Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

Vladimir Putin holds a marathon news conference

Lock 1,200 journalists in a hall with one world leader, keep them there for four and a half hours with no breaks as that leader expounds on everything from Tuva’s railway system to whether accountants should get a national feast day, and what do you have?

Vladimir Putin’s annual news conference.

Russian President Vladimir Putin chooses a journalist for a question during his annual news conference in Moscow. (EPA)

Γερμανία: Οι Σοσιαλδημοκράτες επικρίνουν την κυβέρνηση για τις εξαγωγές όπλων

Ο Πέερ Στάινμπρουκ, ο οποίος αναμένεται να αναμετρηθεί με την Άγγελα Μέρκελ στις εκλογές του 2013, επέκρινε την κεντροδεξιά κυβέρνησή της διότι επέτρεψε να αυξηθούν ραγδαία οι εξαγωγές όπλων και δεσμεύτηκε πως η κεντροαριστερή αντιπολίτευση θα θέσει τέλος στην ακολουθούμενη πολιτική εάν κερδίσει την εξουσία.
Ο πρώην υπουργός Οικονομικών, ο οποίος θα διεκδικήσει την καγκελαρία για λογαριασμό των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) στις εκλογές του Σεπτεμβρίου με αντίπαλο την Μέρκελ, χαρακτήρισε σκάνδαλο το γεγονός ότι η Γερμανία έχει καταστεί η τρίτη μεγαλύτερη εξαγωγέας όπλων επί των ημερών της.

Τα αλβανικά ΜΜΕ παρουσιάζουν την Κόνιτσα ως αλβανικό έδαφος!


Τα αλβανικά ΜΜΕ, συνεχίζουν να ρίχνουν λάδι στη φωτιά του εθνικισμού και ενισχύουν την ανθελληνική τους καμπάνια. Αυτή τη φορά, ήταν το τηλεοπτικό κανάλι Top Channel σε εκπομπή της Πέμπτης, 19 Δεκεμβρίου, που προετοίμασαν και παρουσίασαν οι δημοσιογράφοι Sokol Βalla και Ilir Ikonomi. 

Γιατί κινδυνεύουν με "λουκέτο" τα πετρέλαια του Πρίνου

Φαίνεται ότι τα 2.000 βαρέλια την ημέρα, που ισοδυναμούν με εξοικονόμηση πάνω από 70 εκατομμυρίων δολαρίων ετησίως, από συνάλλαγμα που θα έβγαινε έξω από τη χώρα για αγορά αργού πετρελαίου, είναι μια αμελητέα ποσότητα για το ελληνικό δημόσιο. Δεν εξηγείται αλλιώς η στάση του κράτους απέναντι στην– όντως μικρή, πλην πολύτιμη – υφιστάμενη ελληνική παραγωγή πετρελαίου, στον Πρίνο, η οποία όχι απλά έχει θετική συνεισφορά στο ισοζύγιο πληρωμών, αλλά συντηρεί μια ολόκληρη πόλη, διατηρώντας θέσεις εργασίας για πάνω από 350 εργαζόμενους στην περιοχή της Καβάλας, στη δύσκολη συγκυρία που διανύουμε.


Χθες η εταιρεία, μετά από αναμονή που ξεπερνά τον ένα χρόνο, ανακοίνωσε ότι οι αδικαιολόγητες καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην ήδη ανακοινωμένη και εγκεκριμένη από το αρμόδιο υπουργείο εναρμόνιση της παλιάς σύμβασης του Πρίνου με την καινούρια νομοθεσία για τα πετρέλαια, οδηγούν άμεσα σε αναστολή του συνόλου των εργασιών της στον Πρίνο.

Eνοχλούν οι έφεδροι στην Θράκη..


Οι δραστηριότητες των σωματείων εφέδρων στην Θράκη, φαίνεται πως ενοχλούν έντονα τις γνωστές πρακτοράτζες της Άγκυρας στην περιοχή. Έτσι,  άγνωστοι τοιχοκόλησαν στα γραφεία του συλλόγου ΛΕΦΕΔ στην Θεσσαλονίκη  γνωστά σύμβολα των πρακτόρων της Άγκυρας στην Θράκη και την επιγραφή "Τrakya bizimdir", δηλαδή "Η Θράκη είναι δική μας".. Πρόκειται για την τρίτη πρόκληση του είδους, μάλιστα δεν δίστασαν να κολλήσουν ανάλογο σήμα μεγέθους κόλλας Α4 και επάνω στην πόρτα των γραφείων. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι προκλήσεις αυτές λαμβάνουν χώρα πάντα μετά από εκπαιδευτικές δραστηριότητες των εφέδρων στην περιοχή. Οι ανωτέρω εικόνες μας φέρνουν στο μυαλό παλαιότερα περιστατικά στην Κύπρο, και αποτελούν σαφή ένδειξη ότι έχουμε μπεί σε έναν πολύ ολισθηρό δρόμο...Τα όργανα του τουρκικού παρακρατικού μηχανισμού στην χώρα μας, πλέον έχουν αποθρασυνθεί εντελώς.  Κύριοι, αντιδράστε επιτέλους. Αντιδράστε πριν είναι αργά.

Επιθεωρεί τους …δημάρχους του στη Θράκη ο Τούρκος πρόξενος!



    Όλο το…γλοιώδες χρονικό της συνάντησης του ελληνόφωνου δημάρχου Τοπείρου με τον Τούρκο πρόξενο Κομοτηνής Ιλχάν Σενέρ. Ένα από τα βασικά θέματα η…δυνατότητα αδελφοποίησης με δήμους της Τουρκίας (!), ενώ κυριάρχησαν ακόμη οι δηλώσεις υπέρ της ελληνοτουρκικής φιλίας, της λύσης των προβλημάτων της μειονότητας της Θράκης, αλλά και του…φιλέλληνα προξένου που βοηθά τη χώρα μας για να βγει από την οικονομική κρίση!

    Νέα βόλτα του Τούρκου πρόξενου Ιλχάν Σενέρ στα μέρη της Ξάνθης, με επίσκεψη αυτή τη φορά σε έναν από τους πιο…σεσημασμένους φίλους του Προξενείου και της Τουρκίας, τον δήμαρχο Τοπείρου Στέλιο Χατζηευαγγέλου. Ο λεγάμενος, που θυμίζουμε ότι προ ολίγων μηνών είχε αποσπάσει έως και τα…εγκώμια τουΝτεντέ (βλ. τη σχετική μας ανάρτηση: Ένας ελληνόφωνος δήμαρχος και τα εύσημα του Ντεντέ!)για την ευαισθησία του να καταγγείλει τις δήθεν παρενοχλήσεις μουσουλμάνων στα χωριά από διερχόμενους μοτοσυκλετιστές (θέμα για το οποίο ούτε καν οι τουρκόφρονες βουλευτές της Θράκης είχαν διαμαρτυρηθεί τότε) και για του οποίου τα…κολλητιλίκια με τον εκάστοτε πρόξενο έχουμε γενικά αρκετές φορές ξαναγράψει στο«Προξενείο-Στοπ», υποδέχτηκε λοιπόν τον Σενέρ, μαζί και με άλλα μέλη του συνδυασμού του, σε μία συνάντηση που κράτησε μία ώρα και ήταν ανοιχτή και στους εκπροσώπους του τύπου.

Οι 10 μεγαλύτερες ανακαλύψεις του 2012!


Agro Science
Η πρόοδος της επιστήμης και της τεχνολογίας είναι πλέον αλματώδης. Κάθε χρονιά κομίζει σε επίπεδο γνώσης κολοσσιαίες τομές, με εφαρμογές που κάνουν τη διαφορά στις ζωές μας ή υπόσχονται καλύτερες μέρες στο μέλλον…

Για τη χρονιά που τελειώνει, το περιοδικό National Geographic συνοψίζει τις ανακαλύψεις που σημάδεψαν τη χρονιά και αφήνουν γερή παρακαταθήκη στον επόμενο χρόνο.

Ας τις δούμε…


Νο 10 – Γιγάντιος κροκόδειλος σπάει το ρεκόρ Γκίνες

alt

Το Ελληνόκτητο Ob River Άνοιξε το Δρόμο για τη Μεταφορά LNG Μέσω Αρκτικής (εικόνες)

Στις 5 Δεκεμβρίου, το ελληνόκτητο δεξαμενόπλοιο LNG, Ομπ Ρίβερ, της ναυτιλιακής Dynagas, έφτασε στο τερματικό Τομπάτα της Ιαπωνίας, έχοντας πραγματοποιήσει το πρώτο ταξίδι μέσω του Βορείου Περάσματος που περνάει από την Αρκτική. Το πλοίο μετέφερε υγροποιημένο φυσικό αέριο για λογαριασμό της Gazprom από το Χάμερφεστ της Νορβηγίας.
Το μεγάλο κατόρθωμα της προσπάθειας αυτής ήταν ότι το πλοίο κατάφερε περνώντας από την Αρκτική να μειώσει κατά 40% την διάρκεια του ταξιδιού σε σύγκριση με το αν εκινείτο νοτίως μέσω της Μεσογείου και του Ινδικού Ωκεανού.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕΡΓΚΕΙ ΛΑΒΡΟΦ Ρωσία: «Επικίνδυνη» η στάση της Δύσης απέναντι στην τρομοκρατία

Την "επικίνδυνη" λογική των δυτικών χωρών η οποία στο εξής διαχωρίζει, όπως είπε, τους τρομοκράτες στη Συρία σε "κακούς" και σε "αποδεκτούς", κατήγγειλε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ.
Ρωσία: «Επικίνδυνη» η στάση της Δύσης απέναντι στην τρομοκρατία
"Οι δυτικοί συνάδελφοί μας άρχισαν να κάνουν το διαχωρισμό ανάμεσα στους κακούς τρομοκράτες και στους αποδεκτούς. Αυτό είναι πολύ επικίνδυνο", δήλωσε αργά χθες ο Λαβρόφ, τον οποίο επικαλείται το δημόσιο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ria-Novosti, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο αγγλόφωνο ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο Russia Today.

Οχι άλλο βαρύ πακέτο λιτότητας στην Ελλάδα

«Η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί άλλο μεγάλο πακέτο λιτότητας, καθώς ο κύριος όγκος των περιοριστικών μέτρων που χρειαζόταν, έχει ήδη ληφθεί», δηλώνει ο επικεφαλής του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων του Eurogroup (EWG) και της Οικονομικής και Νομισματικής Επιτροπής της Ε.Ε. (EFC), Τόμας Βίζερ. Σε αποκλειστική συνέντευξή του στην «Κ», ο πλέον υψηλόβαθμος τεχνοκράτης της Ευρωζώνης διευκρινίζει ότι όλα τα κράτη «προσπαθούν να κάνουν οικονομίες, ανάλογα με τις συνθήκες, στους προϋπολογισμούς που συντάσσουν κάθε χρόνο. Το ίδιο θα κάνει και η Ελλάδα. 
Αλλά πιστεύω ότι, εκτός απροόπτου, δεν θα χρειαστεί κάποιο άλλο «βαρύ πακέτο», όπως αυτά που είδαμε μέχρι σήμερα». «Φυσικά», προειδοποιεί, «αν ο επόμενος προϋπολογισμός παρουσιάσει αστοχίες, οι οποίες δεν οφείλονται στο δυσμενές μακροοικονομικό περιβάλλον, αλλά στην αβελτηρία των ελληνικών αρχών, τότε προβλέπεται από το πρόγραμμα η αυτόματη λήψη διορθωτικών μέτρων».

ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ Γκάλοπ - βόμβα για τα κόμματα και το πολιτικό σύστημα

Το «τέλος εποχής» για το πολιτικό σύστημα και τα κόμματα της χώρας καταγράφει η έρευνα κοινής γνώμης της Marc, που πραγματοποιήθηκε για το «Εθνος της Κυριακής».
Γκάλοπ - βόμβα για τα κόμματα και το πολιτικό σύστημα
Οι πολίτες εμφανίζονται απογοητευμένοι από την πολιτική κατάσταση που επικρατεί και προβλέπουν για το 2013 αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού σε ποσοστό 81,4%. Περισσότεροι από τους μισούς ερωτώμενους που συμμετείχαν στο πανελλαδικό δείγμα της έρευνας (54,5%) εμφανίζουν έντονη τάση αμφισβήτησης του πολιτικού συστήματος και επιθυμούν τη δημιουργία νέων κομμάτων.

ΗΠΑ: Έγκριση προϋπολογισμού 633 δισ. για την άμυνα

Η αμερικανική Γερουσία ενέκρινε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα τον προϋπολογισμό του Πενταγώνου ύψους 633 δισεκατομμυρίων δολαρίων (480 δισεκατομμύρια ευρώ) για το τρέχον έτος, ποσό σχετικά σύμφωνο με τον προϋπολογισμό που πρότεινε ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.
Ο νόμος Εξουσιοδότησης της Εθνικής Άμυνας για το οικονομικό έτος 2013, που άρχισε την 1η Οκτωβρίου, υπερψηφίστηκε με 82 ψήφους υπέρ έναντι 14 κατά και αποτελεί προϊόν συμβιβασμών ανάμεσα στη Βουλή των Αντιπροσώπων και τη Γερουσία. Ο νόμος μένει τώρα να υπογραφεί από τον Αμερικανό πρόεδρο.