Σάββατο 4 Μαΐου 2013

Το αθηναϊκό downtown αναθερμαίνει το ενδιαφέρον

Επενδυτικές ευκαιρίες παρουσιάζει το ιστορικό κέντρο της Αθήνας, λόγω της πτώσης των τιμών έως και 50%, συγκριτικά με το peak του 2009, εν όψει των έργων ανάπλασης αλλά και του ρυθμιστικού σχεδίου Αθήνας, το οποίο είναι στο τελικό στάδιο επεξεργασίας. Και, με την απομάκρυνση του φόβου της ελληνικής χρεοκοπίας να επιτρέπει την υλοποίηση -μέχρι πρότινος «παγωμένων»- επενδυτικών σχεδίων, το κέντρο της Αθήνας επανατοποθετείται στο επενδυτικό στόχαστρο με βήματα αργά, αλλά σταθερά. Ποιοι είναι οι παράγοντες που τροφοδοτούν το «ανοδικό σενάριο» για το κέντρο; Κατ΄ αρχάς, η σημαντική πτώση των τιμών, που διαμορφώνεται σήμερα στο 30% έως 50% σε σχέση με την «ακμή» του 2009. Σύμφωνα με τους κτηματομεσίτες, στις ακριβές συνοικίες, όπως στο Κολωνάκι, οι αξίες έχουν υποχωρήσει κατά 60% ή και περισσότερο.
Αυτήν τη στιγμή, όσοι διαθέτουν ρευστότητα την οποία θα επεδίωκαν να κατευθύνουν στην απόκτηση ακινήτου, θα μπορούσαν να επωφεληθούν των μεγάλων «εκπτώσεων» που υπάρχουν στην αγορά.

Σ. Ζμπόγκαρ: Η Συμφωνία για το Βόρειο Κόσοβο Δεν Είναι Κατά των Συμφερόντων των Σέρβων

Το υψηλό επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης, στο οποίο η εκπαίδευση, η υγεία και η κοινωνική προστασία θα χρηματοδοτούνται με διαφάνεια και με την τήρηση των νόμων, δεν αντίκειται στα συμφέροντα των Σέρβων στο βόρειο Κόσοβο. 

Αντίκειται στα συμφέροντα εκείνων που πλούτισαν ανακατευθύνοντας τους πόρους αυτούς ή στα συμφέροντα εκείνων που λάμβαναν μισθούς και ήταν σε λίστες μισθοδοσίας εικονικών εταιρειών, δήλωσε ο ειδικός εκπρόσωπος της ΕΕ και επικεφαλής του γραφείου της ΕΕ στο Κόσοβο, Σάμουελ Ζμπόγκαρ.

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΟΟΣΑ Η Ολλανδία το μεγαλύτερο «πλυντήριο» της ΕΕ

Το μεγαλύτερο «πλυντήριο» της Ευρώπης αποτελεί η Ολλανδία του νέου προέδρου του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ: Πολυεθνικές χρησιμοποιούν το ευνοϊκό φορολογικό καθεστώς της χώρας με στόχο τη νόμιμη διακίνηση τρισεκατομμυρίων προς άλλους προορισμούς, πληρώνοντας στην πορεία λιγότερους φόρους.
Η Ολλανδία το μεγαλύτερο «πλυντήριο» της ΕΕ
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΟΟΣΑ, τα οποία παρουσιάζουν οι «Financial Times», μέχρι τα τέλη του 2012 η Ολλανδία είχε προσελκύσει τεράστιες ροές χρήματος που ανήλθαν στο αστρονομικό ποσό των 8 τρισ. δολαρίων ή 13 φορές το ολλανδικό ΑΕΠ!

Ομπάμα: Δεν προβλέπω αποστολή αμερικανικών στρατευμάτων στη Συρία

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε ότι δεν προβλέπει αποστολή Aμερικανών στρατιωτών στο συριακό έδαφος, αν αποδειχτεί ότι το καθεστώς Ασαντ κατέφυγε στη χρήση χημικών όπλων.


"Δεν προβλέπω κάποιο σενάριο στο οποίο η αποστολή Aμερικανών στρατιωτών στο συριακό έδαφος θα ωφελούσε τις ΗΠΑ και επίσης θα ωφελούσε τη Συρία», δήλωσε ο Ομπάμα σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με την ομόλογό του από την Κόστα Ρίκα Λάουρα Τσιντσίγια στο Σαν Χοσέ, όπου πραγματοποιεί 24ωρη επίσκεψη.

Πιθανή ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη Συρία

Η ισραηλινή αεροπορία πραγματοποίησε επιδρομή την Πέμπτη ή την Παρασκευή στη Συρία με στόχο να πλήξει κτίριο όπου φυλάσσονταν εξοπλισμοί που προορίζονταν για το σιιτικό κίνημα Χεζμπολάχ του Λιβάνου, είπε Αμερικανός αξιωματούχος που ζήτησε να μην κατονομαστεί και μετέδωσαν αργά χθες τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Λευκός Οίκος και το Πεντάγωνο αρνήθηκαν να προβούν σε σχόλιο.