Κυριακή 7 Απριλίου 2013

Netanyahu: We cannot forfeit our security to other nations

PM Netanyahu and President Peres both invoke Iranian nuclear threat during addresses at Holocaust Remembrance Day state ceremony at Yad Vashem in Jerusalem; Peres: Iran denies Holocaust and threatens a new one.
Prime Minister Binyamin Netanyahu speaks at Holocaust Remembrance Day ceremony at Yad Vashem
Prime Minister Binyamin Netanyahu speaks at Holocaust Remembrance Day ceremony at Yad Vashem Photo: Marc Israel Sellem/The Jerusalem Post

Prime Minister Binyamin Netanyahu spoke at the main state ceremony marking Holocaust Remembrance Day at Yad Vashem in Jerusalem on Sunday, quoting anti-Semitic statements by Iranian religious leaders as evidence that the hatred against the Jews that existed during the Holocaust is still in existence.

Παγώνει η συγχώνευση Εθνικής - Eurobank

Σε απόφαση για ξεχωριστή διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών Εθνικής και Eurobank οδηγήθηκε η διαπραγμάτευση κυβέρνησης και τρόικας επί της συγχώνευσης των δύο χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.
Παγώνει η συγχώνευση Εθνικής - Eurobank
Οι εκπρόσωποι των δανειστών ολοκλήρωσαν το απόγευμα της Κυριακής τρίωρη συνάντηση με το οικονομικό επιτελείο και τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας κ. Γ. Προβόπουλο και την Διευθύνουσα Σύμβουλο του ΤΧΣ, κυρία Αναστασία Σακελλαρίου, μετά το πέρα της οποίας η ΤτΕ εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

Μαζική επίθεση των Anonymous στα ηλεκτρονικά συστήματα του Ισραήλ

Το Ισραήλ δέχεται από το Σάββατο μια μαζική επίθεση στα συστήματα πληροφορικής, αλλά έχει καταφέρει προς το παρόν να περιορίσει τις ζημιές χάρη σε μια καλύτερη προετοιμασία απ' ό,τι πριν από ένα χρόνο, διαβεβαίωσε σήμερα ένας από τους εγκυρότερους ισραηλινούς ειδικούς στην πληροφορική.

Η οργάνωση «πειρατών» της πληροφορικής Anonymous ανακοίνωσε το Σάββατο ότι θα πραγματοποιήσει σήμερα μια μεγάλη επίθεση στους ισραηλινούς ιστότοπους στο Ίντερνετ με στόχο «να σβήσει το Ισραήλ από τον κυβερνοχώρο», σε αλληλεγγύη με τον παλαιστινιακό λαό.

ΔΗΜΟΣΟΠΗΣΗ Το 24% των Γερμανών στρέφεται στο "κόμμα του μάρκου"

Το 24% των Γερμανών δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να ψηφίσει στις ομοσπονδιακές εκλογές του Σεπτεμβρίου το νέο κόμμα "Εναλλακτική επιλογή για την Γερμανία" (Alternative fuer Deutschland, AfD) που υποστηρίζει την επιστροφή στο μάρκο, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης που διενήργησε η εταιρεία Infratest dimap για λογαριασμό της εφημερίδας "Welt am Sonntag".Το 24% των Γερμανών στρέφεται στο  κόμμα του μάρκου
Το κόμμα, σύμφωνα με την έρευνα,συγκεντρώνει ελαφρώς μεγαλύτερη υποστήριξη στην ανατολική Γερμανία (27%), έναντι της δυτικής Γερμανίας (23%), και στις γυναίκες (27%) έναντι των ανδρών (21%).

Πορτογαλία: Σχέδιο για πληρωμή με έντοκα

Η πορτογαλική κυβέρνηση εξετάζει σχέδιο να πληρώσει ενός μηνός μισθούς και συντάξεις των δημοσίων υπαλλήλων και συνταξιούχων με έντοκα γραμμάτια αντί για μετρητά, αφού το Συνταγματικό Δικαστήριο απέρριψε τις περικοπές στους μισθούς, δήλωσε πηγή που γνωρίζει το θέμα, σύμφωνα με την Wall Street Journal. 
«Είναι μια από τις ιδέες που εξετάζονται», ανέφερε η πηγή. 

Πριν από λίγο, σε διάγγελμά του, ο πορτογάλος πρωθυπουργός, δήλωσε πως δεν μπορούν να αυξηθούν περισσότερο οι φόροι και πως η μόνη εναλλακτική είναι η περικοπή των δαπανών. Διεμήνυσε, δε, στους υπουργούς του να μειώσουν τις δαπάνες ώστε να αντισταθμιστεί η απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου.

Τελεσίγραφο εβδομάδων με ανάληψη στρατιωτικής δράσης κατά του Ιράν ζητά το Ισραήλ

Ο ισραηλινός υπουργός Στρατηγικών Υποθέσεων Γιουβάλ Στάινιτζ κάλεσε σήμερα τις μεγάλες δυνάμεις να ορίσουν διορία εβδομάδων πριν από την ανάληψη στρατιωτικής δράσης για να πείσουν το Ιράν να σταματήσει το πρόγραμμα εμπλουτισμού ουρανίου, μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων χωρίς να σημειωθεί πρόοδος.
Φωτογραφία για Τελεσίγραφο εβδομάδων με ανάληψη στρατιωτικής δράσης κατά του Ιράν ζητά το Ισραήλ
Το Ιράν και οι μεγάλες δυνάμεις κατέληξαν και πάλι σε αδιέξοδο στις συνομιλίες τους στο Καζακστάν.

Η Τουρκία άνοιξε... παράρτημα στη Βοσνία

Εναλλακτική πύλη στην Ευρώπη μέσω των Βαλκανίων και ιδίως της Βοσνίας φαίνεται ότι αναζητά η Τουρκία, εισάγοντας την επιρροή της στην περιοχή με όχημα την κουλτούρα και τις επενδύσεις και δίνοντας έτσι τροφή για πάσης φύσεως σενάρια περί ιμπεριαλιστικών βλέψεων.
Η "Παλιά Γέφυρα" στο Μόσταρ της Βοσνίας ELVIS BARUKCIC / AFPΗ "Παλιά Γέφυρα" στο Μόσταρ της Βοσνίας ELVIS BARUKCIC / AFPΜε τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, η τουρκική βοήθεια άρχισε να ρέει άφθονη προς τους μουσουλμάνους της Βοσνίας, που αποτελούν περίπου το μισό πληθυσμό της χώρας, και, σήμερα η επιρροή της Αγκυρας είναι πασιφανής: από τη συχνότητα των επισκέψεων Τούρκων αξιωματούχων στο Σαράγεβο μέχρι την κατασκευαζόμενη επιβλητική νέα τουρκική πρεσβεία, και από τα γραφεία του τουρκικού ειδησεογραφικού πρακτορείου Anadolu μέχρι τα τουρκικά σίριαλ στην τηλεόραση (αν και, κρίνοντας από τη χώρα μας, πρόκειται μάλλον για διαδεδομένη μάστιγα).

Ποιες είναι οι 107 offshore ελληνικών συμφερόντων - Ονόματα και διευθύνσεις


Τα ονόματα και τις διευθύνσεις 107 υπεράκτιων εταιρειών ελληνικών συμφερόντων, εκ των οποίων μόνο οι τέσσερις είναι γνωστές στο υπουργείο Οικονομικών, αποκαλύπτουν "Τα Νέα Σαββατοκύριακο".

Οι τρεις Φόροι Ακίνητης Περιουσίας που θα πληρώσουμε μέσα στο 2013

Η κυβέρνηση συζητά την αντικατάσταση του ειδικού τέλους ακινήτου (ΕΕΤΗΔΕ) ή "χαράτσι" όπως το έχει ονομάσει αυθόρμητα ο κόσμος με ένα Ενιαίο Φόρο Ακίνητης Περιουσίας. 

Το νέο ΕΕΤΗΔΕ, μάλλον θα μειωθεί κατά 10-15% για τα ακίνητα σε περιοχές με χαμηλή αντικειμενική αξία, ενώ θα υπολογιστεί και νέος Φ.Α.Π. για το 2013, με μικρότερο αφορολόγητο. Το τι θα γίνει τελικά θα εξαρτηθεί από το πού θα καταλήξει η κυβέρνηση με την τρόικα.

Θεοφάνης Α. Γέμτος: Πώς η γεωργία μπορεί να μοχλεύσει την ανάπτυξη

Τους τελευταίους μήνες ακούγεται όλο και συχνότερα από πολιτικούς όσο και από τα ΜΜΕ ότι η γεωργία μπορεί να συμβάλλει ουσιαστικά στην έξοδο από τη κρίση. Οι πολιτικοί μας μετά από αυτό, συνεχίζουν να κάνουν εκείνα που έμαθαν τα τελευταία τριάντα χρόνια, δηλαδή να μοιράζουν επιδοτήσεις, πολλές από τις οποίες είναι απολύτως αναποτελεσματικές (νιτρορύπανση, οργανική γεωργία). Ευτυχώς τα τελευταία έτη σταμάτησαν τις αποζημιώσεις. Ίσως χάρη στους ελέγχους της Τρόικας. Τα ΜΜΕ συνήθως παρουσιάζουν κάποια επιτυχημένα παραδείγματα μεμονωμένων επιτυχημένων προσπαθειών, κυρίως με προϊόντα που κατευθύνονται στην εσωτερική αγορά. Οι αγρότες διατηρούν τις μικρές και πλέον μη βιώσιμες εκμεταλλεύσεις και κατά διαστήματα διεκδικούν νέες επιδοτήσεις από τους Έλληνες φορολογούμενους. Η επιστημονική κοινότητα ασχολείται με έρευνα που θα αποδώσει στοιχεία δημοσιεύσιμα σε διεθνή περιοδικά, στοιχεία που συνήθως δεν λύνουν προβλήματα της ελληνικής γεωργίας.



Η χρηματοδότηση της έρευνας, η τελευταία ως ποσοστό του ΑΕΠ στην ΕΕ, γίνεται με γενικά θέματα και ποτέ στοχευμένη σε επίλυση συγκεκριμένων προβλημάτων της χώρας. Αυτό ισχύει τόσο για τη Κεντρική Κυβέρνηση όσο και για τις Περιφέρειες. Το Υπουργείο Γεωργίας ή όπως αλλιώς το ονομάζουν, όχι μόνο δεν χρηματοδοτεί στοχευμένη έρευνα αλλά έχει απαξιώσει απολύτως το Εθνικό Ίδρυμα Αγροτικής Έρευνας (ΕΘΙΑΓΕ). Ερευνητικά Ινστιτούτα για τα οποία ήμασταν υπερήφανοι (Σιτηρών, Βάμβακος) σήμερα καταρρέουν. Με τον τρόπο αυτό οι πυλώνες όπου θα μπορούσε να στηριχτεί μια ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα της χώρας εργάζονται ανεξάρτητα και φυσικά αναποτελεσματικά για την επίλυση προβλημάτων. Είναι τέτοια η έλλειψη αγροτικής πολιτικής και στρατηγικής ανάπτυξης της γεωργίας που για να γίνουν τα σχέδια διαχείρισης των Υδατικών Διαμερισμάτων της χώρας (σε εφαρμογή της οδηγίας 2000/60 της ΕΕ) οι μελετητές αναγκάστηκαν να κάνουν μόνοι τους σχέδια – παραδοχές για τη μελλοντική γεωργία για να βασίσουν τις μελέτες διαχείρισης των υδάτων.

Βελιγράδι: Πρώην πρέσβης ΗΠΑ βλέπει ότι τέθηκε αδιέξοδη επιλογή στη Σερβία


Ο πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στο Βελιγράδι, Γουίλιαμ Μοντγκόμερι, πιστεύει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει θέσει τη Σερβία σε αδυναμία επιλογής.

Σουηδία: Οι πελάτες του σεξ στο εδώλιο

Σουηδία: Οι πελάτες του σεξ στο εδώλιο


Η νύχτα έχει πέσει στο Σεπσόλμεν, ένα νησάκι ανατολικά της Στοκχόλμης. Ενα αυτοκίνητο της Αστυνομίας χωρίς διακριτικά καραδοκεί. «Εδώ παρκάρουν», λέει στην ανταποκρίτρια της «Ιντιπέντεντ» ο ντετέκτιβ Σιμόν Χάγκστρομ δείχνοντας ένα πάρκινγκ στην κορυφή του λόφου. «Περιμένουμε λίγα λεπτά και μετά ανεβαίνουμε τρέχοντας τον λόφο και ανοίγουμε τις πόρτες». Ακολουθεί ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα του πώς εφαρμόζεται στην πράξη ο νόμος που απαγορεύει, στη Σουηδία, την αγορά σεξουαλικών υπηρεσιών.

Kerry urging quick repair of ties between Turkey, Israel _ 2 US allies in an unstable Mideast

U.S. Secretary of State John Kerry urged Turkish leaders Sunday to speedily restore full diplomatic relations with Israel, two American allies the U.S. sees as anchors of stability in a Middle East wracked by Syria’s civil war, Arab Spring political upheavals and the potential threat posed by Iran’s nuclear program.
Paul J. Richards, Pool/Associated Press - U.S. Secretary of State John Kerry talks to reporters traveling abroad with him shortly after finding out their aircraft had a mechanical problem before take off Saturday, April 6, 2013, at Andrews Air Force Base in Maryland. A backup aircraft was brought in to replace the plane.

Turkey, however, demanded that Israel end all “embargoes” against the Palestinians first.
In Istanbul on the first leg of a 10-day overseas trip, Kerry met with Turkish Foreign Minister Ahmet Davutoglu with the aim of firming up the rapprochement between Turkey and Israel that President Barack Obama kick-started during a visit to the Jewish state last month.

Η Ιαπωνία προετοιμάζεται για αναχαίτιση των βορειοκορεατικών πυραύλων

Οι δυνάμεις αυτοάμυνας της Ιαπωνίας στο εγγύς μέλλον θα αρχίσουν μια μεγάλης κλίμακας προετοιμασία για την αναχαίτιση βορειοκορεατικών βαλλιστικών πυραύλων μεσαίου βεληνεκούς, η πιθανή εκτόξευση των όποιων αναμένεται εντός των προσεχών ημερών.
япония ввс япония Воздушные силы самообороны Японии самолет F-15
Το Υπουργείο Άμυνας της Ιαπωνίας εκτιμά την πιθανότητα εκτόξευσης από την ΛΔ της Κορέας των βαλλιστικών πυραύλων ότι «δεν είναι πολύ υψηλή», όμως τονίζει πως θα είναι προετοιμασμένο για τυχόν απρόβλεπτες ενέργειες της Πιονγκγιάνγκ και την αναχαίτιση των πυραύλων σε περίπτωση που θα απειλούνται τα ιαπωνικά εδάφη.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ - ΦΩΤΙΑ Τριακόσιοι λεκέδες για Deutsche Bank

Ο... χορός των σκανδάλων της Deutsche Bank δεν έχει τέλος. Μετά την αποκάλυψη των «Financial Times» ότι «μαγείρεψε» τα οικονομικά της στοιχεία για να κρύψει μία «τρύπα» στον ισολογισμό της τάξης των 12 δισ. δολαρίων, έρχεται στο φως η ύποπτη εμπλοκή της σε φορολογικούς παραδείσους.
Τα στοιχεία των Offshoreleaks δείχνουν ότι έως το 2010 -όταν ο Γιόζεφ Ακερμαν ήταν ακόμη επικεφαλής της τράπεζας- η Deutsche Bank είχε χρησιμοποιήσει τη θυγατρική της στη Σιγκαπούρη για να ιδρύσει 309
Τα στοιχεία των Offshoreleaks δείχνουν ότι έως το 2010 -όταν ο Γιόζεφ Ακερμαν ήταν ακόμη επικεφαλής της τράπεζας- η Deutsche Bank είχε χρησιμοποιήσει τη θυγατρική της στη Σιγκαπούρη για να ιδρύσει 309 εικονικές εταιρείες και καταπιστεύματα
Οπως έγραψε η «Suddeutsche Zeitung» βάσει των στοιχείων που έχει στη διάθεσή της στο πλαίσιο των «Offshoreleaks», το μεγαλύτερο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα της Γερμανίας είχε ιδρύσει περισσότερες από 300 εταιρείες-μαϊμού σε διάφορους φορολογικούς παραδείσους και κυρίως στις βρετανικές Παρθένους Νήσους.

ΗΠΑ: Αναβολή δοκιμής διηπειρωτικού πυραύλου με πυρηνικές κεφαλές

Οι Ηνωμένες Πολιτείες σε μια προσπάθεια αποκλιμάκωσης της κρίσης με την Βόρεια Κορέα ανέβαλαν πυραυλική δοκιμή που είχε προγραμματιστεί για την επόμενη εβδομάδα.
Η Ουάσινγκτον ανακοίνωσε την αναβολή της δοκιμής του Minuteman 3, διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου με πυρηνικές κεφαλές, η οποία ήταν προγραμματισμένη στην αεροπορική βάση Βάντενμπεργκ της Καλιφόρνιας.

Κύπρος: Ολοκληρώνεται ο Ψηφιακός Χάρτης του Ενεργειακού Δυναμικού της ΑΟΖ

Ολοκληρώνεται τον Μάιο το έργο E-WAVE, το οποίο στοχεύει στη δημιουργία ενός ψηφιακού χάρτη υψηλής ανάλυσης, που αποτυπώνει το ενεργειακό δυναμικό, καθώς και τα κλιματολογικά χαρακτηριστικά του ανέμου και των θαλάσσιων κυμάτων στην ΑΟΖ της Κύπρου.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Κυπριακή Δημοκρατία και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της ΕΕ στα πλαίσια της Δέσμης Προγραμμάτων για Έρευνα, Τεχνολογική Ανάπτυξη και Καινοτομία του Ιδρύματος Προώθησης Έρευνας.

The Acute Jihadist Threat in Europe

On March 26, the Belgian federal police's counterterrorism force, or Special Units, conducted a felony car stop on Hakim Benladghem, a 39-year-old French citizen of Algerian extraction. When Benladghem reacted aggressively, he was shot and killed by the police attempting to arrest him. The Special Units chose to take Benladghem down in a car stop rather than arrest him at his home because it had intelligence indicating that he was heavily armed. The authorities also knew from their French counterparts that Benladghem had been trained as a paratrooper in the French Foreign Legion.
Additional intelligence showed that Benladghem had traveled extensively and that, through his travels and email and cellphone communications, he appeared to be connected to the international jihadist movement. Rather than risk a confrontation at Benladghem's apartment, where he had access to an arsenal of weapons as well as a ballistic vest and helmet, the police decided to arrest him while he was away from home and more vulnerable. The Belgian authorities did not want to risk a prolonged, bloody siege like the one that occurred in April 2012 in Toulouse, France, when French police attempted to arrest shooter Mohammed Merah.