Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

130 έλληνες γιατροί φέρονται να εμπλέκονται σε σκάνδαλο γερμανικής φαρμακοβιομηχανίας

n

Περισσότερους από 130 γιατρούς οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται σε μεγάλο σκάνδαλο της γερμανικής φαρμακοβιομηχανίας Bayer ερευνά το ΣΔΟΕ. Σύμφωνα με στοιχεία που ανακάλυψαν οι άντρες των Σώματος, η γνωστή εταιρεία πίστωνε κάθε μήνα στους λογαριασμούς γιατρών από τα Γιάννενα, τη Θεσσαλονίκη, την Κόρινθο, την Πάτρα , το Αγρίνιο, αλλά και το Κολωνάκι, ποσά ύψους από 10.000 μέχρι και 50.000 ευρώ.

Reuters: Special Report: Greece's triangle of power

A presidential guard marches by a newspaper stand featuring news about Greece's election results in Athens in this June 18, 2012 file picture. REUTERS-Pascal Rossignol-Files
A nexus of media, business and politics lies behind the country's crisis, say critics.

By Stephen Grey and Dina Kyriakidou

(Reuters) - In late 2011 the Greek finance minister made an impassioned plea for help to rescue his country from financial ruin.

"We need a national collective effort: all of us have to carry the burden together," announced Evangelos Venizelos, who has since become leader of the socialist party PASOK. "We need something that will be fair and socially acceptable."

Οι εξελίξεις στα τυχερά κι ο βιασμός της αλήθειας!



Οι απανωτές εξελίξεις στα θέματα των τυχερών παιγνίων, τα δυο διαδοχικά σχετικά συνέδρια και το πώς η χαρά δεν άφησε να κρυφτούν κάποιοι θα μας απασχολήσουν σήμερα.


Στην εσπερίδα της ΕΕΔΕ στις 3 Δεκεμβρίου, η ΟΠΑΠ αρχικά εξέπληξε δια της ομιλίας του κυρίου Δούκα, υπευθύνου για τα 35.000 μηχανάκια VLT, που είπε ότι δεν έχουν καμία σχέση με το τζόγο, καμία σχέση με ανθρώπους που χάνουν τα λεφτά τους, αλλά αποκλειστικά και μόνο με τη διασκέδαση.

Η άλλη Ρωσία Η δυσφορία διογκώνεται στην ενδοχώρα

Με τις μεταφερόμενες κατασκηνώσεις τους, τις ανθρώπινες αλυσίδες και τις λευκές κορδέλες, οι αντικυβερνητικοί διαδηλωτές που γεμίζουν τακτικά τους δρόμους της Μόσχας από τον περασμένο Δεκέμβριο, τότε που διεξήχθησαν οι αμφισβητούμενες βουλευτικές εκλογές στη Ρωσία, έχουν κλονίσει τις παλιές βεβαιότητες για την πολιτική της εποχής Πούτιν. Περισσότερο από κάθε άλλο γεγονός που συνέβη από την προ δωδεκαετίας άνοδο του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στην εξουσία, οι διαδηλώσεις έχουν αναγκάσει το Κρεμλίνο να βρεθεί σε θέση άμυνας.
Εντούτοις, οι ακτιβιστές των πόλεων που έκαναν την εμφάνισή τους στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων όλου του κόσμου, αποτελούν μια μηδαμινή μερίδα του ρωσικού πληθυσμού, μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπων, σε μια χώρα 143 εκατομμυρίων. Το μεγάλο ερώτημα που θα καθορίσει το πολιτικό μέλλον της Ρωσίας είναι το κατά πόσον η μεγάλη και σιωπηλή αυτή πλειοψηφία που κατοικεί εκτός Μόσχας και Αγίας Πετρούπολης θα υποστηρίξει αυτήν την πολιτικοποιημένη πρωτοπορία.

Κίνα: «Ανησυχία» για την πολιτική της νέας ιαπωνικής κυβέρνησης Άμπε

Η διπλωματία της Κίνας εμφανίστηκε σήμερα «πολύ ανήσυχη» για την πολιτική που ενδέχεται να ακολουθήσει η Ιαπωνία, την επομένη του θριάμβου στις βουλευτικές εκλογές του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος, του οποίου ηγείται ο συντηρητικός Σίνζο Άμπε, μελλοντικός Ιάπωνας πρωθυπουργός.
«Είμαστε πολύ ανήσυχοι για την κατεύθυνση που μπορεί να πάρει η Ιαπωνία», δήλωσε η Χουά Τσουνγίνγκ, εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών, λίγη ώρα αφού ο Άμπε δήλωσε πως η ιαπωνική εθνική κυριαρχία επί των νήσων Σενκάκου --τα οποία διεκδικούνται κι από το Πεκίνο-- είναι «μη διαπραγματεύσιμη».

Κύπρος: Για στάση πληρωμών προειδοποιεί το υπουργείο Οικονομικών

Σαφή προειδοποίηση έδωσε σήμερα το υπουργείο Οικονομικών ότι σε περίπτωση μη εξασφάλισης δανεισμού από ημικρατικούς οργανισμούς, θα κηρυχθεί στάση πληρωμών εντός των προσεχών δύο με τριών ημερών.Ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Χρίστος Πατσαλίδης δήλωσε ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής που συνήλθε εκτάκτως για να εξετάσει το αίτημα της κυβέρνησης για δανειοδότησή της από ημικρατικούς οργανισμούς ότι έχουν εξαντληθεί όλες οι εναλλακτικές επιλογές στη διάθεση της κυβέρνησης. Ο κ. Πατσαλίδης προειδοποίησε ότι τυχόν μη δανειοδότηση του κράτους από ημικρατικούς οργανισμούς θα οδηγήσει τον τόπο σε καθεστώς επιλεκτικής χρεοκοπίας.
Ενώπιον της Επιτροπής σημείωσε, επίσης, ότι η αποδέσμευση της πρώτης δόσης της δανειακής βοήθειας, από την τρόικα προς την Κύπρο, δεν αναμένεται πριν από το τέλος Μαρτίου ή τις αρχές Απριλίου. Στη συνεδρίαση της επιτροπής, που εξετάζει το αίτημα της κυβέρνησης για δανειοδοτηση από την Αρχή Τηλεπικοινωνιών, την ΑΗΚ και την Αρχή Λιμένων, κλήθηκαν επίσης τα διοικητικά συμβούλια και αντιπροσωπείες των συντεχνιών των τριών οργανισμών.

Αύξηση εξαγωγών 12% στο 9μηνο, σύμφωνα με Eurostat


Αύξηση 12% σημείωσαν οι ελληνικές εξαγωγές στο 9μηνο Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου 2012, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat για το εξωτερικό εμπόριο της ΕΕ. Πρόκειται για τη δεύτερη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση στην ΕΕ, μετά τη Λετονία (14%), ενώ ακολουθούν η Λιθουανία και η Σλοβακία (11%) και η Πορτογαλία (9%). Η αξία των ελληνικών εξαγωγών έφθασε στο 9μηνο στα 18,6 δις. ευρώ από 16,7 δις. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2011. Οι εισαγωγές της Ελλάδας μειώθηκαν την ίδια περίοδο κατά 13% ή κατά 4,3 δις. ευρώ σε απόλυτους αριθμούς και διαμορφώθηκαν στα 30,1 δις. ευρώ.

Global powers will keep pouring oil on the fire in Syria - Hezbollah

Ammar Al-Mussawi, the head of Hezbollah's International Relations.
Ammar Al-Mussawi, the head of Hezbollah's International Relations.
There is no compromise on Syria alone – the entire Middle East is at stake and all the world powers have their interests there, Hezbollah’s Ammar Al-Mussawi told RT.

Russian MPs plan to ban the adoption of Russian children by US citizens

A pupil of the orphanage No. 3 in the Beshpagir village, Stavropol Territory. (RIA Novosti / Alexander Vikulov)
A pupil of the orphanage No. 3 in the Beshpagir village, Stavropol Territory. (RIA Novosti / Alexander Vikulov)
Russian MPs plan to ban the adoption of Russian children by US citizens as part of a bill being prepared in response to the Magnitsky Act.
United Russia, the majority party in Parliament is ready to support the ban on US adoptions Deputy Duma Speaker Sergey Neverov has told the press. He added that if the ban is approved it must remain in force for as long as US courts pass biased rulings in cases involving adopted Russian children.

Κρατική αποζημίωση σε αυστραλή δημόσια υπάλληλο που τραυματίστηκε την ώρα του σεξ


Την καταβολή αποζημίωσης σε μία αυστραλή δημόσια υπάλληλο, η οποία τραυματίστηκε την ώρα που έκανε σεξ στη διάρκεια επαγγελματικού ταξιδιού, επικύρωσε το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Αυστραλίας. 

Το δικαστήριο ομόφωνα απέρριψε την έφεση που είχε υποβάλει η ασφαλιστική εταιρεία του δημοσίου εναντίον της χορήγησης αποζημίωσης. Τόσο πρωτόδικα όσο και τώρα, η αυστραλιανή Δικαιοσύνη αποφάνθηκε πως η συγκεκριμένη δημόσια υπάλληλος δικαιούται την αποζημίωση.
Πιο συγκεκριμένα, το 2007, στο πρόσωπο της γυναίκας από την Καμπέρα, έπεσε ένα φωτιστικό, ενώ βρισκόταν στο κρεβάτι με τον φίλο της και έκαναν έρωτα.

Στον Άρειο Πάγο η απόφαση για το χαράτσι στους λογαριασμούς της ΔΕΗ


Εκδικάζεται σήμερα στον Άρειο Πάγο η αίτηση του ελληνικού Δημοσίου για την αναστολή της απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, που έκρινε αντισυνταγματική την είσπραξη του τέλους ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. 

Ο πρόεδρος υπηρεσίας του Αρείου Πάγου Γ. Φουρλάνος, δέχθηκε στο γραφείο του τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών Χαρ. Θεοχάρη, με συνηγόρους των ενώσεων καταναλωτών και της ΔΕΗ.

Οι δικηγόροι των καταναλωτικών ενώσεων ζήτησαν να μην εκδοθεί σήμερα προσωρινή διαταγή από τον κ. Φουρλάνο, αλλά να αποφασίσει το δικαστήριο μετά τη συζήτηση της Τρίτης της αίτησης αναστολής της ΔΕΗ.

Πώς και πού θα κατανεμηθούν τα 49,1 δισ. ευρώ


image
Μετά σχεδόν έξι μήνες που δεν εισέρρευσε ούτε ευρώ στην ελληνική οικονομία, από τη Δευτέρα έως και τα τέλη Μαρτίου αποφασίστηκε χθες να διατεθούν στην Ελλάδα 49,1 δισ. ευρώ από την Ευρωζώνη. Μάλιστα, εφόσον το Διεθνές Νομισματικό Tαμείο (ΔΝΤ) εγκρίνει το μερίδιό του εντός Ιανουαρίου, το ποσό θα ανέλθει στα 52,4 δισ. ευρώ.
Πάντως, τα δάνεια αυτά δεν έρχονται άνευ όρων. Στην ανακοίνωση του Eurogroup καθίσταται σαφές ότι τα κεφάλαια του πρώτου τριμήνου είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την υλοποίηση όσων προβλέπονται στο νέο Μνημόνιο, ενώ και το ΔΝΤ είναι βέβαιο ότι ακόμα κι αν εγκρίνει την εκταμίευση της δόσης που του αναλογεί, θα συνεχίσει να πιέζει για περαιτέρω παρεμβάσεις που θα εξασφαλίζουν τη μείωση του χρέους.

Δικαιώθηκε ο Γερμανός που βασανίστηκε «κατά λάθος» από τη CIA


Το Διεθνές Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων εξέδωσε μία ιστορική απόφαση στην υπόθεση του Khaled el-Masri, ο οποίος είχε την ατυχία να έχει παρόμοιο όνομα με τρομοκράτη που έφερε το όνομα Khalid al-Masri.



Το Δικαστήριο επιβεβαίωσε ότι οι πράκτορες της CIA βασάνισαν τον el-Masri, ενώπιον ατόμων της αστυνομίας της FYROM, με την πλήρη συγκατάβασή τους.

Πρόκειται για υπόθεση, στην οποία ο Masri απήχθη το 2004 από τη CIA και εστάλη σε σημεία στην Βαγδάτη και στο Αφγανιστάν, όπου και υπέμεινε σκληρά βασανιστήρια. Μετά από μήνες κακοποίησης, η CIA διαπίστωσε ότι είχε συλλάβει τον λάθος άνθρωπο, τον οποίο και παράτησε σε έναν έρημο δρόμο της Αλβανίας.