Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

Νόμιμη η τοποθέτηση αντιπυραυλικών συστημάτων σε κτίρια στη Βρετανία


Οι κάτοικοι του Λονδίνου που αντιδρούσαν στην τοποθέτηση αντιαεροπορικών πυραύλων στις στέγες των σπιτιών τους κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, που θα ξεκινήσουν στα τέλη Ιουλίου, έχασαν τη δικαστική μάχη που είχαν ξεκινήσει με το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας.


Το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε το αίτημα μιας ομάδας κατοίκων που ζητούσαν να εξεταστεί το σχέδιο του υπουργείου για την ανάπτυξη πυραύλων προκειμένου να αντιμετωπιστεί ενδεχόμενη τρομοκρατική επίθεση εν μέσω των Ολυμπιακών.

Σε έξυπνες και βιώσιμες πόλεις επενδύει η ΕΕ


Μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ο σχεδιασμός και η προσαρμογή των πόλεων της σε έξυπνα και βιώσιμα περιβάλλοντα. Σχεδόν τα τρία τέταρτα του πληθυσμού της ΕΕ ζει σε πόλεις, καταναλώνοντας το 70% της ενέργειας της. Η συμφόρηση στα αστικά κέντρα κοστίζει στην Ευρώπη περίπου το 1% του ΑΕΠ της κάθε χρόνο. Έξυπνες αστικές τεχνολογίες μπορούν να συμβάλλουν σημαντικά στην αντιμετώπιση πολλών αστικών προκλήσεων.


Μόνο για το 2013, 365 εκατομμύρια ευρώ προορίζονται στην επίδειξη τέτοιου είδους τεχνολογικών λύσεων. Προς το παρόν, υπάρχουν πολλά εμπόδια που περιορίζουν τη δυνατότητα για καινοτόμες και έξυπνες λύσεις. Σε δύσκολες οικονομικά εποχές, οι επιχειρήσεις και οι πόλεις διστάζουν να αναβαθμίσουν και να αναπτύξουν νέες τεχνολογίες, παρά την πιθανή εξοικονόμηση κόστους και τις μακροπρόθεσμες μειώσεις των ρύπων.

Παράταση στην Ισπανία για μείωση του ελλείμματός της


Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης έδωσαν το «πράσινο φως» ώστε η Ισπανία να πάρει παράταση ενός έτους προκειμένου να μειώσει το δημοσιονομικό έλλειμμά της στο 3%.


«Υιοθετήσαμε μια αναθεωρημένη σύσταση για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν από την Ισπανία», δήλωσε μετά τη λήξη της συνόδου ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου, Βάσσος Σιαρλή, η χώρα του οποίου ασκεί την προεδρία της ΕΕ για το τρέχον εξάμηνο.

Ο Chavez κατηγορεί την Clinton ότι « απειλεί τη Ρωσία »


Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας επέκρινε την Υπουργό των Εξωτερικών των ΗΠΑ Hillary Clinton, για την οποία ισχυρίστηκε, ότι « εκτόξευσε απειλές » κατά της Ρωσίας και της Κίνας, στη διάρκεια της ομιλίας του στη Συνδιάσκεψη Φίλοι της Συρίας, ανέφερε το Univisión την Τρίτη.


« Είδαμε ( ότι η Υπουργός εκτόξευσε ) εμφανείς απειλές προς την Ρωσία και Κίνα. ( Εκείνη ανέφερε ότι ) θα πληρώσουν υψηλό τίμημα εάν δεν κάνουν ότι οι άλλες χώρες επιθυμούν. Καταλαβαίνετε; Προφανώς, αυτή είναι η ειλικρινής τρέλα εκείνων που θεωρούν τους εαυτούς τους άρχοντες του κόσμου », δήλωσε ο Chavez τη Δευτέρα σε συνέντευξη τύπου στο Caracas.

Ευρωπαϊκές επικρίσεις στην πΓΔΜ για την αντιμετώπιση μειονοτήτων


Στην διαπίστωση ότι η κοινωνία στην Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας εξακολουθεί να παραμένει διαιρεμένη με βάση τις εθνοτικές καταβολές του πληθυσμού προέβη, με ψήφισμα της, η Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης.


Στο Ψήφισμα, με το οποίο εξετάζεται το κατά πόσον η ΠΓΔΜ εφαρμόζει ορθά τη Σύμβαση-Πλαίσιο για την Προστασία των Εθνικών Μειονοτήτων επισημαίνεται ιδιαίτερα ότι η πόλωση και ο διαχωρισμός μεταξύ των ημεδαπών και των διαφόρων εθνοτήτων είναι ιδιαίτερα εμφανείς στο εκπαιδευτικό σύστημα, στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και στα πολιτικά κόμματα.

Κίνα: Οι χαμηλότερες εισαγωγές διογκώνουν το εμπορικό πλεόνασμα


Διεύρυνση στα 31,73 δισ. δολάρια παρουσίασε τον Ιούνιο το εμπορικό πλεόνασμα της Κίνας, αλλά εξαιτίας του μικρότερου όγκου των εισαγωγών, εγείροντας ανησυχίες τόσο για τη δική της όσο και την παγκόσμια οικονομία.


Οι εισαγωγές κινήθηκαν ανοδικά κατά 6,3%, ποσοστό που είναι περίπου το μισό από τις προσδοκίες των αναλυτών.