Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Η ΡΩΣΙΑ ΕΓΚΑΘΙΣΤΑ MiG-31 ΑΝΑΧΑΙΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΡΚΤΙΚΗ


Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας πρόκειται να εγκαταστήσει MiG-31 αναχαιτιστικά μακράς εμβέλειας στη βάση Rogachyovo στην Αρκτική, στο νησί Novaya Zemlya έως το τέλος του έτους για την υπεράσπιση ενάντια σε επιθέσεις προερχόμενες από το Βορρά, ανέφερε το Izvestia την Τρίτη παραθέτοντας στρατιωτικές πηγές.


«Η μοίρα από τα MiG-31 θα είναι το κύριο στοιχείο του αναπτυσσόμενου ρωσικού αμυντικού αντιπυραυλικού συστήματος – το MiG-31 έχει δυνατότητες αναχαίτισης τόσο επιθετικών αεροσκαφών, όσο και πυραύλων cruise με πυρηνικές κεφαλές από τη θάλασσα του Barents μέχρι τις ακτές της θάλασσας του Laptev», είπε η πηγή.

China's first aircraft carrier enters service


China's first aircraft carrier, the Liaoning, 24 September  
The Liaoning was named after a province in north-eastern China
China's first aircraft carrier has entered into service, the Defence Ministry says.
The 300m (990ft) Liaoning - named after the province where it was refitted - is a refurbished Soviet ship purchased from Ukraine.
For now the carrier has no operational aircraft and will be used for training.
But China says the vessel, which has undergone extensive sea trials, will increase its capacity to defend state interests.

Barack Obama to warn UN over Iran nuclear weapons


President Barack Obama at the UN (21 Sept 2011)
President Barack Obama is to tell the UN General Assembly the US will "do what we must" to stop Iran acquiring nuclear weapons, officials say.
The Middle East is set to dominate the summit in New York and the president will give one of the opening speeches.
In an address six weeks before the US presidential election, he is expected to say that a nuclear-armed Iran "is not a challenge that can be contained".
He is also set to condemn the violence that erupted over an anti-Islam video.

Μια ευκαιρία να αντιμετωπίσουμε τα άκρα


nolan_chartVeni Mouzakiari Post politique
Μέσα από μια δημοκρατική διαδικασία λίγο ή πολύ ακραίοι όλων των ιδεολογιών απέκτησαν τους εκπροσώπους τους στο ελληνικό κοινοβούλιο από τις 17 Ιουνίου. Από τότε τέθηκαν συγκεκριμένα ερωτήματα για τα αίτια που οδήγησαν τους συμπολίτες μας να ψηφίσουν πολιτικά προγράμματα που βασίζονται στην επιθυμία για μια κλειστή, ξενοφοβική κοινωνία με γερές δόσεις βίας και μίσους προς τον συνάνθρωπο. Μια εξήγηση είναι πως ο φόβος οδήγησε μέρος της κοινωνίας να στραφεί προς τα άκρα.

Η ιστορία αναφέρει πως η οικονομική κρίση, η φτώχια και η ανεργία αποτελούν τις ικανές συνθήκες ώστε να εμφανιστούν ακραίες πολιτικές απόψεις. Η Ελλάδα βιώνει οικονομική κρίση, αντίκτυπο της οποίας ήταν τα πολιτικά άκρα να μιλάνε για ανάγκη πολιτικού ορθολογισμού μέσα από παρανοϊκές πρακτικές.

Ισχυρά κίνητρα ανάπτυξης, τώρα.


ec_growthΣύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας "Hurriyet" η Τουρκία κατασκεύασε το πρώτο της εκπαιδευτικό αεροπλάνο (εξ' ολοκλήρου "made in Turkey"). Το αεροπλάνο προορίζεται για χρήση τόσο ως επιβατικό όσο και ως στρατιωτικό. Η μαζική παραγωγή του θα ξεκινήσει σε 8 εώς 9 μήνες. Οι αρμόδιοι Τούρκοι Υπουργοί δηλώνουν ότι θα ακολουθήσουν και άλλες παρόμοιες επιτυχίες, όπως κατασκευή ελικοπτέρων, δορυφόρων κτλ. Να σημειωθεί ότι ο μέσος όρος της ηλικίας των μηχανικών και τεχνιτών που εργάστηκαν για την παραγωγή του τουρκικού αεροπλάνου ήταν γύρω στα 30 έτη!

Ελληνική επιχειρηματική "απόβαση" στην αγορά της Τουρκίας


Simit_SarayiΓιώργος Κωνσταντινίδης Turkey:Economy,Politics & Society Watch
Με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας "ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ" στις 19 Αυγούστου 2012, σύμφωνα με το οποίο η εταιρεία τουρκικών συμφερόντων "Simit Sarayi" (δραστηριοποιείται στην παραγωγή και πώληση μεγάλης ποικιλίας κουλουριών), θα ιδρύσει το πρώτο της κατάστημα στην Ελλάδα, στο Σύνταγμα μέσα στο 2012, μου γεννήθηκαν κάποιες σκέψεις για τη δραστηριοποίηση των ελληνικών επιχειρήσεων στο εξωτερικό.

Πιστεύω ότι θα μπορούσε και η Ελλάδα να ιδρύσει καταστήματα με τη μορφή δικαιοχρήσης (franchise) ή με άλλες μορφές οργάνωσης και σε μεγάλες αγορές, όπως είναι η Γερμανία, η Γαλλία, η Ρωσία, η Κίνα, η Ιαπωνία, οι Η.Π.Α., η Βραζιλία κ.ά., καθώς και η γειτονική Τουρκία, η οποία αποτελεί αναδυόμενη αγορά σε διεθνές επίπεδο, ανήκοντας παράλληλα και στις 20 μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου (G-20).

A Muhammad Cartoon a Day


anti-islam_film

When Salman Rushdie mocked Islamic sanctities in 1989 in his magical realist novel The Satanic Verses, Ayatollah Khomeini did something shockingly original: He pronounced a death edict on Rushdie and all those connected to the production of his book. By doing this, Khomeini sought to impose Islamic mores and laws on the West; we don't insult the prophet, he effectively said, and neither can you.
That started a trend of condemning those in the West deemed anti-Islamic that persists to this day. again and again, when Westerners are perceived as denigrating Muhammad, the Koran, or Islam, Islamists demonstrate, riot and kill.

S&P: Η Ευρωζώνη μπαίνει σε νέα περίοδο ύφεσης


Αναθεώρησε καθοδικά τις εκτιμήσεις της για την ευρωπαϊκή οικονομία η Standard & Poor΄s Ratings Services ανακοινώνοντας σήμερα ότι περιμένει συρρίκνωση του ΑΕΠ της Ευρωζώνης κατά 0,8% το 2012 και μηδενική ανάπτυξη το 2013. 

Στις προηγούμενες προβλέψεις της τον Ιούλιο η S&P έκανε λόγο για συρρίκνωση του ΑΕΠ της Ευρωζώνης κατά 0,7% το 2012 και μικρή ανάπτυξη 0,3% το επόμενο έτος. 

Iran says Israel is ‘threatening’ U.S. with allegations of Iranian nuclear weapon

Israel is bullying the United States over the alleged threat of an Iranian nuclear weapon, using the prospect of an Israeli military attack on Iran to force the hand of its much larger ally, Iran’s president said Monday.

President Mahmoud Ahmadinejad dismissed the idea that Israel might attack on its own, over the objections of the United States, and said Israel is an inconsequential interloper with no rightful place in the Middle East.

Σκάφη της Ταϊβάν στα διαφιλονικούμενα νησιά του αρχιπελάγους Σενκάκου


Έξι σκάφη της ακτοφυλακής της Ταϊβάν συνοδευόμενα από δεκάδες αλιευτικά εισήλθαν σήμερα στα ιαπωνικά χωρικά ύδατα στ΄ανοικτά των διαφιλονικούμενων νησιών την κυριαρχία των οποίων διεκδικούν Ταϊπέι και Πεκίνο, ανακοίνωσε η ιαπωνική ακτοφυλακή.


Σύμφωνα με εκπρόσωπο της ιαπωνικής ακτοφυλακής, ορισμένα από τα πλοία της ακτοφυλακής της Ταϊβάν μεταφέρουν άνδρες των ειδικών δυνάμεων του στρατού.

Ένταξη σε υπηρεσία του πρώτου κινεζικού αεροπλανοφόρου


Το πρώτο της αεροπλανοφόρο ενέταξε επίσημα σε υπηρεσία η Κίνα, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η σινοϊαπωνική εδαφική διαμάχη για την κυριότητα του διαφιλονικούμενου νησιωτικού συμπλέγματος Σενκάκου/Ντιαόου, και παράλληλα μαίνεται η «ψυχρή» γεωπολιτική σύγκρουση μεταξύ της Κίνας του Βιετνάμ και των Φιλιππίνων για τον έλεγχο του μεγάλου υποθαλάσσιου πλούτου στην περιοχή.


«Η εισαγωγή αυτού του αεροπλανοφόρου στις τάξεις [του Ναυτικού] θα ανεβάσει το επίπεδο εκσυγχρονισμού του συνόλου των κινεζικών ναυτικών επιχειρησιακών δυνάμεων», σχολίασε σε διαδικτυακή γραπτή δήλωσή του το υπουργείο Άμυνας της ασιατικής δύναμης.

Εν αναμονή μείωση 50% των πωλήσεων πετρελαίου θέρμανσης



Μείωση πάνω από 50% στις πωλήσεις πετρελαίου θέρμανσης, κατά την επόμενη χειμερινή περίοδο, λόγω της αύξησης της τιμής του πετρελαίου σε επίπεδα κοντά στο 1,5 ευρώ το λίτρο, αναμένουν οι εταιρείες εμπορίας πετρελαιοειδών. Οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου των εταιρειών επεσήμαναν ακόμη, σε ενημερωτική εκδήλωση, ότι οι καταναλωτές πληρώνουν κατά μέσο όρο «καπέλο» 12 λεπτά ανά λίτρο στη βενζίνη εξαιτίας των «πειραγμένων» αντλιών που παραδίδουν λιγότερο καύσιμο από αυτό που πληρώνουν οι οδηγοί, καθώς το 30% του όγκου των καυσίμων που διακινείται στην αγορά, διοχετεύεται από τέτοιες αντλίες.

Sueddeutsche: Η Ελλάδα θα χρειαστεί 30 δισ. ευρώ και 2 χρόνια επιπλέον


Επιπλέον 30 δισεκατομμύρια ευρώ και δύο χρόνια θα χρειαστεί η Ελλάδα προκειμένου να ορθοποδήσει, σύμφωνα με πήγες της Ευρωπαϊκής Ένωσης τις οποίες επικαλείται η «Sueddeutsche Zeitung». Η γερμανική εφημερίδα υποστηρίζει ακόμη ότι είναι ανοιχτό το πότε, αλλά και το εάν θα εκταμιευθεί η επόμενη δόση του πακέτου στήριξης.


Όπως αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμα, είναι αμφίβολο εάν η Ελλάδα καταφέρει να επιστρέψει στις αγορές το 2020, ενώ οι δανειακές ανάγκες της θα ανέλθουν σε 30 δισεκατομμύρια. Επιπλέον, θα εξακολουθήσει να εξαρτάται από την εξωτερική βοήθεια και μετά το 2014.