Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Στο ζενίθ η αποενοχοποίηση της Άγκυρας


Foule01-09october2013
Παιγνίδι σε τρία ταμπλό στήνει ο Στέφαν Φούλε (φωτογραφία), μέσω του προσχεδίου έκθεσης για την Τουρκία. Αφενός αποενοχοποιεί πλήρως την Άγκυρα τονίζοντας εμφαντικά ότι πρωτοστατεί για την επανέναρξη των συνομιλιών.
Αφετέρου, αποφεύγει για πρώτη φορά να καταγράψει σε έκαστο των οκτώ τουρκικών διαπραγματευτικών κεφαλαίων που πάγωσαν με απόφαση όλων των κρατών-μελών το 2006, ότι βρίσκονται στο ψυγείο και αρκείται σε μια οριζόντια αναφορά, δημιουργώντας εύλογους συνειρμούς περί σκοπιμοτήτων.  Επιπλέον, το προσχέδιο έκθεσης της Κομισιόν, το οποίο εξασφάλισε ο «Φιλελεύθερος», αν και είθισται να περιορίζεται αυστηρώς σε γεγονότα, επιχειρεί να ερμηνεύσει τη θέση του ΕΔΑΔ επί της «επιτροπής αποζημιώσεων» στην υπόθεση Μελεάγρου, θεωρώντας ότι το Δικαστήριο «υπονόησε» χρήση όλων των ένδικών μέσων για εξασφάλιση οικονομικής ανακούφισης, «ακόμη και εάν αυτό οδηγεί σε απώλεια της αξίωσης επί του τίτλου» ιδιοκτησίας. 

Γιατί μπαίνουν αμερικανικά κεφάλαια στην Εθνική Τράπεζα - Τι αλλάζει με την πώληση περιουσιακών στοιχείων σε τέσσερις τομείς

Γιατί μπαίνουν αμερικανικά κεφάλαια στην Εθνική Τράπεζα - Τι αλλάζει με την πώληση περιουσιακών στοιχείων σε τέσσερις τομείς

Ολοκλήρωση των πρώτων εντολών αγοράς - Επαφές κλειδιά του Π. Χριστοδούλου στη Ν. Υόρκη - Παράταση για τις 11 Νοεμβρίου για τον Αστέρα. Το ΤΑΙΠΕΔ αναμένει 5 προσφορές - Η άνοδος της μετοχής αναπληρώνει τις λογιστικές ζημιές όσων συμμετείχαν στην AMK


Είσοδος αμερικανικών κυρίως κεφαλαίων που προέρχονται από funds αλλά και μεμονωμένων ελληνοαμερικανών επενδυτών που ήταν παρόντες στην παρουσίαση της ΑΜΚ πρις από μερικούς μήνες, οδηγεί τη μετοχή της Εθνικής σταδιακά πολύ κοντά στη τιμή αύξησης από την οποία απέχει μολις 8%. Αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς επισφραγίζει το ότι οι επενδυτές πάσης φύσεως, Έλληνες μεγαλοεπιχειρηματίες ή μικροκαταθέτες που έβαλαν τα λεφτά τους στην αύξηση του κεφαλαίου της τράπεζας, δε θα τα χάσουν, ενώ παράλληλα εδραιώνεται το διεθνές ενδιαφέρον για τη μετοχή.

Στη Βουλή η προμήθεια 10 πρόσθετων Chinook από τις ΗΠΑ

Στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή εθνικής άμυνας και εξωτερικών υποθέσεων πρόκειται να εισαχθεί σήμερα, Τετάρτη 9 Οκτωβρίου, προς συζήτηση και έγκριση το πρόγραμμα προμήθειας 10 μεταφορικών ελικοπτέρων CH-47D Chinook από τα αποθέματα του Στρατού των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του «defence-point.gr», τα ελικόπτερα θα αποκτηθούν στο πλαίσιο διακρατικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ με τιμή μονάδας περί τα 3,5 ως 4 εκατ. δολάρια ΗΠΑ. Πριν την παράδοση τους στην Αεροπορία Στρατού του Ελληνικού Στρατού τα 10 ελικόπτερα θα υποστούν εργοστασιακή συντήρηση σε εργοστάσιο βάσης του Στρατού των ΗΠΑ, ενώ θα είναι εξοπλισμένα και με σύστημα αυτοπροστασίας συμπεριλαμβανομένων και εκτοξευτών αναλωσίμων (chaffs & flares). Tο συνολικό κόστος της προμήθειας των 10 ελικοπτέρων, μαζί με τη γενική επισκευή και τον εξοπλισμό τους, ανέρχεται σε περίπου 90 εκατ. ευρώ.