Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Η γαλλική κυβέρνηση διαλύει εν μια νυκτί τις δολοφονικές ακροδεξιές οργανώσεις

Η Γαλλική κυβέρνηση διαλύει εν μια νυκτί τις δολοφονικές ακροδεξιές οργανώσεις

Μετά το σοκ που προκάλεσε ο θάνατος του 18χρονου ακτιβιστή, την περασμένη Πέμπτη, από επίθεση ακροδεξιών σκίνχεντς, η κυβέρνηση Ολάντ αποφάσισε να αναλάβει αμέσως δράση και να διαλύσει την εθνικιστική οργάνωση στην οποία ανήκαν οι δράστες.

Iranian elections highlight a bottled-up reform movementΡΑΝ

In this June 7, 2013, photo, an Iranian man reads one of electoral leaflets, covering the street, after Friday prayers in Tehran, Iran. (Ebrahim Noroozi/AP)

Despite four years of non-stop pressure, arrests and intimidation, Iran’s dissidents are still finding ways to show their resilience.

Japan growth data revision adds to recovery hopes

Nikkei shares
Japan has revised up its growth numbers for the first three months of the year, adding to hopes of a recovery in the world's third-largest economy.
The economy grew 1% between January and March, compared to the previous three months, indicating an annualised growth of 4.1%, the cabinet office said.

Πιθανή αποχώρηση του ΔΝΤ απ' την τρόικα βλέπει το Reuters

Πιθανή αποχώρηση του ΔΝΤ απ' την τρόικα βλέπει το Reuters


Το ενδεχόμενο η τρόικα να διαλυθεί, κατά πάσα πιθανότητα μέσα από την αποχώρηση του ΔΝΤ, υπογραμμίζει σε ανάλυση του το πρακτορείο Reuters στον απόηχο του καυγά που έχει ξεσπάσει μετά το mea culpa του Ταμείου για το λάθος του ελληνικού προγράμματος αλλά και τα πυρά που συνεχίζουν να ανταλλάζουν οι δανειστές μας για την αποτυχία του πρώτου προγράμματος.

Πρώην εργαζόμενος στη CIA αποκάλυψε τις υποκλοπές της κυβέρνησης Ομπάμα

Πρώην εργαζόμενος στη CIA αποκάλυψε τις υποκλοπές της κυβέρνησης Ομπάμα

Η βρετανική εφημερίδα Guardian κατονόμασε έναν 29χρονο τεχνικό πρώην εργαζόμενο στη CIA ως την πηγή για τις διαρροές σχετικά με τις υπηρεσίες κατασκοπίας των ΗΠΑ που έχουν φέρει σε αμηχανία τις μυστικές υπηρεσίες της Ουάσινγκτον τις τελευταίες ημέρες.

Θρίλερ για τη ΔΕΠΑ, όπου η προθεσμία έληξε χωρίς να υπάρξει προσφορά από την Gazprom Πηγή: Μοναδική προσφορά για τη ΔΕΣΦΑ από την πλευρά της Soccar

Μοναδική προσφορά για τη ΔΕΣΦΑ από την πλευρά της Soccar
Σε θρίλερ εξελίσσεται ο διαγωνισμός ΔΕΠΑ – ΔΕΣΦΑ, καθώς έληξε η προθεσμία για την εκδήλωση ενδιαφέροντος για τη ΔΕΠΑ. Μέχρι τα τελευταία λεπτά, δεν είχε υπάρξει προσφορά από πλευράς Gazprom για τη ΔΕΠΑ, ενώ για τη ΔΕΣΦΑ η μόνη προσφορά ήταν της αζέρικης Soccar.

Eρντογάν: “O Σόρος προσπαθεί να με ανατρέψει”

Ο τούρκος πρωθυπουργός υποστηρίζει πως « οι διαδηλώσεις και οι συγκρούσεις που συμβαίνουν 12 μέρες στην Τουρκία είναι μια προσπάθεια πολιτικού πραξικοπήματος δυνάμεων με διεθνή στήριξη» και φέρεται να αναφέρεται στον Τζόρτζ Σόρος.

Η διαχρονική και παγκόσμιας εμβέλειας επιρροή της Λέσχης Βilderberg


Του Steve Watson*
Prisonplanet.com 


Παρά τα αμέτρητα παραδείγματα που συγκλίνουν προς το αντίθετο, οι επικριτές και αμφισβητίες δεν παύουν να υποστηρίζουν ότι η Λέσχη Bilderberg δεν διαθέτει καμία ισχύ, αλλά αντίθετα είναι απλά ένα «στέκι» όπου συχνάζουν και φλυαρούν πρώην ισχυροί της διεθνούς ελίτ. Σήμερα, ωστόσο, περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά, έχουν προκύψει αποδείξεις ότι στην σύνοδο αυτή παίρνουν σχήμα οι αυριανές πολιτικές και υπογράφονται συμφωνίες πολλών δισεκατομμυρίων μεταξύ των επικεφαλής πολυεθνικών επιχειρήσεων και μεταξύ ηγετών διάφορων κυβερνήσεων.



Κύμα διαδηλώσεων σε τείχος αδιαλλαξίας

Συνεχίζονται για 10η ημέρα οι διαδηλώσεις που έχουν συνταράξει την Τουρκία, καθώς οι διαδηλωτές εμφανίζονται τόσο ανυποχώρητοι όσο και ο ίδιος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος με μπαράζ δηλώσεών του εμφανίστηκε να μην εγκαταλείπει την αδιάλλακτη στάση του, λέγοντας ότι «η υπομονή κάποτε τελειώνει».

Κύμα διαδηλώσεων σε τείχος αδιαλλαξίας
Μέσα στο Σαββατοκύριακο πραγματοποιήθηκαν ογκωδέστατες συγκεντρώσεις στην Κωνσταντινούπολη, την Αγκυρα, αλλά και στη Μερσίνα, στα Αδανα και αλλού, στις οποίες σε αρκετές περιπτώσεις σημειώθηκαν και πάλι συγκρούσεις με τις δυνάμεις της Αστυνομίας αλλά και μεταξύ πολιτών, καθώς οι οπαδοί του κυβερνώντος κόμματος κάνουν την εμφάνισή τους στους δρόμους.