Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

CREDIT SUISSE: Έρχονται αυξήσεις για τους τραπεζίτες μετά το “κούρεμα” στα μπόνους


Οι ευρωπαϊκές τράπεζες πιθανότατα πρόκειται να προχωρήσουν σε αυξήσεις των μισθών των στελεχών τους, ώστε να αντισταθμιστούν οι εισοδηματικές απώλειές τους εξαιτίας των ορίων που πρόκειται να επιβληθούν στα επιδόματα απόδοσης και άλλα μπόνους, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της Credit Suisse σε σημερινή συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.

Obama's New Libya

Remember all the hoopla the Obama administration engaged in after helping Libya's "freedom fighters" oust (and sodomize and murder) the nation's former president, Muammar Gaddafi? Remember the rationale used by Obama to justify using the U.S. military to help Libya's "opposition"? In his March 28, 2011, speech, he spoke of "our responsibilities to our fellow human beings," adding that not assisting them "would have been a betrayal of who we are."

US Drones killing innocent Pakistanis, U.N. official says

Watch this video

(CNN)
 -- Farmers are on their way to tend their crops when a missile slams into their midst, thrusting shrapnel in all directions.
A CIA drone, flying so high that the farmers can't see it, has killed most of them. None of them were militants.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση απέρριψε την γαλλο-βρετανική πρόταση για προμήθεια όπλων στους αντάρτες της Συρίας


Η σύνοδος της ευρωπαϊκής ένωσης απέρριψε τη γαλλο-βρετανική  παρότρυνση για άρση του εμπάργκο όπλων της ΕΕ  και την αποδοχή του εφοδιασμού με όπλα των ανταρτών της Συρίας, εκφράζοντας φόβους ότι αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει μία κούρσα εξοπλισμών και να επιδεινώσει την περιφερειακή αστάθεια.

Μεγάλη ύφεση ή και έξοδο από το ευρώ «βλέπουν» για την Ελλάδα οι διεθνείς οίκοι

Ως υπεραισιόδοξη θεωρούν οι ξένοι αναλυτές την επίσημη εκτίμηση για μείωση του ΑΕΠ φέτος κατά 4,2%, θεωρώντας ότι η ύφεση θα ξεπεράσει το 5% ακόμη και το 6%.



Πέρα από την υπεραπαισιόδοξη Citi, η οποία βλέπει τη χώρα εκτός ευρώ από την αρχή του επόμενου έτους με ύφεση στο 6,5%, η Moody’s πρόσφατα εκτίμησε την ύφεση στο 5,3%, ενώ και η Barclays ανέφερε πρόσφατα ότι το 2013 η ύφεση θα είναι της τάξης του 6,3%.

Ο Κ. Βαξεβάνης νικητής του πρώτου Διεθνούς Βραβείου Δημοσιογραφίας Julio Anguita Parrado


Ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης βραβεύτηκε με το πρώτο Διεθνές Βραβείο Δημοσιογραφίας Julio Anguita Parado «για τον θαρραλέο και ανεξάρτητο αγώνα του ενάντια στην διαφθορά στην καρδιά της Ευρώπης».



Η Κριτική Επιτροπή , η οποία αποτελείται από τους δημοσιογράφους Mercedes Gallego (Vocento) , Montserrat Dominguez (Huffington Post) και  Antonio Garcia Ferreras (La Sexta) , τους Καθηγητές Octavio Salazar(Πανεπιστήμιο της Κόρδοβα) Antonio Checa( Πανεπιστήμιο της Σεβίλλης),  τον Juan Antonio Anguita Parrado, αδελφό του δημοσιογράφου (από την Κόρδοβα)  που σκοτώθηκε στον πόλεμο του Ιράκ την 7η Απριλίου του 2003 και τη Lola Fernandez Palenzuela, γενική γραμματέα του SPA (Ένωση Δημοσιογράφων Ανδαλουσίας), ξεχώρισε το παράδειγμα του στην άσκηση μιας στρατευμένης  και ριψοκίνδυνης δημοσιογραφίας , αντιμέτωπος με τις δομές εξουσίας σε ένα πλαίσιο προσωπικής και επαγγελματικής  τρωτότητας και  σε μια περίοδο σοβαρών οικονομικών και κοινωνικών εντάσεων τόσο στην Ελλάδα όσο και στην υπόλοιπη Ευρώπη.

ΚΥΠΡΟΣ – ΔΙΑΣΩΣΗ: Κοντά σε συμφωνία με πιθανή συμμετοχή της Ρωσίας – Στα 10 δισ. ευρώ το πακέτο

kypros-κύπρος

Το πρόγραμμα διάσωσης της Κύπρου επεξεργάζονται ευρωπαίοι αξιωματούχοι, ευελπιστώντας ότι θα εγκριθεί το απόγευμα από τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης και από το ΔΝΤ, σύμφωνα με το Reuters.
Φαίνεται ότι το πακέτο διασωσης για την Κύπρο θα είναι μικρότερο, κάτι που επιβεβαιώνει και ο Economist, καθώς ενώ υπολογιζόταν στα 17 δισ. ευρώ, καταβλήθηκαν προσπάθειες για συρρίκνωση κατά 7 δισ. ευρώ από άλλες πηγές όπως τα έσοδα από τις ιδιωτικοποιήσεις, η αύξηση των εταιρικών φορολογικών συντελεστών ή ακόμη και οι ειδικοί φόροι ανασφάλιστων τραπεζικών καταθέσεων.

ΙΙF Τρεις φορές πιο σκληρή η λιτότητα στην Ελλάδα

Η λιτότητα «σκοτώνει» την Ελλάδα. Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγει σε έκθεσή του το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο (IIF), τονίζοντας ότι το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής που επιβλήθηκε στη χώρα μας σε σχέση με αυτό της Ιρλανδίας ήταν τρεις φορές πιο σκληρό!
Νέα επιμήκυνση για την Ελλάδα ζητεί το IIF
Λαμβάνοντας επίσης υπόψη τις αμφιβολίες που εκφράζονται σχετικά με τη βιωσιμότητα του χρέους, αλλά και το ότι η επιστροφή στις αγορές παραμένει μακριά, το IIF κρίνει αναγκαία την επιμήκυνση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής ώστε να αναχαιτιστεί η καθοδική πορεία της οικονομικής δραστηριότητας και να επιστρέψει η ανάπτυξη.

Η Ευρώπη έχει χάσει τους πολίτες της

Τα τελευταία στοιχεία του Ευρωβαρόμετρου εμφανίζουν ξεκάθαρα αυτό που υπαινίσσονται ένα προς ένα τα αποτελέσματα των εκλογών: ότι οι Ευρωπαίοι, έχοντας πληγεί από την κρίση, έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αφού σωθεί το ευρώ, θα πρέπει να διασώσουμε τη νομιμότητα της ΕΕ, και πριν από τις εκλογές του 2014.
Για να σωθεί, το ευρώ χρειάζεται δύο πράγματα: μια ξεκάθαρη πολιτική απόφαση που θα θέσει τέλος στις φήμες για το μέλλον του και ένα χρηματοδοτικό εργαλείο που θα καταστήσει αυτή την υπόσχεση αξιόπιστη. Το 2013, μετά από χρόνια δισταγμών, γκαφών και λαθών, οι Ευρωπαίοι ηγέτες  έκαναν και τα δύο αυτά πράγματα. Το ευρώ έχει ξεφύγει από το χείλος του γκρεμού και βρίσκεται σε μια σταθερή πορεία που ήταν κάτι άγνωστο τα τελευταία χρόνια.

Ο Λι Κεκιάνγκ ο νέος πρωθυπουργός της Κίνας

Τον Λι Κεκιάνγκ εξέλεξε την Παρασκευή το νομοθετικό σώμα της Κίνας ως πρωθυπουργό της χώρας, ελπίζοντας πως ο αγγλόφωνος γραφειοκράτης θα ηγηθεί με επιτυχία της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου. Ο 57χρονος Λι θα διαδεχθεί τον Γουέν Τζιαμπάο.

Τέσσερις «βόμβες» για Μέρκελ

Η ασφυκτική δημοσιονομική πειθαρχία που έχει επιβάλει στην Ευρώπη και η πολιτική που έχει υιοθετήσει στα ευρωπαϊκά ζητήματα η Aνγκελα Μέρκελ ίσως να φέρουν και το πολιτικό της τέλος.
Η  ασφυκτική λιτότητα που έχει επιβάλει στην ΕΕ η Aνγκελα Μέρκελ ίσως να φέρει και το πολιτικό της τέλος, σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό «Spiegel»
Η ασφυκτική λιτότητα που έχει επιβάλει στην ΕΕ η Aνγκελα Μέρκελ ίσως να φέρει και το πολιτικό της τέλος, σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό «Spiegel»
Εν όψει των ομοσπονδιακών εκλογών η Γερμανίδα καγκελάριος δεν θέλει να ταράξει τα νερά, όπως επισημαίνει σε άρθρο του στο «Spiegel» ο Βόλφγκανγκ Μίνχαου, όμως μέχρι τον Σεπτέμβριο υπάρχουν τέσσερις «ωρολογιακές βόμβες» που απειλούν τη Μέρκελ.

ΟΗΕ: «Ιδιαίτερη ανησυχία» στο Σ.Α. για τα συνοριακά επεισόδια μεταξύ Συρίας και Λιβάνου

Τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ εξέφρασαν «ιδιαίτερη ανησυχία» για τα «επανειλημμένα επεισόδια στα σύνορα» της Συρίας και του Λιβάνου, σε δήλωσή τους που υιοθέτησαν αργά χθες.
ΟΗΕ: Εντονη ανησυχία για τα επεισόδια στα σύνορα Συρίας-Λιβάνου
Σε μια σπάνια επίδειξη ενότητας όσον αφορά το ευαίσθητο αυτό θέμα, τα 15 μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας δήλωσαν ότι φοβούνται πως «η κρίση στη Συρία μπορεί να επηρεάσει τη σταθερότητα του Λιβάνου».

Seeking to Aid Rebels in Syria, France Urges End to Arms Embargo

France, joining Britain, is urging its European Union partners to meet this month and end an arms embargo on Syria, to allow weapons to be sent to the opposition there.


“We want Europeans to lift the arms embargo,” President François Hollande of France told reporters as he arrived in Brussels for a European Union summit meeting.
Echoing earlier comments by his foreign minister, Laurent Fabius, Mr. Hollande said: “We are ready to support the rebellion, so we are ready to go this far. We must take our responsibilities.”