Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014

Peace possible despite difficulties, Peres tells senators

President Shimon Peres met Saturday with visiting Republican senators John McCain, 

Lindsey Graham and John Barrasso in Jerusalem and expressed optimism about a peace 

agreement with the Palestinians.

Republican US Senator John McCain meets with Israeli President Shimon Peres at the president's residence in Jerusalem on January 4, 2014. (photo credit: Yonatan Sindel/Flash90)
Republican US Senator John McCain meets with Israeli President Shimon Peres at the president's residence in 
Jerusalem on January 4, 2014. (photo credit: Yonatan Sindel/Flash90)




The American lawmakers were visiting Israel on a tour of the region. Their stay coincided with 

US Secretary of State John Kerry’s return to the Mideast to broker peace efforts between 

Israel and the Palestinians.

Κύπρος: Ο αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος προαναγγέλλει μεγάλη επένδυση και δηλώνει απογοητευμένος με την Ε.Ε

Ο προκαθήμενος της Εκκλησίας Κύπρου αναμένει εντός 15 ημερών την έγκριση μεγάλου δανείου. Είναι απογοητευμένος από τη στάση της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των Ηνωμένων Εθνών στο Κυπριακό και κάλεσε την πολιτική ηγεσία «να τους ξεσκεπάσει»

Ο προκαθήμενος της Εκκλησίας Κύπρου αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος δήλωσε σήμερα ότι αναμένει εντός 15 ημερών την έγκριση μεγάλου δανείου, το οποίο θα χρησιμοποιήσει για την υλοποίηση προγράμματος, που θα βοηθήσει μέρος του κυπριακού λαού.

Αιματοβαμμένες εκλογές στο Μπαγκλαντές

Βίαιες συγκρούσεις και μποϊκοτάζ από τα περισσότερα κόμματα της αντιπολίτευσης συνοδεύουν τις σημερινές εκλογές στο Μπαγκλαντές. Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους την Κυριακή ενώ η διαδικασία διεκόπη σε περισσότερα από 100 εκλογικά τμήματα.
Η διαδικασία ξεκίνησε με πολύ σοβαρά προβλήματα καθώς τα εκλογικά κέντρα άνοιξαν μεν στις 8 το πρωί (τοπική ώρα) αλλά μόνο στις 147 από τις συνολικά 300 εκλογικές περιφέρειες. Στο σύνολο δε των 92 εκατομμυρίων ψηφοφόρων σε αυτές τις περιφέριες έχουν κληθεί να ψηφίσουν περίπου 44 εκατομμύρια.

Οι Τούρκοι «Ντι Πιέτρο» αψηφούν τον Σουλτάνο

Αν υπάρχει ένα τουρκικό σίριαλ που «σαρώνει» τελευταία στις... τηλεθεάσεις είναι αυτό που «γράφει» η ίδια η ζωή. Θα μπορούσε να έχει τον τίτλο «Ο Σουλτάνος εναντίον όλων», αφού στα πρώτα επεισόδια του 2014 η πλοκή περιστρέφεται γύρω από τον βασικό πρωταγωνιστή Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και την ανελέητη και αδιάκοπη πάλη για την εξουσία, που εξελίσσεται πλέον σε δικαστικό δράμα.

Ζεκερίγια Οζ και Μουαμέρ Ακάς έχουν επιδείξει υψηλό αίσθημα καθήκοντος με όσες υποθέσεις έχουν ασχοληθεί («Εργκένεκον», δολοφονία Χραντ Ντινκ κ.ά.), γι' αυτό και είχαν κερδίσει επαίνους από τους ίδιου
Ζεκερίγια Οζ και Μουαμέρ Ακάς έχουν επιδείξει υψηλό αίσθημα καθήκοντος με όσες υποθέσεις έχουν ασχοληθεί («Εργκένεκον», δολοφονία Χραντ Ντινκ κ.ά.), γι' αυτό και είχαν κερδίσει επαίνους από τους ίδιους που σήμερα τους καταγγέλλουν
Ο αρχομανής Τούρκος πρωθυπουργός βρίσκει απέναντί του μια χούφτα δικαστικών με περίσσευμα θάρρους, οι οποίοι χειρίζονται την κολοσσιαία υπόθεση διαφθοράς στην οποία εμπλέκονται κορυφαία στελέχη του κόμματός του (ΑΚΡ), υπουργοί, ακόμα και ο γιος του. Πρόκειται για τον Ζεκερίγια Οζ και για τον Μουαμέρ Ακάς - ο τελευταίος παραιτήθηκε καταγγέλλοντας άνωθεν παρεμβάσεις στο έργο του.