Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Which countries are most free — and most oppressive?

As Libya, Egypt and a handful of African countries have become more open and democratic in the past year, Mali and some of its neighbors have become dramatically less so, according to a new report from the democracy watchdog Freedom House.

Here are the biggest winners and losers in the organization’s “freedom score” over the past three years:
Olga Khazan
Olga Khazan
The organization classifies countries as either “Free,” meaning there is open political competition, a climate of respect for civil liberties and independent media; “Partly Free,” meaning there is corruption, weak rule of law and ethnic strife; and “Not Free,” in which basic political and civil liberties are absent.

Bitcoin’s Potential Impact

One of the more popular discussion panels at the recent Social Gaming Asia Summit 2012 featured BitInstant’s Erik Voorhees and Roger Ver discussing the Bitcoin ‘crypto currency’ and its potential impact on the global gaming industry. The dynamic duo wowed attendees with their description of a payment system that offered both transnational convenience, security and anonymity. CalvinAyre.com’s roving reporter Angelia Ong was sufficiently intrigued to corral Voorhees and Ver for an in-depth followup.

Wall Street Journal: Το τοξικό κοκτέιλ της ύφεσης και της έλλειψης τραπεζικής ρευστότητας «πνίγει» το επιχειρηματικό κλίμα στην Ελλάδα - Επτά στις 10 επιχειρήσεις δεν έχουν πρόσβαση στον τραπεζικό δανεισμό



Εκτενές ρεπορτάζ για το δυσμενές επιχειρηματικό κλίμα που επικρατεί στην Ελλάδα λόγω των συνεπειών από την εφαρμογή της μνημονιακής πολιτικής λιτότητας δημοσιεύει η αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal, η οποία υποστηρίζει πως το «το τοξικό κοκτέιλ της ύφεσης και της έλλειψης τραπεζικής ρευστότητας αναγκάζει ξένους παρόχους και πελάτες να κόψουν τους δεσμούς τους με τις ελληνικές εταιρείες».

NYT: How Turkey Can Make Peace With the Kurds


By 
THE assassination of three Kurdish activists in Paris last week has raised fears that the true target was peace talks between Turkey and the rebel Kurdistan Workers’ Party, or the P.K.K. But the so-called peace process was already in shambles before the killings, which have not been solved.

Why the Anti-Corruption Movement Is the New Human Rights Movement It’s about justice, fairness, and the rule of law—and it’s universal.

Protesters, activists of nationalist groups, hold the Russian Empire's black-yellow-white flags and a poster depicting Russia's Prime Minister Vladimir Putin.
By 
Riots across Tunisia, December 2010. Demonstrations in Moscow, December 2011. Fasts and street marches in New Delhi, March 2012—plus street movements in Slovenia, Quebec, IraqAzerbaijan, and Wukan in southern China, among others, throughout the past two years. What do they all have in common? The answer is corruption, or rather the desire to end corruption, which is now the primary motivating factor for dozens of political movements around the world. 

Μπούμερανγκ η "Αραβική Άνοιξη" για τις ΗΠΑ




Dr. Αθανάσιος Δρούγος (Αποκλειστικές πληροφορίες)

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΜΟΥ ΑΠΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΦΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΜΠΑΜΑ ΝΑ ΑΝΗΣΥΧΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ, ΓΙΑ ΠΕΡΑΣΜΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΜΟΝΑΡΧΙΚΩΝ ΚΑΘΕΣΤΩΤΩΝ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΔΥΤΙΚΑ. 24 ΣΕΛΙΔΗ ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΘΕΩΡΕΙ ΟΤΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΕΧΗ ΔΙΕΤΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΛΛΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΑΓΓΙΖΕΙ ΥΨΗΛΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΟΥΝ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ ΤΗΣ ΣΑΟΥΔΙΚΗΣ ΑΡΑΒΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΑΣ. Η ΙΔΙΑ ΑΠΟΡΡΗΤΗ ΕΚΘΕΣΗ ΦΕΡΕΙ ΤΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΡ, ΤΩΝ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΑΡΑΒΙΚΩΝ ΕΜΙΡΑΤΩΝ, ΤΟΥ ΜΑΡΟΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΥΒΕΙΤ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΝΟΥΝ. 

Επενδυτικός πυρετός για τοποθετήσεις σε αγροτική γη

image
Ξένοι και Ελληνες αναζητούν εκτάσεις για καλλιέργειες μεγάλης κλίμακας

Σε αναζήτηση μεγάλων αγροτικών εκτάσεων στην ελληνική επικράτεια, κατάλληλων για γεωργικές εκμεταλλεύσεις μεγάλης κλίμακας, βρίσκονται ξένοι αλλά και Ελληνες επενδυτές στo πλαίσιo μιας ευρύτερης διεθνούς τάσης που προσανατολίζεται σε τοποθετήσεις στις αγροτικές γαίες.

Με όπλο την τεχνολογία και συγκεκριμένα τις πρακτικές της «γεωργίας ακριβείας» ή αλλιώς precisiofarming ή και precisioagriculture, οι οποίες επιτρέπουν τη μεγιστοποίηση της παραγωγής και τη μείωση του κόστους της, οι επενδυτές αναζητούν στην Ελλάδα ενιαίες εκτάσεις της τάξης των 500 στρεμμάτων τουλάχιστον, με σκοπό την ανάπτυξη της καλλιέργειας κυρίως ελαιόδεντρων από ποικιλίες που μπορούν να δώσουν καρπό από πολύ μικρή ηλικία, αλλά και αμπελοκαλλιεργειών.

Η οδύσσεια ενός εισαγγελέα στον ωκεανό της διαφθοράς

image
Οσμή σκανδάλων στο κράτος, λίγα χέρια για τον έλεγχο

Πριν από περίπου έναν χρόνο η τότε κυβέρνηση αποφάσισε να επιστρατεύσει έναν δικαστικό εγνωσμένου κύρους για να του εμπιστευθεί τον ευαίσθητο τομέα του ελέγχου όλων των κρατικών συμβάσεων. Ο δικαστικός εγκατέλειψε καριέρα και οικογένεια στη Θεσσαλονίκη και εγκαταστάθηκε στην Αθήνα για να αφοσιωθεί στα καθήκοντά του με την πεποίθηση ότι, αν καταπολεμηθεί η διαφθορά στην Ελλάδα, η Ελλάδα θα γίνει μια άλλη χώρα. Από τότε οι εκπλήξεις που δοκιμάζει διαδέχονται η μία την άλλη. Η γραφειοκρατία μοιάζει με τέρας ανίκητο, ακόμη και στις πιο απλές ενέργειές του. Και οι απόπειρες παράνομου πλουτισμού, ακόμη και από πρόσωπα υπεράνω πάσης υποψίας που στελεχώνουν την κρατική μηχανή και τους μηχανισμούς της τοπικής αυτοδιοίκησης, ξεπηδούν από κάθε δραστηριότητα που ξεκινά το κράτος.

Medvedev, Merkel, Monti to headline annual World Economic Forum in Davos

Russian Prime Minister Dmitry Medvedev, German Chancellor Angela Merkel and Italian Premier Mario Monti will headline next week’s annual gathering of world leaders and power brokers in the Swiss ski resort of Davos.
The World Economic Forum said Wednesday that the three European leaders will focus on how to promote a global economic revival. Nearly 50 presidents and prime ministers, over 1,000 chairmen and CEOs of global companies are due to attend the event Jan. 23-27.

Για πρώτη φορά γυναίκες στο κοινοβούλιο της Σ. Αραβίας

Για πρώτη φορά ο σαουδάραβας βασιλιάς Αμπντάλα διόρισε 30 γυναίκες στο κοινοβούλιο της χώρας, σύμφωνα με βασιλικό διάταγμα που αναμετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Σαουδικής Αραβίας SPA.
Για πρώτη φορά γυναίκες στο κοινοβούλιο της Σ. Αραβίας
Βάσει του διατάγματος οι γυναίκες καταλαμβάνουν το ένα πέμπτο της Σούρα, που αποτελεί το κοινοβούλιο της χώρας, το οποίο έχει ωστόσο πολύ περιορισμένες εξουσίες.

Και τα 150 μέλη της Σούρα διορίζονται από τον βασιλιά.

«Ηφαίστειο» το Πακιστάν

Βαθαίνει ολοένα και περισσότερο η πολιτική αναταραχή στο Πακιστάν και το παιχνίδι για το ποιος θα επικρατήσει την επομένη των επερχόμενων εκλογών γίνεται επικίνδυνο, όπως καταδεικνύει και η χθεσινή απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου της χώρας για σύλληψη του πρωθυπουργού Ράτζα Περβέζ Ασράφ με την κατηγορία της διαφθοράς.
Οπαδοί του κληρικού Μ. Κάντρι διαδηλώνουν στο Ισλαμαμπάντ
Οπαδοί του κληρικού Μ. Κάντρι διαδηλώνουν στο Ισλαμαμπάντ
Η κυβέρνηση του Ασράφ που ανέλαβε με τη στήριξη των ΗΠΑ δέχεται πιέσεις όχι μόνο από το Ανώτατο Δικαστήριο αλλά και από χιλιάδες πολίτες που διαδηλώνουν στους δρόμους του Ισλαμαμπάντ με ηγέτη τους τον κληρικό Μουχαμάντ Ταχιρούλ Κάντρι, ο οποίος, σύμφωνα με τους αναλυτές, έχει στενές σχέσεις με τον στρατό. Ενδεικτικά τα διεθνή μέσα αναφέρουν ότι τη στιγμή που βγήκε η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου ο Ασράφ παρακολουθούσε από την τηλεόραση τις συγκρούσεις μεταξύ της αστυνομίας και των οπαδών του Κάντρι, ο οποίος κηρύσσει την πτώση της «διεφθαρμένης κυβέρνησης» και εξαίρει τις αρετές του στρατού και των δικαστών.

Τουρκικά αεροπορικά πλήγματα κατά στόχων του ΡΚΚ

Αεροπλάνα του τουρκικού στρατού βομβάρδισαν χθες Τρίτη στο βόρειο Ιράκ περισσότερες από 50 βάσεις των μετόπισθεν του κύριου ένοπλου κουρδικού αυτονομιστικού κινήματος, του PKK (Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν), ανακοίνωσαν σήμερα τουρκικές στρατιωτικές πηγές χωρίς να διευκρινίσουν αν υπήρξαν θύματα από τις επιθέσεις αυτές.
Τουρκικά αεροπλάνα βομβάρδισαν  στόχους  του PKK στο Ιράκ
Ήδη από τη Δευτέρα, τουρκικά καταδιωκτικά-βομβαρδιστικά αεριωθούμενα είχαν επιτεθεί σε τουλάχιστον 18 βάσεις του PKK επίσης στο βόρειο Ιράκ. Ήταν οι πρώτες επιδρομές εδώ και πολλές εβδομάδες και οι πρώτες από τότε που η Τουρκία άρχισε, τον περασμένο μήνα, ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με το φυλακισμένο αρχηγό του PKK, τον Αμπντουλάχ Οτσαλάν.

Ιρλανδία: «Θα βγούμε μνημόνιο πριν το τέλος του 2013»

Η Ιρλανδία έχει εκπληρώσει «όλες τις υποχρεώσεις της» έναντι των πιστωτών της και είναι έτοιμη να αποχωρήσει από το πρόγραμμα αρωγής της από το ΔΝΤ και την ΕΕ «μέχρι το τέλος της χρονιάς», ανακοίνωσε σήμερα ο ιρλανδός πρωθυπουργός Έντα Κένι.
«Είμαστε αποφασισμένοι να εγκαταλείψουμε το πρόγραμμα της ΕΕ και του ΔΝΤ πριν από το τέλος της χρονιάς», δήλωσε ο Κένι μιλώντας στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

«Τηρήσαμε όλες --επιμένω, όλες-- τις δεσμεύσεις που αναλάβαμε έναντι της ΕΕ και του ΔΝΤ», τόνισε επισημαίνοντας πως η Ιρλανδία «προχωρεί στην οδό της ανάκαμψης».

Το Πυρηνικό «Παζάρι» της Ουάσιγκτον με την Τεχεράνη

Θα είναι το 2013 το έτος του «μεγάλου συμβιβασμού» Ουάσιγκτον – Τεχεράνης; Επισήμως, δεν μπορεί να απαντήσει κανένας. Ανεπισήμως όμως, έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι οι Αμερικανοί «δοκιμάζουν τα νερά» για απευθείας συνομιλίες με την ιρανική ηγεσία ώστε να βρεθεί λύση για το πυρηνικό πρόγραμμα. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος», έχουν ήδη προσεκτικά δημιουργηθεί δίαυλοι επικοινωνίας μεταξύ Ουάσιγκτον και Τεχεράνης, ενώ προσεχώς αναμένεται και η επανέναρξη των συνομιλιών της Ρ5+1 (δηλαδή των πέντε μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας, ΗΠΑ, Ρωσίας, Βρετανίας, Γαλλίας, Κίνας, και της Γερμανίας) με το Ιράν. Σε αυτές προΐσταται η Κάθριν Αστον, ύπατη εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ενωσης (ΕΕ) για θέματα εξωτερικής πολιτικής.
Αμερικανικές διπλωματικές πηγές διαψεύδουν τις πληροφορίες περί απευθείας συνομιλιών Ηνωμένων Πολιτειών -Ιράν. Το ίδιο είχαν πράξει και τον περασμένο Οκτώβριο, ύστερα από το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της εφημερίδας «The New York Times». Η αμερικανική εφημερίδα είχε επισημάνει ότι ο κρίσιμος «άγνωστος Χ» στην εξίσωση είναι η τελική στάση που θα κρατήσει ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, ο Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ.

Κυρώσεις: Χρήσιμη αλλά εσφαλμένη λύση

Οι κυρώσεις είναι το μοναδικό μέσο εξαναγκασμού της εξουσίας, κάτι σα μικρή στρατιωτική δράση (ευτυχώς οι Βρυξέλλες δεν εμπλέκονται σε πολεμικές επιχειρήσεις). Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να κατανοήσει την επιρροή της έτσι ώστε να μπορεί να τη χρησιμοποιήσει πιο αποτελεσματικά.

Η χρονιά άνοιξε με νέες κυρώσεις της ΕΕ στο Ιράν, με στόχο τον τραπεζικό, ναυτιλιακό και βιομηχανικό κλάδο της χώρας. Η Τεχεράνη κατάφερε να την αποκαλέσει ταυτοχρόνως «απάνθρωπη» και «αναποτελεσματική», ενώ η Τουρκία, μεγάλος εμπορικός εταίρος για το Ιράν, δήλωσε ότι δεν την αφορά. Πολλή φασαρία για κάτι ανώφελο, θα φαινόταν σε κάποιους. Την ίδια στιγμή, η Τουρκία διαμαρτύρεται ότι οι κυρώσεις σε έναν άλλο γείτονά της, την πάλαι ποτέ φίλη Συρία, παρά το ότι έγιναν πιο σφιχτές τελευταίως, δεν πηγαίνουν αρκετά μακριά. Μια στάση που δύσκολα συνάδει με τη σκληρή κριτική κατά των κυρώσεων στο Ιράν.

Ευρωσκεπτικιστές εναντίον φίλο-Ευρωπαίων

Εν όψει της ομιλίας του David Cameron για την ΕΕ αυτή την εβδομάδα, οι δημοσιογράφοι ψάχνουν για επιχειρηματίες που θα θέσουν δημοσίως το επίμαχο ζήτημα του μέλλοντος της Βρετανίας στην ΕΕ. Αν και σε γενικές γραμμές αντανακλά τα σκεπτικιστικά συναισθήματα στο ευρύ κοινό, η επιχειρηματική κοινότητα είναι χωρισμένη και αναποφάσιστη σε μεγάλο βαθμό και όπως πάντα, εξαρτάται από τον τομέα, το μέγεθος και τη θέση μιας συγκεκριμένης εταιρείας. Ένα πράγμα είναι σαφές: δεν υπάρχει απολύτως κανένας τρόπος να επιλυθεί η διαφωνία στο Ηνωμένο Βασίλειο, μεταξύ των επιχειρήσεων ή άλλων ομάδων για το θέμα αυτό, που να μπορεί να οριστεί με τη χρήση της δυαδικής λογικής, ευρωσκεπτικιστές-εναντίον-ευρωπαϊστών την οποία επιμένουν να χρησιμοποιούν ορισμένοι στα ΜΜΕ. Η κατάσταση είναι πολύ πιο ρευστή από την οποιαδήποτε σταθερή εκστρατεία υπέρ ή κατά.

Μια δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε από το Βρετανικό Εμπορικό Επιμελητήριο (BCC) είναι μια τέτοια περίπτωση. Από τα μέλη του BCC, μόνο το 9% των επιχειρήσεων επιθυμούν στενότερη ενοποίηση με την ΕΕ, ένα 12% επιθυμούν την πλήρη αποχώρησή τους από την ΕΕ, ένα 26% είναι με το status quo κι επιθυμούν την παραμονή των πραγμάτων ως έχουν κι ένα 6% είναι σίγουροι. Αλλά εδώ είναι το ενδιαφέρον κομμάτι: ένα 47% επιθυμούν «μια πιο χαλαρή σχέση ... αλλά με το Ηνωμένο Βασίλειο να συνεχίσει να αποτελεί μέλος της ΕΕ».

Ο νέος ενεργειακός χάρτης

Ο ενεργειακός χάρτης του κόσμου επανασχεδιάζεται- και κατά συνέπεια η παγκόσμια γεωπολιτική τάξη παραπαίει. Κινούμαστε μακριά από έναν κόσμο κυριαρχούμενο από λίγους μεγαλο- προμηθευτές ενέργειας, όπως η Ρωσία, η Σαουδική Αραβία και η Βενεζουέλα, προς εκείνον τον κόσμο στον οποίο οι περισσότερες χώρες έχουν κάποιους εγχώριους πόρους για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών τους και μπορούν να εισαγάγουν την υπόλοιπη ενέργεια από γειτονικούς τους προμηθευτές. Αυτός ο νέος κόσμος θα διαθέτει σημαντικά χαμηλότερες τιμές ενέργειας και η γεωπολιτική με τη σειρά της θα εξαρτάται λιγότερο από το πετρέλαιο και τι φυσικό αέριο. Μέσα στα επόμενα πέντε έως δέκα χρόνια, τα καθεστώτα που εξαρτώνται από τις εξαγωγές ενέργειας θα δουν την δύναμή τους να μειώνεται. Δεν θα είναι πλέον σε θέση να κερδίζουν τεράστια ποσά από πωλήσεις ενέργειας, να λειτουργούν ως πάτρωνες και να προβάλλουν ισχύ στο εξωτερικό, και θα πρέπει να φορολογήσουν τους πολίτες τους.
Ο Dmitri Medvedev εύχεται «Καλή επιτυχία» στον αγωγό Nord stream. (Alexander Demianchuk / Reuters)

Η επανάσταση στην μη συμβατική παραγωγή ενέργειας προέρχεται από τεχνολογίες που κάνουν τις γεωτρήσεις και την εξόρυξη από υπόγειους σχηματισμούς σχιστόλιθου όλο και πιο εύκολες και φθηνές. Μια διαδικασία τεχνολογικής αιχμής, η υδραυλική διάρρηξη περιλαμβάνει την έγχυση ενός μίγματος άμμου, χημικών και είτε νερού είτε ζελέ ή υγροποιημένων αερίων του θερμοκηπίου σε σχιστολιθικά πετρώματα, με σκοπό την εξόρυξη υδρογονανθράκων. Παρά το γεγονός ότι αυτή η τεχνική ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά το 1948, μόνο πρόσφατα δημιουργήθηκαν άλλες τεχνολογίες που θα την καταστήσουν εμπορικά βιώσιμη. (Μια τέτοια διαδικασία, οι οριζόντιες γεωτρήσεις, επιτρέπουν στους επιχειρηματίες να εκμεταλλευτούν τα ρηχά, αλλά μεγάλα αποθέματα με αξιοσημείωτη ακρίβεια).

Επιθεωρητές της ΙΑΕΑ στην βάση Παρτσίν στο Ιράν

Έφθασε σήμερα στην Τεχεράνη επιτροπή από επιθεωρητές της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) για να ασκήσει πιέσεις ώστε να της επιτραπεί η επίσκεψη σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις κοντά στην πρωτεύουσα.
Ο επικεφαλής των επιθεωρητών της ΙΑΕΑ Χέρμαν Νάκερτς και η ομάδα του θα συναντηθούν με Ιρανούς αξιωματούχους για τον τελευταίο αυτό γύρο διαπραγματεύσεων σχετικά με την πρόσβαση στη στρατιωτική βάση Παρτσίν, όπου θεωρείται ότι πραγματοποιούνται δοκιμές σε ατομικά όπλα.

Παγκόσμια Τράπεζα: Η χειρότερη περίοδος της οικονομικής κρίσης έχει παρέλθει

Παρά το γεγονός ότι η παγκόσμια οικονομία παραμένει εύθραυστη, η χειρότερη περίοδος της οικονομικής κρίσης φαίνεται ότι έχει παρέλθει, αναφέρει η Παγκόσμια Τράπεζα στην έκθεσή Παγκόσμιες Οικονομικές Προοπτικές, η οποία δημοσιεύτηκε την Τρίτη.
Σύμφωνα με την έκθεση, το παγκόσμιο συνολικό ακαθάριστο εγχώριο προϊόν (ΑΕΠ) αυξήθηκε κατά 2,3 τοις εκατό το 2012, ενώ προβλέπει ότι η ανάπτυξη του ΑΕΠ για το 2013 θα παραμείνει κυρίως στο 2,4 τοις εκατό. Σταδιακά θα ενισχυθεί στο 3,1 τοις εκατό το 2014 και στο 3,3 τοις εκατό το 2015, αναφέρει η Παγκόσμια Τράπεζα.

WSJ: Φορολογική παράνοια στην Ελλάδα

Η ελληνική κρίση, για μια ακόμη φορά, βρέθηκε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των αρθρογράφων του διεθνούς οικονομικού Τύπου. Άρθρο της αμερικανικής εφημερίδας The Wall Street Journal με τίτλο «Η ελληνική φορολογική παράνοια» ξεκινά με το εξής ρητορικό ερώτημα: μπορεί μια χώρα να φορολογηθεί τόσο ώστε να καταλήξει η οικονομία της στην απόλυτη αφάνεια; «Η Ελλάδα επέβαλε ακόμη μεγαλύτερες αυξήσεις στη φορολογία για να ευχαριστήσει την Ε.Ε. και το ΔΝΤ», αναφέρει το άρθρο για την αύξηση του φορολογικού συντελεστή των επιχειρήσεων στο 23% από το 20% και των ανώτατων φορολογικών συντελεστών για τα φυσικά πρόσωπα στο 42% από το 40%.