Σάββατο 25 Μαΐου 2013

Οι 20 πιο "καυτές" startups του Λονδίνου


Το Λονδίνο συγκεντρώνει - και δικαιολογημένα - το ενδιαφέρον πολλών startupers, καθώς δεν έχει τίποτα να "ζηλέψει" από τη Silicon Valley σεεπενδυτέςπόρους και ταλέντο, σύμφωνα με δημοσίευμα του Mashable.

Το άρθρο παρουσιάζει τις είκοσι πιο πετυχημένες λονδρέζικες startups:

Οι Ιταλοί καταργούν την κρατική χρηματοδότηση των κομμάτων

leta-eurokinissi-660_2Τέλος στην χρηματοδότηση των κομμάτων από τα ταμεία του ίδιου του κράτους βάζουν οι Ιταλοί. Την είδηση επικοινώνησε ο ίδιος ο πρωθυπουργός Ενρίκο Λέτα μέσω του λογαριασμού του στο twitter.
«Συμφωνήσαμε στην κατάργηση της κρατικής χρηματοδότησης των κομμάτων. Το Γενικό Λογιστήριο του κράτους θα πρέπει, τώρα, να ετοιμάσει την σχετική ρύθμιση στην οποία θα βασιστεί το σχέδιο νόμου», ήταν το μήνυμα του Ιταλού πρωθυπουργού.

Γίνονται οι άνθρωποι πιο χαζοί; Πτώση της νοημοσύνης από τη βικτοριανή εποχή

Δεξιός και αριστερός εγκέφαλος

Μπορεί η τεχνολογία μας να γίνεται όλο και πιο έξυπνη αλλά μάλλον δε συμβαίνει το ίδιο και σε μας, όπως αποκαλύπτει μια προκλητική νέα μελέτη που αναφέρει πως η ανθρώπινη νοημοσύνη βρίσκεται σε πτώση. Σύμφωνα με την έρευνα οι κάτοικοι του δυτικού κόσμου έχουν χάσει 14 IQ πόντους κατά μέσο όρο, από τη βικτοριανή εποχή.

«Περισσότερη δουλειά για καλύτερη σύνταξη»

Αλλαγές στα συνταξιοδοτικά συστήματα των κρατών-μελών με συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα και ενδεχόμενη αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης ζητεί το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.



Οι ευρωβουλευτές ενέκριναν με μεγάλη πλειοψηφία σχετική έκθεση της Ρία Όομεν Ρούϊτεν από την Ολλανδία, καταθέτοντας τη δική τους άποψη σχετικά με τη «Λευκή Βίβλο» της Κομισιόν για τις συντάξεις. Το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου δεν είναι δεσμευτικό, αλλά εκφράζει μία ευρεία και υπερκομματική συναίνεση για μεταρρυθμίσεις με στόχο την επάρκεια και τη βιωσιμότητα των συντάξεων που σήμερα κινδυνεύουν, όπως υποστηρίζει η εισηγήτρια Όομεν Ρούϊτεν.

Η Ισλανδία «παγώνει» τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την ΕΕ

Διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΕΕ μέχρι το δημοψήφισμα που θα πραγματοποιηθεί μέσα στα επόμενα 4 χρόνια, ανακοίνωσε η νέα ευρωσκεπτικιστική κυβέρνηση της Ισλανδίας.



Ο επόμενος πρωθυπουργός της Ισλανδίας, Sigmundur Gunnlaugsson, είπε την Τετάρτη (22 Μαΐου) ότι το υπουργικό του συμβούλιο προτίθεται να διακόψει τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις, που ξεκίνησαν το 2010.

Η ΕΚΤ ενέκρινε το νομοσχέδιο για τις ρυθμίσεις στα δάνεια των νοικοκυριών

ecb_frankfurt_01_600Το «πράσινο φως» στο σχέδιο της κυβέρνησης για τη ρύθμιση των στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας έδωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Οι όροι τα για στεγαστικά και τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.

Military should run drone strikes, Colin Powell says

US drone strikes should be limited to targets that present a “real, immediate threat to us” and conducted by the military rather than the CIA, former Secretary of State Colin Powell said.
“Drones are a very, very effective weapon and we will continue to use them, but in a more circumscribed manner to make sure that we are going after the high-value targets that present a real, immediate threat to us,” Powell said in an interview on Bloomberg Television’s “Political Capital with Al Hunt,” airing this weekend.

A Balkan map for the road to Damascus?

It is two years since the EU imposed an arms embargo and other sanctions 
on Syria “to achieve a change of policy by the Syrian leadership without 
further delay”. Since then, over 80,000 people have been killed, over a 
million have sought refuge in neighbouring countries and over four 
million are internally displaced. And in that time, the EU has issued well 
over 100 statements and applied 21 further sets of sanctions, without any 
visible impact. If the highest wisdom of a state is masterly inactivity, this is 
the opposite: impotent hyperactivity. 
A Balkan map for the road to Damascus?
Indeed, everyone’s policy towards Syria has failed: 
the West has not succeeded in replacing the 
Assad regime with a liberal, secular democracy; 
Russian and Iranian support has not enabled 
Assad to reassert control; Saudi Arabia and other 
Gulf States have not managed to propel the 
Sunni majority into power at the expense of the 
Alawite minority. International leaders know that 
they need to do something different: that is the 
message of recent American and British attempts 
to re-launch a peace process in partnership with 
Russia. But there is not even the outline of an 
international consensus on what to do.

Syrian forces unleash heavy artillery barrage to drive rebels from strategic town: activists

Forces loyal to Syrian President Bashar Assad unleashed on Saturday their heaviest artillery and rocket barrage yet in a week-long battle to dislodge rebels from a strategic western town, activists said.
Ugarit News via AP video/Associated Press - In this image from amateur video obtained by a group which calls itself Ugarit News, shows rebel fighters celebrating after purportedly capturing an army base in Nairab, northwestern Syria, Thursday, May 23, 2013. The video is consistent with independent AP reporting. Rebel fighters captured an army base late Wednesday, a rare victory after a series of battlefield setbacks, the Britain-


Pro-Assad troops, including fighters from the Lebanese militia Hezbollah, have been trying to push rebels out of Qusair. They have gained ground, but rebels have clung to some positions.

Economist: Πιθανή η ανάπτυξη στην Ελλάδα Tο περιοδικό κάνει λόγο για μείωση του ενδεχομένου του grexit

«Η Ελλάδα βρίσκεται ακόμα σε ύφεση, ωστόσο η ανάκαμψη ίσως περιμένει στη γωνία» γράφει την Παρασκευή το βρετανικό περιοδικό The Εconomist, καταγράφοντας «πόσα έχουν αλλάξει σε έναν χρόνο».
Economist: Πιθανή η ανάπτυξη στην Ελλάδα
Η απειλή του «Grexit» έχει υποχωρήσει και οι επενδυτές σπεύδουν να αγοράσουν κρατικά ομόλογα και τις μετοχές των τραπεζών που ανακεφαλαιοποιούνται, επισημαίνει ο συντάκτης. Και η επίτευξη των στόχων του μνημονίου ξεμπλοκάρει τα κονδύλια του πακέτου διάσωσης από την ΕΕ και το ΔΝΤ.

Ιταλία: Προς κατάργηση η χρηματοδότηση των κομμάτων

Σε κατ’ αρχήν συμφωνία για την κατάργηση της κρατικής χρηματοδότησης των κομμάτων στην Ιταλία κατέληξε το υπουργικό συμβούλιο που συνεδρίασε υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Ενρίκο Λέτα την Παρασκευή, σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης. Εν τω μεταξύ, η υπουργός Παιδείας Μαρία Κιάρα Καρότσα προειδοποίησε ότι θα παραιτηθεί εάν δεν δοθούν περισσότερα κονδύλια στα δημόσια σχολεία.
Η απόφαση του υπουργικού συμβουλίου για κατάργηση της κρατικής χρηματοδότησης των κομμάτων συνδέεται με σκάνδαλα σπατάλης και υπεξαίρεσης της τελευταίας διετίας, στα οποία ενεπλάκησαν στελέχη των μεγαλύτερων ιταλικών κομμάτων.

Δώστε στις ειρηνευτικές συζητήσεις μια ευκαιρία Το σχέδιο του Κέρυ για τον τερματισμό του πολέμου στην Συρία

Στο άρθρο «Διευθετώντας την Συρία» [1] υποστηρίξαμε ότι η σύγκρουση στην Συρία θα ήταν πιθανόν να καταλήξει σε διευθέτηση μέσω διαπραγματεύσεων. Το μόνο ερώτημα ήταν το πότε. Οπότε, δεν αποτέλεσε έκπληξη όταν ο Τζον Κέρυ, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ και ο Σεργκέι Λαβρόφ, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, πρότειναν την πραγματοποίηση μιας διεθνούς διάσκεψης με τους ηγέτες και από τις δύο πλευρές της σύγκρουσης που θα συμφωνήσουν για να σχηματίσουν μια μεταβατική κυβέρνηση καταμερισμού της εξουσίας. Αυτή η κυβέρνηση, άφησαν να εννοηθεί, θα μπορούσε να περιλαμβάνει, ενδεχομένως, τον πρόεδρο της Συρίας, Μπασάρ αλ-Άσαντ.
Παιδιά κρέμονται από την κάννη ενός τανκ στο Χαλέπι. (Ahmed Jadallah / Reuters)

Οι ηγέτες τόσο από την κυβέρνηση της Συρίας όσο και από την αντιπολίτευση αντέδρασαν με αμφιθυμία. Ο Άσαντ δήλωσε ότι δεν θα παραιτηθεί - μια απαραίτητη προϋπόθεση για συνομιλίες με ορισμένες ομάδες της αντιπολίτευσης - και ότι ο ίδιος είναι επιφυλακτικός για τις πιθανότητες επιτυχίας της πρωτοβουλίας, λαμβάνοντας υπόψη τις διαιρέσεις στο εσωτερικό της αντιπολίτευσης. Προφανώς, είναι επίσης απρόθυμος να βρεθεί στον ίδιο χώρο με τις Ηνωμένες Πολιτείες που είναι σαφώς εχθρικές όσον αφορά την παραμονή του στην εξουσία. Ακόμα κι έτσι, πρόσφατα προέβαλε πέντε ονόματα για μια πιθανή διαπραγματευτική ομάδα. [2]

ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΗ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ Εκτη νύχτα ταραχών στη Στοκχόλμη

Πολλά οχήματα καταστράφηκαν από φωτιές κατά την έκτη νύχτα ταραχών, στις φτωχές γειτονιές στα περίχωρα της Στοκχόλμης, όπου η ένταση, ωστόσο, φαίνεται να έχει μερικώς κοπάσει. Τα περιστατικά βίας που λαμβάνουν χώρα κάθε βράδυ για σχεδόν μια εβδομάδα στις «παραγκουπόλεις» στα περίχωρα της Στοκχόλμης, όπου πλειοψηφεί το αλλοδαπό στοιχείο, φαίνεται να έχουν ατονήσει, μετά την άφιξη επιπρόσθετων αστυνομικών δυνάμεων.

Εκτη νύχτα ταραχών στη Στοκχόλμη
Ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας ανέφερε ότι οι δυνάμεις της επιβολής της τάξης «ενισχύθηκαν με αστυνομικούς που ήρθαν από το Γκέτεμποργκ και το Μάλμε», χωρίς να προσδιορίζει τον ακριβή αριθμό των αστυνομικών ενισχύσεων.

Κριτική του Κινέζου πρωθυπουργού στις κινήσεις της ΕΕ για εμπορικά μέτρα

Ο Κινέζος πρωθυπουργός Λι Κετσιάνγκ άσκησε κριτική στην ΕΕ για τα σχέδιά της να ερευνήσει για φερόμενη αντιανταγωνιστική συμπεριφορά από Κινέζους κατασκευαστές εξοπλισμού κινητής τηλεφωνίας και να επιβάλει ανταποδοτικούς εισαγωγικούς δασμούς στα φωτοβολταϊκά από την Κίνα, μετέδωσαν τα κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης.
Ο Κινέζος πρωθυπουργός Λι Κετσιάνγκ
Το επίσημο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα μετέδωσε αργά χθες ότι ο Λι δήλωσε σε επιχειρηματικά στελέχη στην Ελβετία ότι τα μέτρα αυτού του είδους «θα βλάψουν τους άλλους χωρίς να έχουν κάποιο όφελος για τον ίδιο» που τα λαμβάνει.