Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Chemical watchdog wants to begin Syria probe by Tuesday

The global chemical weapons watchdog will call for inspections of Syria’s chemical arsenal to begin by Tuesday.
Members of a UN investigative team take samples near the site of an alleged chemical weapon attack, in Syria, on August 28, 2013. (photo credit: AP/United Media Office of Arbeen)
Members of a UN investigative team take samples near the site of an alleged chemical weapon attack, in Syria, on August 28, 2013. (photo credit: AP/United Media Office of Arbeen)



The draft decision of the Organization for the Prohibition of Chemical Weapons obtained by The Associated Press also authorizes the body to inspect “any other site identified by a State Party as having been involved in the Syrian chemical weapons program, unless deemed unwarranted by the Director-General.”

Μιλώντας για την Τουρκία: Μια συζήτηση με τον Αμπντουλάχ Γκιούλ

Τον περασμένο Οκτώβριο, ο Τούρκος πρόεδρος Αμπντουλάχ Γκιούλ συναντήθηκε με τον αρχισυντάκτη τού Foreign Affairs, Τζόναθαν Τέπερμαν, στην Άγκυρα για να συζητήσουν την εγχώρια πολιτική αλλά και σε ολόκληρη την περιοχή. Αυτή την εβδομάδα, με τον Γκιούλ στη Νέα Υόρκη για να απευθυνθεί στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, οι δύο άνδρες συνέχισαν την συζήτηση.
Ο πρόεδρος της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιούλ απευθύνεται στην 68η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, στις 24 Σεπτεμβρίου 2013. (Andrew Burton / Courtesy Reuters)

- Η τελευταία φορά που μιλήσαμε ήταν σχεδόν ακριβώς ένα χρόνο πριν. Ας αρχίσουμε με την εξέταση μερικών από όσα συνέβησαν στην Τουρκία κατά τους τελευταίους 12 μήνες. Το καλοκαίρι ήταν γεμάτο διαδηλώσεις, η Τουρκία έχασε την μάχη για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020, το Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (ΡΚΚ) ανακοίνωσε πρόσφατα ότι σταματά την απόσυρση των μαχητών του, και η οικονομία επιβραδύνεται. Είστε τόσο αισιόδοξος σήμερα για το μέλλον της Τουρκίας, όπως ήσαστε πριν από ένα χρόνο;

Venezuela's Manchurian President

Much has been written lately about China's growing influence in the developing world, particularly in resource-rich Latin America. While China holds significant sway over many countries, rarely has this influence been as pivotal as in cash-strapped, oil-rich, revolutionary Venezuela.

Ελλάδα-Κατάρ: Να τι κάνουν οι Αεροπορίες …αρέσει (ΦΩΤΟ)

Αίσθηση προκαλεί η πολύ θερμή υποδοχή από την ανώτατη πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του Κατάρ της επίσκεψης του υπουργού Εθνικής Άμυνας στην Τανάγρα και την 114 Πτέρυγα Μάχης, παρουσία των αρχηγών ΓΕΕΘΑ και ΓΕΑ, όπου συνεκπαιδεύονται αεροσκάφη τύπου Mirage των Αεροποριών των δυο χωρών.
Πίσω όμως από τον αραβικό ενθουσιασμό, κρύβεται η ικανοποίηση για την ευκαιρία εκπαίδευσης των πιλότων του Εμιράτου, απο μια από τις κορυφαίες Αεροπορίες του κόσμου, της ελληνικής. Κι αυτό για κάποιους έχει ανεκτίμητη αξία. Η δε αξιοποίηση της κατάστασης από ελληνικής πλευράς μπορεί να είναι πολυεπίπεδη όπως αναφέρθηκε σε ανάρτησή μας χθες αργά το απόγευμα.

Τα παράδοξα του νέου φόρου ακινήτων: Λιγότερος φόρος για "βιλάρες", περισσότερος για μεσαία ακίνητα

Ασύμετρες είναι οι συνέπειες του σχεδίου για το φόρο στα ακίνητα που συμφώνησαν κυβέρνηση και τρόικα: Μειώνονται οι επιβαρύνσεις για όσους έχουν μόνο διαμερίσματα, αλλά αυξάνονται για όσους έχουν πολλά ακίνητα με συνολική αξία ανάμεσα στις 200.000 ευρώ και τις 400.000 ευρώ. Την ίδια στιγμή, προβλέπεται λιγότερος φόρος για όσους έχουν μεγάλη ακίνητη περιουσία, γράφει το money-money.gr.
Πρόσθετο φόρο φέρνει το νέο σχέδιο για το φόρο στα ακίνητα σε όσους κατέχουν μικρής και μεσαίας αξίας μονοκατοικίες και οικόπεδα σε περιοχές εντός σχεδίων πόλεων ή οικισμών, για όσους έχουν ανεγείρει αυθαίρετα κτίσματα, για τους ιδιοκτήτες αγροτεμαχίων, αγρών, βοσκοτόπων και λοιπών εκτάσεων εκτός σχεδίων πόλεων ή οικισμών και για όσους διατηρούν κενά και μη ηλεκτροδοτούμενα κτίσματα. 

Η Τρόικα βλέπει «τρύπα» 1 δισ. και «στρώνει χαλί» για νέα μέτρα το 2015-2016

Η Τρόικα «απασφαλίζει» το Ασφαλιστικό: Βλέπει «τρύπα» 1 δισ. και «στρώνει χαλί» για νέα μέτρα το 2015-2016
Του Κωστή Πλάντζου
Έτοιμη να ανοίξει και θέμα Ασφαλιστικού, προκειμένου να απαιτήσει κατάλογο πρόσθετων μέτρων για τη διετία 2015-2016, φέρεται να είναι η Τρόικα, βάζοντας στην ατζέντα τη «μαύρη τρύπα» των ασφαλιστικών Ταμείων μετά τα 2014. Το κλίμα αυτό εισπράττουν στην κυβέρνηση, ενώ η τρόικα, μετά τις συναντήσεις, ετοιμάζεται να αναχωρήσει από την Αθήνα, αφήνοντας στην ελληνική πλευρά περιθώριο δύο εβδομάδων για να καθορίσει τη στάση της και να εξειδικεύσει απαντήσεις και μέτρα, για να τα παρουσιάσει στους επικεφαλής των ελεγκτών μόλις επιστρέψουν ξανά στη χώρα μας, από τα μέσα Οκτωβρίου και για όσο χρειαστεί.

Forbes: Η Οδύσσεια των ελληνικών τραπεζών πλησιάζει στην Ιθάκη της

Forbes: Η Οδύσσεια των ελληνικών τραπεζών πλησιάζει στην Ιθάκη της
Με την Οδύσσεια παρομοιάζει τις περιπέτειες που έζησε το τελευταίο διάστημα ο χρηματοπιστωτικός τομέας της Ελλάδας, η Elaine Green, αρθρογράφος στο περιοδικό Forbes. Όπως λέει, ο πολύπαθος κλάδος, μετά τις μάχες που έδωσε σε ταραγμένες θάλασσες με μυθικά τέρατα,  τώρα πια πλέει σε πιο ήσυχα νερά. Όταν το 2011 το ελληνικό χρέος έγινε τοξικό, ο τραπεζικός κλάδος εισήλθε στη δίνη αλλεπάλληλων απωλειών κεφαλαίων και η λέξη “κούρεμα” μπήκε στο καθημερινό λεξιλόγιο των Ελλήνων, σαν να ήταν άλλη μια επίσκεψη στο κομμωτήριο της γειτονιάς.