Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Αύξηση της τουριστικής κίνησης από την Ελλάδα στην Τουρκία



Πρόγραμμα για την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας με στόχο την ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού η κοινή προώθηση τουριστικών προϊόντων καθώς και τα κοινά ταξιδιωτικά πακέτα σε τρίτες αγορές αναζητούν οι σύνδεσμοι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων.

How to Stop a Nuclear War


As he ponders how to respond to the military bluster of North Korea, President Obama is learning a lesson that was driven home to John F. Kennedy during the Cuban missile crisis: When it comes to a possible nuclear confrontation, pre-delegating authority to the generals can be a big mistake.

Η σχέση Ελλάδος – Ισραήλ δεν είναι ευκαιριακή! - του Σπύρου Λίτσα

Ερμηνεύοντας έναν λανθασμένο χειρισμό μεν, όχι περισσότερο από μια κίνηση αβροφροσύνης δε, εκ μέρους του Ισραηλινού πρωθυπουργού που έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Αμερικανού προέδρου στο Ισραήλ, Ελληνες αναλυτές σχηματίζουν νοητά με τα χείλη τους ένα θριαμβικό «εμείς σας τα λέγαμε», επιμένοντας ότι η Ελλάδα πρέπει να επιστρέψει στις εποχές της τριτοκοσμικής πολιτικής της δεκαετίας του '80, όταν κάθε λογής «προοδευτικός» με μαντίλα ή δίχως μαντίλα, με το Κοράνι ανά χείρας, με το κόκκινο βιβλιαράκι του Μάο ή με το πράσινο του Καντάφι, με το στρατιωτικό πηλήκιο γιαρουζελσκικής τεχνοτροπίας, ή απλώς κρατώντας αγκαζέ τη «μάνα του ρουμανικού λαού» Ελενα Τσαουσέσκου περιδιάβαινε την Αθήνα και κατέληγε σε «προοδευτικές διακοπές» στις καμπάνες στην Ελούντα!


Επιτρέψτε μου να διαφοροποιηθώ από αυτού του είδους τις προσεγγίσεις και να υποστηρίξω τη θέση ότι οι ελληνοϊσραηλινές σχέσεις δεν έχουν δομηθεί πάνω στο πρόσκαιρο «ο εχθρός του εχθρού μου φίλος μου» αλλά σε στέρεες και ρεαλιστικές προοπτικές του παρόντος και του μέλλοντος.

Συμμαχία του ευρωπαϊκού Νότου προτείνει ο Νόαμ Τσόμσκι

Συνασπισμό των χωρών της νότιας Ευρώπης, εντός του ευρώ, για να αντιδράσουν απέναντι στην Γερμανία, προτείνει ο Αμερικανός γλωσσολόγος και φιλόσοφος, Νόαμ Τσόμσκι, μιλώντας στο «Βήμα της Κυριακής».


«Αυτή η πιθανή συμπόρευση των χωρών της νότιας Ευρώπης - Ισπανία, Πορτογαλία, Ιταλία, Ελλάδα- η οποία μπορεί να περιλαμβάνει και κάποια περιφερειακή χώρα, όπως η Ιρλανδία, είναι σοβαρή ελπίδα από την οποία να ωφεληθεί η Ελλάδα» ανέφερε ο κ. Τσόμσκι.

ΤΧΣ ο μεγαλύτερος τραπεζίτης


bank_trapezesΗ επόμενη μέρα για το τραπεζικό σύστημα της χώρας και τι σημαίνει αυτό
Σκηνικό αντίστοιχο με αυτό που εξελίχθηκε στις ΗΠΑ μετά την κατάρρευση της Lehman Brothers διαμορφώνεται και στον ελληνικό τραπεζικό τομέα, με το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας να αποκτά τον έλεγχο δυο εκ των συστημικών τραπεζών, της Εθνικής και της Eurobank στο πλαίσιο της διαδικασίας ανακεφαλαιοποίησής τους. Τώρα πλέον το ΤΧΣ ελέγχει τέσσερις τράπεζες καθώς έχει καταστεί ηδη πλειοψηφών μέτοχος στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και τη Νέα Proton.

Ο ευρωπαϊκός νότος επωάζει κοινωνικές ταραχές

Ιδιαίτερα πιθανή θεωρεί η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας (ILO) την εκδήλωση κοινωνικών ταραχών στην Ελλάδα, την Κύπρο, την Ιταλία και την Πορτογαλία, επισημαίνοντας τις συνέπειες των πολιτικών επιλογών της λιτότητας ως μέσων επιδείνωσης αντί καταπολέμησης της οικονομικής κρίσης.
Τη Δευτέρα παρουσιάζεται στο Όσλο έρευνα της οργάνωσης σύμφωνα με την οποία ο ειδικός δείκτης μέτρησης της πιθανότητας κοινωνικών ταραχών έχει αυξηθεί κατά 12 μονάδες στην ΕΕ.

Νετανιάχου: "Όχι άλλο ολοκαύτωμα, θα επιτεθούμε μόνοι μας στο Ιράν"


"Όχι άλλο ολοκαύτωμα, θα επιτεθούμε μόνοι μας στο Ιράν" ήταν η έμμεση προειδοποίηση του Πρωθυπουργού του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, προς τις ΗΠΑ και τον υπόλοιπο δυτικό κόσμο. Το Ισραήλ μετά από διαβεβαιώσεις που ενδεχομένως έχει λάβει ως αντάλλαγμα της "συγγνώμης" του προς την Τουρκία πιέζει για άμεση εμπλοκή των ΗΠΑ στο θέμα του Ιράν.

Αυστραλία: Ιδρύεται κόμμα με την επωνυμία WikiLeaksParty - υποψήφιος και ο Ασάνζ

Ανακοινώθηκε το Σάββατο η δημιουργία του πολιτικού κόμματος WikiLeaksParty, το οποίο θα διεκδικήσει έδρες στην κοινοπολιτειακή Γερουσία στις εθνικές εκλογές του Σεπτεμβρίου, με επικεφαλής τον Τζούλιαν Ασάνζ.Αυστραλία: Ιδρύεται κόμμα με την επωνυμία WikiLeaksParty - υποψήφιος και ο Ασάνζ
Στελέχη του κόμματος ανακοίνωσαν, ότι θα επιλεγούν «εκλεκτοί» υποψήφιοι για να διεκδικήσουν έδρες στη Βικτωρία, τη Νέα Νότια Ουαλία και τη Δυτική Αυστραλία.

Νόμισμα αξίας ενός... τρισεκατομμυρίου!

Πράγματα που θεωρούσαμε αυτονόητα στο χρηματοοικονομικό περιβάλλον, φαίνεται πλέον να καταρρέουν. Ακόμα και ακλόνητες σταθερές, όπως η αξία των μετρητών, αλλάζουν ξαφνικά. Ασφάλεια των καταθέσεων σε χώρα της ευρωζώνης στην πραγματικότητα δεν υπάρχει. Όλα είναι θέμα μιας πολιτικής απόφασης ενός Σαββατοκύριακου. Οι καταθέσεις κάτω των 100.000 ευρώ παραμένουν απαραβίαστο όριο για την ώρα, αλλά πλέον πολύ λίγοι το πιστεύουν. Σε αυτούς, σύμφωνα με τα πρόσφατα γκάλοπ, δεν περιλαμβάνονται πια ούτε καν οι ίδιοι οι Γερμανοί. 
Ακόμα δεν ξέρουμε αν οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αντιδρούν σπασμωδικά, υπό το καθεστώς πανικού ή έχουν κάποιο ευρύτερο σχέδιο, αν και η πλάστιγγα κλείνει προς το πρώτο. Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο ότι βαδίζουμε σε αχαρτογράφητα νερά, πάνω σε σχεδία. 

Ο ΡΩΣΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΑΝΟΒΕΡΟ Συνάντηση στη σκιά της κρίσης

Οι γερμανορωσικές οικονομικές σχέσεις ανθούν, σε πολιτικό επίπεδο όμως η εικόνα είναι σαφώς πιο θολή, ιδίως μετά την ένταση που προέκυψε εξαιτίας της σκληρής στάσης του Κρεμλίνου προς τις γερμανικές Μη Κερδοσκοπικές Οργανώσεις που δρουν στη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη.
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν με τη Γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ στα εγκαίνια της Βιομηχανικής Εκθεσης του Ανόβερο. Οι δύο ηγέτες θα επισκεφθούν και σήμερα την έκθεση
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν με τη Γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ στα εγκαίνια της Βιομηχανικής Εκθεσης του Ανόβερο. Οι δύο ηγέτες θα επισκεφθούν και σήμερα την έκθεση
Την ένταση αυτή δεν κατόρθωσε να καλύψει το πανηγυρικό κλίμα που επικράτησε στα εγκαίνια της Βιομηχανικής Εκθεσης στο Ανόβερο (θεωρείται το κορυφαίο παγκόσμια φόρουμ στο πεδίο του βιομηχανικού εξοπλισμού και των βιομηχανικών τεχνολογιών), που έκαναν από κοινού ο Ρώσος πρόεδρος και η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ.

Σήμερα στο Ισραήλ οι υπουργοί Εξωτερικών και Ενέργειας Επίκεντρο των επαφών ζητήματα ενέργειας

Οι υπουργοί Εξωτερικών και Ενέργειας Ιωάννης Κασουλίδης και Γιώργος Λακκοτρύπης μεταβαίνουν σήμερα στο Ισραήλ, όπου θα έχουν επαφές σε ανώτατο επίπεδο.
Σήμερα στο Ισραήλ οι υπουργοί Εξωτερικών και Ενέργειας
Θα προετοιμάσουν, επίσης, την επίσκεψη του προέδρου Αναστασιάδη στο Ισραήλ αρχές Μαΐου. Στο επίκεντρο των επαφών των δύο υπουργών θα βρίσκονται τα ζητήματα ενέργειας και οι δυνατότητες συνεργασίας των δυο χωρών.

Αυξήθηκε 30% η μετανάστευση από την Ιταλία λόγω κρίσης

Kατά 30% αυξήθηκε, το 2012, η μετανάστευση των Ιταλών για λόγους εργασίας, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της δημόσιας αρχής Aire, που καταγράφει τους μονίμους κατοίκους εξωτερικού.


Όπως μετέδωσε το ιδιωτικό ραδιόφωνο «Radio 24» σε ειδική του έρευνα, οι κύριες αιτίες που ώθησαν 78.941 Ιταλούς να εγκαταλείψουν την χώρα τους, κατά το περασμένο έτος, ήταν η έλλειψη εργασίας, όπως και οι μορφές απασχόλησης που έκριναν μη ικανοποιητικές: την εποχική εργασία, κυρίως, και δουλειές στις οποίες δεν αντιστοιχούσε η πρέπουσα αμοιβή, λαμβάνοντας υπόψη το συνολικό κόστος ζωής .

Ν. Κορέα: Η Β. Κορέα ετοιμάζει διπλή δοκιμή πυραύλου και πυρηνικής βόμβας

Η Βόρεια Κορέα δείχνει να ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει μέσα στις επόμενες ημέρες μια δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου και μια τέταρτη πυρηνική δοκιμή, δύο μήνες μετά την προηγούμενη δοκιμή για την οποία της επιβλήθηκαν νέες διεθνείς κυρώσεις, δήλωσε σήμερα ο νοτιοκορεάτης υπουργός Ενοποίησης.
«Υπάρχουν αρκετές ενδείξεις» μιας ασυνήθιστης δραστηριότητας γύρω από τη βασική βορειοκορεατική θέση πυρηνικών δοκιμών, δήλωσε ο Ρίο Κιλ-Τζάε σε κοινοβουλευτική επιτροπή, επιβεβαιώνοντας πληροφορίες του Τύπου προς την κατεύθυνση αυτή.