Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Μεξικό: Νικητής των εκλογών o Ενρίκε Πένια Νιέτο


Ο Ενρίκε Πένια Νιέτο, ο υποψήφιος του Θεσμικού Επαναστατικού Κόμματος (PRI) ανακηρύσσεται νικητής των προεδρικών εκλογών στο Μεξικό με 38,21% των ψήφων, σύμφωνα με τον ιστότοπο της ομοσπονδιακής εφορευτικής επιτροπής (IFE).


Ο υποψήφιος της αριστεράς Άντρες Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ, ο οποίος είχε δηλώσει προκαταβολικά ότι θα προσβάλει το αποτέλεσμα στο Συνταγματικό Δικαστήριο ως προϊόν νοθείας, συγκεντρώνει το 31,59%. Η Χοσεφίνα Βάσκες Μότα, υποψήφια του Κόμματος Εθνικής Δράσης (ΡΑΝ), του απερχόμενου συντηρητικού προέδρου Φελίπε Καλδερόν ακολουθεί με 25,41%.

Οι θεσμοί του Κοσόβου έχουν πετύχει πρόοδο, εκτιμάται στην έκθεση της Eulex



Οι θεσμοί του Κοσόβου πέτυχαν πρόοδο τα τελευταία τέσσερα χρόνια, αλλά στην εδραίωση του κράτους δικαίου πρέπει να γίνουν ακόμη πολλά, τονίζεται στην τελευταία έκθεση της αποστολής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Κόσοβο (Eulex).

Παρά τις πολυάριθμες αδυναμίες, η αστυνομία του Κοσόβου, τα τελωνεία, η εισαγγελία και τα δικαστήρια είναι σήμερα σε πολύ καλύτερη κατάσταση σε σχέση εκείνη που επικρατούσε πριν από τρία χρόνια χάρη στις προσπάθειες της ευρωπαϊκής δικαστικής αποστολής, σημειώνεται στην έκθεση.

Λαγκάρντ: «Ανησυχητική προοπτική για την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη»


Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) πρόκειται να αναθεωρήσει προς τα κάτω τις εκτιμήσεις του για την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη το 2012, δήλωσε σήμερα στο Τόκιο η γενική διευθύντρια του διεθνούς χρηματοοικονομικού θεσμού αυτού.


Η προοπτική σε ό,τι αφορά την παγκόσμια ανάπτυξη «έχει γίνει πιο ανησυχητική τους τελευταίους μήνες», εκτίμησε η Κριστίν Λαγκάρντ.

Αποστασία στρατηγού της συριακής Δημοκρατικής Φρουράς


Ο Μάναφ Τλας, ανώτατος αξιωματικός της Συρίας, άνθρωπος του στενού περιβάλλοντος της οικογένειας Ασαντ και παιδικός φίλος του Μπασάρ αλ Ασαντ, αποσκίρτησε εδώ και τρεις ημέρες, εγκατέλειψε τη Συρία και κατευθύνεται προς το Παρίσι, σύμφωνα με πηγές του συριακού καθεστώτος.


Γιος του στρατηγού Μούσταφα Τλας, πρώην υπουργού Αμυνας και στενού φίλου του Χαφέζ αλ Ασαντ, του πατέρα του Μπασάρ, ήταν μέλος της συριακής νομενκλατούρας.

Ποινές φυλάκισης σε πρώην δικτάτορες της Αργεντινής για κλοπές μωρών


Ο πρώην δικτάτορας της Αργεντινής Χόρχε Βιντέλα (1976-1981) καταδικάσθηκε σήμερα στο Μπουένος Άιρες σε κάθειρξη 50 ετών για κλοπές μωρών αντιπολιτευομένων στη διάρκεια της δικτατορίας (1976-1983), ενώ ένας από τους συγκατηγορουμένους του, ο Ρεϊνάλντο Μπινιόνε, ο οποίος βρισκόταν στην εξουσία το 1982-1983, σε κάθειρξη 15 ετών, ανακοίνωσε το δικαστήριο.


Το δικαστήριο αποφάσισε «να καταδικάσει τον απόστρατο στρατηγό Χόρχε Βιντέλα (86 ετών) σε κάθειρξη 50 ετών (...) και τον απόστρατο στρατηγό Ρεϊνάλντο Μπινιόνε (84 ετών) σε 15 χρόνια», ανέγνωσε η πρόεδρος του δικαστηρίου Μαρία Ροκέτα ενώπιον μιας κατάμεστης αίθουσας.