Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

Ανακοίνωση του ΟΗΕ για τη Συρία εμπόδισε η Ρωσία

Η Ρωσία απέκλεισε το Σάββατο μια διακύρηξη συναγερμού του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ σχετικά με την αιματηρή πολιορκία της συριακής πόλης αλ-Κιουσέι από στρατεύματα της Συρίας και ανταρτών της Χεζμπολάχ, δήλωσαν διπλωμάτες του Συμβουλίου Ασφαλείας.
Η Βρετανία, η οποία ηγείται του Συμβουλίου των 15 εθνών, είχε διανείμει στα λοιπά μέλη μια έκθεση στην οποία εκφράζει «τη βαθιά της ανησυχία για την κατάσταση στην αλ-Κιουσέιρ και ιδίως για τον αντίκτυπο που οι συνεχιζόμενες μάχες θα έχουν στους πολίτες».

Ρωσία και Ελλάδα: Από ένα κοινό παρελθόν σε ένα κοινό μέλλον

Η Ελλάδα υποδέχεται τον Πατριάρχη Κύριλλο. Ο προκαθήμενος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη (από 1 έως 7 Ιουνίου) στα πλαίσια της δικαιοδοσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος. Η διαδρομή του ποιμένα της Μόσχας περιλαμβάνει την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τη Βέροια και το Άγιο Όρος. Η σημερινή επίσκεψη δεν είναι τόσο ένα επίσημο ταξίδι του πρωθιεράρχη, όσο μια χειρονομία φιλίας για την υποστήριξη των κατοίκων της Ελλάδας.

Россия Греция
Τη Ρωσία και την Ελλάδα τις συνδέει μια ιστορία χιλίων ετών. Για την πνευματική σχέση των δύο λαών μίλησε ο Πατριάρχης Κύριλλος, πατώντας στη γη της Ελλάδας:

Η ιντελιγκέντσια της κρίσης

kondylis kastoriadis
Βυθιζόμενοι στην κρίση βλέπουμε ευκρινέστερα διανοητικές λειτουργίες και κοινωνικούς μηχανισμούς που λίγο νωρίτερα ελάνθαναν μισοκρυμμένα απ’ το βλέμμα μας, ή δεν τους αναγνωρίζαμε όπως τους άξιζε. Ας πούμε, η λειτουργία του πολιτισμού και της κουλτούρας μες στο πολιτικό-κοινωνικό ολοκλήρωμα, και η θέση των διανοουμένων. Συνηθίζαμε να λέμε και προ κρίσεως για την απουσία των διανοουμένων από τον δημόσιο βίο· αλλά τώρα, ακούγονται πιο βαριές κουβέντες: μιλούν για προδοσία των διανοουμένων, όπως έθεσε το ζήτημα πρώτος στη δεκαετία του 1920 ο Ζυλιέν Μπεντά. Ωστόσο από το 1920 έχει περάσει ένας αιώνας ― στη διάρκεια αυτή άλλαξαν πολλά.

China’s Flawed Balance-of-Payments Position

BEIJING – The balance-of-payments figures that China’s State Administration of Foreign Exchange (SAFE) released in April should have triggered serious concern, if not alarm. The data adjusted China’s investment-income deficit for 2011 from $26.8 billion to $85.3 billion – a massive revision that casts doubt on the reliability of China’s balance-of-payments statistics and exposes a flaw in the economy’s growth path. But few people seem to care.


This illustration is by Paul Lachine and comes from <a href="http://www.newsart.com">NewsArt.com</a>, and is the property of the NewsArt organization and of its artist. Reproducing this image is a violation of copyright law.
Illustration by Paul Lachine

What is happening in İstanbul?“It is only the beginning, our struggle continues”

It started with hundreds of peaceful protesters resisting the demolition of Gezi Park, one of the very few green spaces left in the center of Istanbul. There are plans to replace it with yet another shopping mall. The disproportionate police response to the peaceful Gezi protests has triggered a nationwide revolt within a matter of days. What we have witnessed since the early hours of 30 May is not only a display of the collective will of Istanbul residents claiming their right to the city but also a broad-based rebellion against the authoritarianism of Turkey’s conservative neo-liberal Islamist government.

Βανδαλισμοί «διαδηλωτών» στο Ελληνικό Προξενείο στην Πόλη (ΦΩΤΟ)

Βανδαλισμοί «διαδηλωτών» στο Ελληνικό Προξενείο στην Πόλη (ΦΩΤΟ)

Ομάδα θερμοκέφαλων κατέστρεψε το φυλάκιο της φρουράς
Περίεργη επίθεση δέχθηκε το κτήριο όπου στεγάζεται το Γενικό Προξενείο της Ελλάδος στην Κωνσταντινούπολη από ομάδα βασιβουζούκων διαδηλωτών, οι οποίοι προφανώς είχαν προσχεδιάσει την ενέργειά τους.

Τουρκικά πολεμικά πλοία σε Ανδρο, Σύρο, Μύκονο, Νάξο, Κέα, και Αμοργό

Δύο τουρκικά πολεμικά πλοία, η πυραυλάκατος «ZIPKIN» και η φρεγάτα «YILDIRIM», προερχόμενα από Νότιο-Ανατολικό Αιγαίο, εισήλθαν στα εθνικά χωρικά ύδατα, στις 9.40 και στις 13.15 αντίστοιχα, ανατολικά της Αμοργού...


Όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΕΘΑ, στη συνέχεια τα δύο τουρκικά πλοία κινήθηκαν μεταξύ Μυκόνου και Νάξου, νότια της Σύρου, με βορειοδυτική πορεία μεταξύ Κέας και Γυάρου και εξήλθαν στις 21:20 από τα εθνικά χωρικά ύδατα μεταξύ Ν. Ευβοίας και Ν. 'Ανδρου (Στενό Καφηρέα).

1.000.000 Τούρκοι τώρα στην πλατεία Ταξίμ....Αυξάνει ο αριθμός των νεκρών(Video)



Τα νεώτερα από την Τουρκία είναι ευχάριστα για την εξέλιξη των διαδηλώσεων, αλλά πολύ δυσάρεστα για τον απολογισμό νεκρών και τραυματιών. Είναι ένα μάθημα, ίσως ότι όταν ο τύρρανος απειλείται γίνεται τόσο σκληρός, που δυστυχώς απαιτούνται θυσίες για να τον αντιμετωπίσεις.
   Πλέον μιλάνε για 1 εκ. κόσμο στην πλατεία.  Μαγαζιά και σπίτια ανοίγουν για να προστατεύσουν διαδηλωτές. Τα wifi παντού είναι ανοιχτά για να μαθαίνει ο κόσμος τα νέα.  Πολλοί αστυνομικοί ζητωκραύγαζαν υπέρ των διαδηλωτών καθώς πήραν εντολή να φύγουν από την πλατεία πριν λίγη ώρα. Ο Ερντογαν μοιάζει αν τα έχει χαμένα, και το απόγευμα, κάλεσε να σταματήσουν οι διαδηλώσεις, αποδίδοντας ευθύνες και στις αστυνομικές δυνάμεις. Πριν λίγο, ο Υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι θα ασκηθούν άμεσα διώξεις σε αστυνομικούς που ευθύνονται για τραυματισμούς (δεν παραδέχονται ακόμα θανάτους), και αλόγιστη χρήση χημικών και μανικών νερού.


Λευκός Οίκος και Στέϊτ Ντιπάρτμεντ διαμαρτυρήθηκαν στον Ερντογάν για τις επιθέσεις εναντίον πολιτών

KerryErdogan01

Ενώ ο Ταγίπ Ερντογάν, που υποστηρίζεται από την αστυνομία και η αντιπολίτευση, που υποστηρίζεται από το στρατό, “μετρούν” τις δυνάμεις τους πριν τη μεγάλη αναμέτρηση, το Γαλλικό Πρακτορείο μεταδίδει ότι χιλιάδες διαδηλωτές γιόρτασαν τη νίκη τους στην Κωνσταντινούπολη στη διάρκεια της νύχτας, όταν αποχώρησε η αστυνομία από την πλατεία Ταξίμ, έπειτα από εντολή του τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Την ίδια στιγμή έγινε γνωστό από ανώνυμη πηγή ότι ο Λευκός Οίκος διαμαρτυρήθηκε για τις επιθέσεις εναντίον των πολιτών και ζήτησε να τερματιστεί αυτή η πολιτική, παρά το γεγονός ότι δεν εκδόθηκε επίσημη ανακοίνωση.

Focus: “Οι 9 πολιτικοί που βούλιαξαν την Ελλάδα στη διαφθορά και το νεποτισμό”

Focus: “Οι 9 πολιτικοί που βούλιαξαν την Ελλάδα στη διαφθορά και το νεποτισμό”


Το Focus δημοσιεύει ένα επικριτικό αφιέρωμα για 9 Έλληνες πολιτικούς που όπως υποστηρίζει βούλιαξαν τη χώρα στη διαφθορά, το νεποτισμό και την οικονομική κρίση καταστρέφοντας την χώρα.

Focus: Η Ελλάδα βιώνει ανθρωπιστική τραγωδία και όχι success story

Μετά το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο που άδειασε τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, λέγοντας πως η Ελλάδα δεν πρόκειται να επιστρέψει στις αγορές πριν το 2020, έρχεται η σειρά του γερμανικού περιοδικού Focus να επισημάνει πως η εικόνα αισιοδοξίας που καλλιεργείται στη χώρα μας δεν είναι τίποτα παραπάνω από μια οφθαλμαπάτη. «Μια ψεύτικη ιστορία επιτυχίας», όπως τη χαρακτηρίζει σε ένα ιδιαίτερα επικριτικό για την κυβέρνηση και τον Αντώνη Σαμαρά άρθρο.



«Τα φαινόμενα απατούν: Η ηρεμία που φαίνεται να επικρατεί

Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο (IIF) Η Ελλάδα δεν πρόκειται να βγει στις αγορές πριν το 2020!

Focus: Η Ελλάδα ζει ανθρωπιστική τραγωδία, όχι success story

Δεν "βλέπει" έξοδο της Ελλάδας στις αγορές πριν το 2020, σε έκθεσή του το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο (IIF),μεταδίδει το skai.gr.

Οι μεγαλύτερες πετρελαϊκές ανακαλύψεις του φετινού έτους


Οι ιδιωτικές και κρατικές πετρελαϊκές αγωνίζονται διαρκώς να προσθέσουν νέα αποθέματα στο χαρτοφυλάκιό τους, ώστε να αντισταθμίσουν την χαμένη παραγωγή ή και να αυξήσουν τις ποσότητες που διοχετεύουν στην αγορά, όταν αυτό είναι εφικτό. Στα πλαίσια αυτά, ας δούμε ποιες είναι οι μεγαλύτερες ανακαλύψεις πετρελαίου φέτος, όπως τις καταγράφει το CGES.


Πιέζουν την Ελλάδα για άρση στο Άβατο του Αγίου Όρους

Την αποκάλυψη πως η Ελλάδα δέχεται πιέσεις διεθνών οργανισμών ως προς την άρση του Άβατου του Αγίου Όρους έκανε ο πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίων.



Μόνιμο γίνεται το «χαράτσι» στα ακίνητα – Ως το 2016 επεκτείνεται η «έκτακτη» εισφορά αλληλεγγύης

Μόνιμο γίνεται το «χαράτσι» στα ακίνητα – Ως το 2016 επεκτείνεται η «έκτακτη» εισφορά αλληλεγγύης


Ουδέν μονιμότερο του προσωρινού, φαίνεται ότι λένε στην κυβέρνηση και ήδη το οικονομικό επιτελείο είναι έτοιμο να καταστήσει μόνιμο το χαράτσι στα ακίνητα και παράλληλα να δώσει παράταση για τουλάχιστον ακόμα δύο χρόνια την εισφορά αλληλεγγύης στα εισοδήματα, που κανονικά ήταν να τερματιστεί το 2014.