προϋποθέτει ότι, όχι μόνο ο προϋπολογισμός της Γαλλίας, αλλά επίσης της Γερμανίας, της Ιταλίας , της Ισπανίας θα τίθενται υπό την εκτίμηση του συνόλου των εταίρων μας".

"Δεν πρόκειται για παραχώρηση κυριαρχίας, αλλά για διαμοιρασμό", είπε.

"Πρέπει η Γαλλία και η Γερμανία να συμφωνήσουν. Πρέπει η Γερμανία να σταματήσει να φαντασιώνεται πληθωρισμό... και επίσης πρέπει η Γαλλία να κατανοήσει ότι είναι ίσως προς το συμφέρον της χώρας μας να προχωρήσουμε στο διαμοιρασμό της κυριαρχίας", συνέχισε.

"Χωρίς μία εις βάθος μεταρρύθμιση της Ευρώπης, της οργάνωσής της, της διακυβέρνησής της και των πολιτικών που ακολουθούνται, καμία χώρα δεν θα διασωθεί", προειδοποίησε ο Καουζάκ.

Πηγή: http://www.nooz.gr/economy/i-gallia-ofeilei-na-apodex8ei-enan-diamoirasmo-kuriarxias?fb_action_ids=4065527793257&fb_action_types=og.likes&fb_source=other_multiline

Η Τουρκία δεν είναι η μεγαλύτερη στρατιωτική δύναμη στην Αν. Μεσόγειο





Η Τουρκία δεν είναι η μεγαλύτερη χώρα σε στρατιωτικά μεγέθη στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής για το 2011, με εξαίρεση την αριθμητική υπεροχή της στο Ναυτικό, καθώς Αίγυπτος, Ιράν και Συρία υπερτερούν σε διάφορους τομείς, σύμφωνα με έρευνα του Κυπριακού Κέντρου Στρατηγικών Μελετών με θέμα ''Τουρκία και συσχετισμοί δυνάμεων στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή'