Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

Αναζητούν σωσίβιο σε τρύπια βάρκα – Δύο σενάρια για διάσωση του Κυπριακού – Πρόσκληση Μπαν;

ΟΜΙΛΙΑ Ν. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ
Του Κώστα Βενιζέλου
Στη Γραμματεία των Ηνωμένων Εθνών προσανατολίζονται να μετατοπίσουν το σκηνικό του Κυπριακού σε ένα άλλο επίπεδο, έχοντας ανοικτά και υπό μελέτη δυο σενάρια.
Πρώτο, μέσω του ψηφίσματος για την ανανέωση της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, που θα εγκριθεί στις 29 Ιανουαρίου, να καθορίζονται τα επόμενα βήματα στο Κυπριακό. Τούτο σημαίνει, εξήγησε ξένη διπλωματική πηγή, πως είτε θα αποδοθούν ισομερώς ευθύνες για το γεγονός ότι μέχρι στιγμής δεν επιτεύχθηκε συμφωνία για έναρξη συνομιλιών είτε θα καλούνται Αναστασιάδης και Έρογλου να βρουν τρόπους να αρχίσουν  «συνομιλίες το συντομότερο». Με τον τρόπο αυτό θα ασκήσουν πίεση προς τους εμπλεκόμενους.

Hacking of MIT website marks first anniversary of Aaron Swartz's death


Aaron Swartz, internet activist
Aaron Swartz, who killed himself shortly before his trial for downloading academic journals was due to begin. Photograph: Chris Stewart/San Francisco Chronicle/Corbis
Saturday marked one year since the death of the internet activist Aaron Swartz. The 26-year-old, who was one of the builders of Reddit, killed himself in New York City on Friday 11 January 2013

Άλλαξαν στάση οι Ισραηλινοί απέναντι σε Συρία και Άσαντ;

Στα ψιλά των ειδήσεων πέρασαν στις αρχές του έτους οι δηλώσεις του επικεφαλής του επιχειρησιακού σκέλους των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων (IDF), στρατηγού Γιοάβ Χαρ-Ίβεν, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε (έκδοση της Yediot Ahronot στα εβραϊκά)…


Μανιάτης: Στόχος της Προεδρίας η ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης

Η Ελληνική Προεδρία θα προωθήσει την ενίσχυση της ενεργειακής ασφάλειας της Ευρώπης και θα υποστηρίξει την προσέγγιση της Κομισιόν απέναντι στη ρωσική Gazprom, σύμφωνα με τον Υπουργό Ενέργειας, Γιάννη Μανιάτη.
Ο Έλληνας Υπουργός επεσήμανε τρεις πυλώνες προς αυτή την κατεύθυνση.
Πρώτος πυλώνας είναι η ενίσχυση των επιλογών για την διαφοροποίηση, όπως αυτή έγινε σε σχέση με το Νότιο Διάδρομο.

Obama’s grand plan for Middle East comes unhinged

Five years after pledging to remake the U.S. relationship with the broader Middle East and 

improve America’s image in the Muslim world, the Obama administration’s regional strategy 

appears to have come unhinged.

Obama Mideast Policy_Horo
President Barack Obama shakes hands with Afghan President Hamid Karzai at the end of a news conference in the East Room of the White House in Washington in January 2013 (photo credit: AP Photo/Pablo Martinez Monsivais, File)




President Barack Obama has been confronted by fast-moving and ominous developments 


from Afghanistan to Tunisia, amid a bitter public power struggle between Iran and Saudi 

Arabia, and has adjusted his first term’s grand plan to restore Washington’s standing and 

influence.

Αμερικανική «εισβολή» σε ελληνικές τράπεζες

Για έκτη συνεχόμενη συνεδρίαση το ελληνικό Χρηματιστήριο κινήθηκε ανοδικά με τον Γενικό Δείκτη να «πατά» τις 1.300 μονάδες. Επίπεδα που αντιστοιχούν στις τιμές των αρχών Ιουνίου 2011. Μοχλός της αντίδρασης στη συνεδρίαση της Παρασκευής ο τραπεζικός κλάδος, με τη μετοχή της Eurobank να ενισχύεται έως 11,15% στα 0,62 ευρώ.
Παρά τις τελευταίες εξελίξεις με το Τ.Τ., τόσο στις τράπεζες όσο και σε πληθώρα μετοχών εταιρειών της μεγάλης και μεσαίας κεφαλαιοποίησης οι αγοραστές υπερίσχυσαν μετά την αρχική φυσιολογική διόρθωση.

Πιέσεις Οτσαλάν στην Αγκυρα να προωθήσει την ειρηνευτική διαδικασία

Δεν μπορεί να βαλτώνει διαρκώς η ειρηνευτική διαδικασία που ξεκίνησε με τις αρχές της Άγκυρας προειδοποίησε ο φυλακισμένος αρχηγός των κούρδων ανταρτών της Τουρκίας, Αμπντουλάχ Οτσαλάν και ζήτησε από την τουρκική κυβέρνηση να ενεργήσει «γρήγορα» υιοθετώντας τα μέτρα που ζητούν οι Κούρδοι.

Πιέσεις Οτσαλάν στην Αγκυρα να προωθήσει την ειρηνευτική διαδικασία
«Παρόλα τα εμπόδια, η βούλησή μας για ειρήνη παραμένει το ίδιο ισχυρή όπως την πρώτη ημέρα. Ωστόσο πρέπει να γίνει σαφές ότι η ειρηνευτική διαδικασία δεν μπορεί διαρκώς να μένει στον αέρα», δήλωσε χθες ο αρχηγός του εκτός νόμου Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (ΡΚΚ) σε μήνυμά του που έδωσαν στη δημοσιότητα Κούρδοι βουλευτές οι οποίοι τον επισκέφθηκαν στο νησί-φυλακή του Ιμραλί όπου κρατείται, ανοικτά της Κωνσταντινούπολης.