Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Διακλαδική συνεργασία στη συντήρηση

Το 307 ΤΣΥΑΥ εκτέλεσε εργοστασιακού επιπέδου
συντήρηση σε ελικόπτερο AB-212ASW του ΠΝ
στο 1/5 του κόστους.
Παραδόθηκε σήμερα στη Διοίκηση Ελικοπτέρων Ναυτικού (ΔΕΝ) από το 307 Τεχνικό Συγκρότημα Υποστήριξης Αεροπορικού Υλικού (ΤΣΥΑΥ), το πρώτο ανθυποβρυχιακό ελικόπτερο ΑΒ-212ASW του Πολεμικού Ναυτικού μετά από εργασίες συντηρήσεώς του εργοστασιακού επιπέδου, σε μία σημαντική επίδειξη ουσιαστικής και έμπρακτης διακλαδικότητος, παρουσία των Αρχηγών ΓΕΣ Αντιστρατήγου Αθανασίου Τσέλιου και ΓΕΝ Αντιναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη. Η τελετή πραγματοποιήθηκε στην έδρα του 307 ΤΣΥΑΥ, το οποίο ως γνωστόν υπάγεται στη Διοίκηση Στρατιωτικών Εργοστασίων (ΔΙΣΕ) της ΑΣΔΥΣ και εδρεύει στο Στεφανοβίκιο μαζί με την 1η Ταξιαρχία Αεροπορίας Στρατού (1η ΤΑΞΑΣ). 

Εισαγγελική έρευνα για το "καπέλο" στο φυσικό αέριο που βάζει η Gazprom στη χώρα μας

Εισαγγελική έρευνα για το "καπέλο" στο φυσικό αέριο που βάζει η Gazprom στη χώρα μας


Εισαγγελική παραγγελία διερεύνησης ευθυνών για την υπερβολική τιμή με την οποία η ΔΕΠΑ προμηθεύεται το φυσικό αέριο από τη ρωσική Gazprom, εξέδωσε η επίκουρη Εισαγγελέας διαφθοράς Πόπη Παπανδρέου, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει η εβδομαδιαία εφημερίδα «το Ποντίκι». Η παραγγελία αφορά το αδίκημα της κατάχρησης δεσπόζουσας θέσης, σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί ανταγωνισμού. 

How Wall Street has turned housing into a dangerous get-rich-quick scheme

Le Monde diplomatique
 
by Laura Gottesdiener
 
You can hardly turn on the television or open a newspaper without hearing about the nation’s impressive, much celebrated housing recovery. Home prices are rising! New construction has started! The crisis is over! Yet beneath the fanfare, a whole new get-rich-quick scheme is brewing.

What’s going to kick-start economic growth in the US & Eurozone?

Takeshita Street, Tokyo, courtesy of Nguyen Vu Hung/Flickr Creative Commons - Attribution 2.0 Generic
Creative Commons - Attribution 2.0 Generic
Takeshita Street, Tokyo 

Should developed states duplicate the PC-16’s strategies and try and kick-start economic growth with high-wage reindustrialization? Not according to Dean Baker. He thinks that the West should take a page out of Japan’s playbook if it wants to recover from its collective economic malaise.

US offers to destroy Syrian chemical weapons at sea

The Obama administration is offering to destroy some of Syria’s deadliest chemical weapons in international waters aboard a nearly 700-foot (213-meter), US government-owned ship, US officials told The Associated Press on Wednesday.

Illustrative photo of the USS Kearsarge steaming into the Gulf of Aqaba (photo credit: Official US Navy Imagery/File)
Illustrative photo of the USS Kearsarge steaming into the Gulf of Aqaba (photo credit: Official US Navy Imagery/File)



The plan, still subject to final approval, would involve destroying the weapons, likely aboard the MV Cape Ray in the Mediterranean Sea, with US Navy warships patrolling nearby.

Πίσω-μπρος με το ζήτημα της Ουκρανίας

Λοιπόν οι διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία έχουν καταρρεύσει. Η ιδέα ότι μια λύση θα μπορούσε ακόμη να βρεθεί στις λίγες ημέρες μέχρι τη Σύνοδο του Βίλνιους, μπορεί να είναι μέρος του προβλήματος. Οι μαζικές διαδηλώσεις στο Κίεβο και η αδέξια αντίδραση των αρχών θα μπορούσε να αλλάξει την εικόνα. Αλλά για την ώρα, έχουμε ένα χάος. Επομένως, ποιους θα πρέπει να κατηγορήσουμε;




Η ΕΕ δεν θα πρέπει να είναι τόσο σκληρή με τον εαυτό της, εκτός από ένα συγκεκριμένο θέμα. «Έκανε πίσω» για να δώσει στους Ουκρανούς «αρκετό χρόνο». Έκανε πρόσθετες προτάσεις. Ο Stedan Fule, ο επίτροπος της ΕΕ για τη Διεύρυνση, ήταν έτοιμος να μεταβεί στο Κίεβο μαζί με (σύμφωνα με τους F) , ένα «πακέτο που περιελάμβανε ταχεία στήριξη του εμπορίου, υποσχέσεις για νέες προμήθειες φυσικού αερίου και υποστήριξη για εκ νέου βοήθεια από το ΔΝΤ». Πολλές από αυτές ήταν καλές ιδέες από μόνες τους αλλά σωρευτικά, κατόρθωσαν μόνο να δημιουργήσουν έναν πόλεμο προσφορών που επέτρεψε στην Ουκρανία να ξεγλιστρήσει από τις δεσμεύσεις της αντί να εμμείνει σε αυτές.

Ιαπωνία και Νότια Κορέα αψηφούν νέους κανόνες της Κίνας

Πτήσεις εντός της νεο - κηρυχθείσας ζώνης αεράμυνας της Κίνας πραγματοποίησαν αεροσκάφη της Ιαπωνίας και της Νότιας Κορέας την Πέμπτη, όπως ανακοίνωσαν οι δύο χώρες.
Τα διαφιλονικούμενα νησιά Σενκάκου / Ντιαόγιου (Reuters)Τα διαφιλονικούμενα νησιά Σενκάκου / Ντιαόγιου (Reuters)
Η Κίνα διαμηνύει ότι πρέπει να καταθέτουν σχέδια πτήσης τα αεροσκάφη που εισέρχονται στη συγκεκριμένη ζώνη, η οποία καλύπτει περιοχές που διεκδικούν το Τόκιο, η Σεούλ και η Ταϊπέι.

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΟΣΑ SΟS: για ελάφρυνση του χρέους

Τη μορφή του... κατεπείγοντος θα πρέπει να λάβει η συμφωνία των Ευρωπαίων για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, προειδοποίησε χθες ο ΟΟΣΑ, καθώς θα μπορούσε να φθάσει στο 157% του ΑΕΠ το 2020, αντί του 124% που είναι ο στόχος του οικονομικού προγράμματος.

SΟS για ελάφρυνση του χρέους
Παρουσιάζοντας την έκθεση του Οργανισμού, ο γενικός γραμματέας Αν. Γκουρία αναγνώρισε την πρόοδο της ελληνικής οικονομίας ζητώντας παράλληλα να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις.

Το νέο παραγωγικό πρότυπο που πρέπει να έχει η Ελλάδα

Η βιομηχανία στο σύνολό της, βιώνει τα τελευταία χρόνια σημαντικές αλλαγές, με νέες τεχνικές παραγωγής που βασίζονται στις ψηφιακές τεχνολογίες, στα προηγμένα υλικά, στη ρομποτική, στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, στην ανακύκλωση και στην επαναχρησιμοποίηση των πρώτων υλών. Όλες αυτές οι εξελίξεις επηρεάζουν πολλούς τομείς, όπως η μεταποίηση, η ενέργεια, οι πρώτες ύλες, οι υποδομές, οι μεταφορές, οι κατασκευές, τα χημικά κτλ. Η δημιουργία νέων προϊόντων, υπηρεσιών και επιχειρηματικών προτύπων, θα αναμορφώσουν την ευρωπαϊκή βιομηχανία και τη βιομηχανική συνοχή της ηπείρου μας.
Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Επίτροπος για τις Επιχειρήσεις και την Βιομηχανία, Antonio Tajani, μιλώντας σε συνέδριο για την ανάπτυξη στην Ελλάδα, τον Απρίλιο πέρσι. John Kolesidis / Reuters

Σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η Ευρώπη κατέχει σήμερα ηγετική θέση σε στρατηγικούς τομείς, όπως η αυτοκινητοβιομηχανία, η αεροναυπηγική, η μηχανική, το διάστημα, τα χημικά και τα φαρμακευτικά προϊόντα. Η βιομηχανία της αντιστοιχεί στα 4/5 των εξαγωγών της. Το 80% των επενδύσεων του ιδιωτικού τομέα στην Έρευνα & Ανάπτυξη προέρχεται από τη βιομηχανική παραγωγή [1], ενώ για κάθε νέα θέση εργασίας στη βιομηχανία η οποία απασχολεί περίπου 75 εκατ. άτομα, αντιστοιχούν δύο στην παροχή υπηρεσιών.