Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Πρώτες απώλειες για το Ισραήλ εν μέσω κλιμακούμενης βίας

Οι πρώτοι θάνατοι Ισραηλινών μετά την δολοφονία του διοικητή της Χαμάς, σημειώθηκαν σήμερα, ενώ κλιμακώνεται η ένταση στην Λωρίδα της Γάζας.

Πρώτες απώλειες για το Ισραήλ εν μέσω κλιμακούμενης βίας
Οι τρεις Ισραηλινοί- δυο γυναίκες και ένας άνδρας- σκοτώθηκαν όταν ρουκέτες που εκτοξεύτηκαν από την Γάζα, χτύπησαν τον τελευταίο όροφο κτηρίου στο νότιο Ισραήλ.

Ο Σι Ζινπίνγκ νέος ηγέτης του ΚΚ της Κίνας

Tον Σι Ζινπίνγκ όρισε το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας ως νέο γενικό γραμματέα, αντικαθιστώντας έτσι τον απερχόμενο ηγέτη και πρόεδρο της χώρας, Χου Ζιντάο.

Ο Σι Ζινπίνγκ νέος ηγέτης του ΚΚ της Κίνας
Ο Σι Ζινπίνγκ, επίσης, αναλαμβάνει από τον απερχόμενο πρόεδρο της Κίνας, την ηγεσία του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού.

Υπάρχει άραγε πιθανότητα για έναν δεύτερο παλαιστινιακό πόλεμο;

Ο Σύνδεσμος Αραβικών Κρατών έχει προγραμματίσει το Σάββατο στις 17 Νοεμβρίου μία έκτακτη συνεδρίαση. Οι άραβες υπουργοί θα συναντηθούν στο Κάιρο κατόπιν αιτήματος της Αιγύπτου και της Παλαιστινιακής Αυτονομίας. Το ζήτημα είναι ένα: πώς να αντιδράσουν στις τελευταίες ισραηλινές επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας. Οι ισραηλινοί στρατιωτικοί στις 14 Νοεμβρίου εξουδετέρωσαν έναν από τους αρχηγούς της στρατιωτικής πτέρυγας του Χαμάς τον Αχμέντ αλ-Τζαμπαρί και βομβάρδισαν γειτονιές της Γάζας.

15.11.2012 Сектор Газа обстрел взрыв
Η επιχείρηση των ισραηλινών στρατιωτικών αποτέλεσε απάντηση στις πυραυλικές επιθέσεις του εβραϊκού κράτους από τους μαχητές του κινήματος Χαμάς. Εκπρόσωποι του Ισραήλ έχουν ήδη προειδοποιήσει, πως η οποιαδήποτε απάντηση από την πλευρά του Χαμάς αυτόματα θα οδηγήσει στην έναρξη χερσαίας στρατιωτικής επιχείρησης στη Γάζα.

Με πρόωρες εκλογές απειλεί την κυβέρνηση Μόντι ο Μπερλουσκόνι

«Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι απειλεί την κυβέρνηση του Μάριο Μόντι», απειλώντας να οδηγήσει τη χώρα «σε πρόωρες εκλογές», γράφει σήμερα ο ιταλικός Τύπος.

Ο Μπερλουσκόνι ξαναχτυπά και απειλεί την κυβέρνηση Μόντι με πρόωρες εκλογές

Η κεντροδεξιά του Μπερλουσκόνι αντιδρά στην διεξαγωγή των περιφερειακών εκλογών στις περιοχές της Ρώμης, του Μιλάνου, καθώς και στην κεντρική περιφέρεια Μολίζε την 10η Φεβρουαρίου 2013, όπως έχει οριστεί από το υπουργείο Εσωτερικών. Επιδίωκε την ταυτόχρονη διεξαγωγή τους με τις βουλευτικές εκλογές την Άνοιξη και φέρεται να απειλεί να ρίξει την κυβέρνηση.

«Γεωπολιτικό και όχι οικονομικό το ελληνικό πρόβλημα»

Γεωπολιτικό και όχι οικονομικό είναι το πρόβλημα που αφορά την Ελλάδα, υποστηρίζει ο πρόεδρος του Γερμανικού Συνδέσμου Εξωτερικού Εμπορίου Άντον Μπέρνερ, ο οποίος σημειώνει ότι η Ελλάδα είναι «ουσιαστικά ασήμαντη αγορά» για τις γερμανικές εξαγωγές και προειδοποιεί για τον κίνδυνο, αν η χώρα τεθεί εκτός Ευρωζώνης, «καθώς θα απομακρυνθεί στην πράξη και από την Ευρωπαϊκή Ένωση, να πέσει στην αγκαλιά της Ρωσίας ή της Κίνας, προκαλώντας πρόβλημα ασφάλειας για την Ευρώπη».


Υποστηρίζει δε ότι «η Γερμανία πρέπει να αναμιχθεί στην πολιτική των χωρών της νότιας Ευρώπης».
Σύμφωνα με την εκδοχή που περιγράφει ο κ. Μπέρνερ για την περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και δημιουργίας στενότερης σχέσης με τη Ρωσία ή την Κίνα, «η Ελλάδα θα αποκόμιζε μεγάλα κέρδη και η Ευρώπη θα αποκτούσε ένα πρόβλημα ασφαλείας, και μάλιστα για πολλές δεκαετίες».

CNBC: Greece's 'Monster' Debt Problem Haunts Europe


Protesters demonstrate in front of the G

Euro zone finance ministers meeting in Brussels on Monday won't make a final decision on aid for Greece, despite Athens passing a new austerity budget. But one former European Central Bank (ECB) official has told CNBC that Europe must give Athens more time.

Urging Europe to extend Greece's debt maturities, former ECB board member Lorenzo Bini Smaghi told CNBC that it was a critical moment for Europe to help and not hinder Greece.

ΣΕΝΑΡΙΟ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΝΤ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ!


Ο Klaus-Peter Willsch, ειδικός σε θέματα προϋπολογισμού του κόμματος της Μέρκελ CDU, με δηλώσεις του στην Handelsblatt-online, ισχυρίζεται ότι αποτελεί απλώς θέμα χρόνου η αποχώρηση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου από το ελληνικό πρόγραμμα. Υπόβαθρο αυτής της, σύμφωνα με τον Willsch, ειλημμένης απόφασης, είναι η γνωστή διαφορά που εκδηλώθηκε και μπροστά στις κάμερες μεταξύ Juncker και Lagarde.

Εισήλθε ξανά σε ύφεση η Ευρωζώνη



Ξανά σε ύφεση η Ευρωζώνη το τρίτο τρίμηνο, για δεύτερη φορά από το 2009, καθώς το ΑΕΠ στην περιοχή συρρικνώθηκε κατά 0,1% σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο, ενώ στην ΕΕ-27 αυξήθηκε κατά 0,1%.

Η «Απαγορευμένη» στην Ελλάδα Καινοτομία


Η «Απαγορευμένη» στην Ελλάδα Καινοτομία
Δύο προβλήματα έχουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Πρώτον, είναι ακριβά διότι οι μπαταρίες τους είναι ακριβές και, δεύτερον, ύστερα από 160 χιλιόμετρα δρόμου χρειάζονται φόρτιση, η οποία παίρνει 4-5 ώρες. Το τελευταίο δεν αποτελεί πρόβλημα για την κυκλοφορία εντός των πόλεων. Σπανίως κάνει κάποιος πάνω από 160 χλμ. εντός του αστικού ιστού και μπορεί άνετα κάθε βράδυ να γεμίζει το «ηλεκτρικό ρεζερβουάρ» στο σπίτι του.
Για τα μεγάλα ταξίδια όμως υπάρχει πρόβλημα. Ενα ηλεκτρικό αυτοκίνητο μπορεί να κάνει θαυμάσια το ταξίδι μέχρι τη Θεσσαλονίκη (είναι αθόρυβο, αναπτύσσει ταχύτητα, έχει καλές επιταχύνσεις) αλλά θα χρειαστεί τρεις επαναφορτίσεις: μία στον Αγιο Κωνσταντίνο, μία έξω από τον Βόλο και, τέλος, μετά την Κατερίνη. Αυτό σημαίνει ότι ένα ταξίδι πέντε ωρών γίνεται είκοσι με τις επαναφορτίσεις.

Η Κύπρος Ζητά από την Τρόικα Να Λάβει Υπόψη το Φυσικό Αέριο


Η κυπριακή κυβέρνηση θα αξιώσει από την Τρόικα, να λαμβάνει υπόψη και το φυσικό αέριο, σε όλους τους υπολογισμούς της. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΡΙΚ, θα ζητηθεί από την Τρόικα να ξεκαθαρίσει πώς βλέπει την ύπαρξη φυσικού αερίου, που είναι το πιο ισχυρό χαρτί που έχει η Κύπρος και δεν μπορεί να αγνοείται.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, σε επαφές που θα έχει το επόμενο τριήμερο η διαπραγματευτική ομάδα των πέντε υπουργών με τους επικεφαλής της Τρόικας, θα καταστεί επίσης σαφές ότι δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτό το ξεπούλημα κερδοφόρων ημικρατικών οργανισμών.
Τρίτο μεγάλο θέμα, το οποίο έχει τελματώσει τις συζητήσεις με την τρόϊκα και θα πρέπει να επιλυθεί σε πολιτικό επίπεδο είναι το συνταξιοδοτικό.

Phoenix Capital: Η Ελλάδα δεν έχει λάβει στην ουσία κανένα πακέτο διάσωσης... Όλα τα κεφάλαια που δέχτηκε στην ουσία πήγαν στις ευρωπαϊκές τράπεζες - Η ΕΚΤ έχει μεγάλη ευθύνη για το χάλι της ευρωζώνης


Euro Crisis cartoons, Euro Crisis cartoon, Euro Crisis picture, Euro Crisis pictures, Euro Crisis image, Euro Crisis images, Euro Crisis illustration, Euro Crisis illustrations
Τα πακέτα διάσωσης της Ελλάδας δεν είναι τίποτα παρά ένα τεράστιο πακέτο διάσωσης για τις ευρωπαϊκές τράπεζες, αναφέρει η Phoenix Capital Research, στη νέα της ανάλυση με τίτλο "Sovereign Bonds: The Real Story" (κρατικά ομόλογα: η πραγματική ιστορία), την οποία παρουσιάζει το www.bankingnews.gr. 
Σύμφωνα με την ανάλυση, η Ελλάδα χαμένη μεταξύ των μέτρων λιτότητας και του χρέους, τα πακέτα διάσωσης στην ουσία είναι ένα ζήτημα που αφορά τις τράπεζες της ΕΕ και τις ρυθμιστικές αρχές της ΕΕ. Είναι, με άλλα λόγια ένα δίκτυ ασφαλείας έναντι των ελληνικών ομολόγων.
Πιο συγκεκριμένα, ο οίκος υπενθυμίζει:

Παραχώρηση στην Ελλάδα οικοπέδου στην ΑΟΖ προτείνει η Κύπρος


Ο υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές τού Φεβρουαρίου, Γιώργος Λιλλήκας, ενημέρωσε τον Έλληνα πρέσβη, Βασίλη Παπαϊωάννου, για την πρότασή του να παραχωρήσει η Κύπρος στην Ελλάδα ένα από τα οικόπεδα στην κυπριακή ΑΟΖ, «με τους ίδιους όρους που παραχωρούνται αυτά τα οικόπεδα σε άλλες διεθνείς εταιρείες».
«Η Ελλάδα», πρόσθεσε ο κ. Λιλλήκας, «πάντα στήριζε την Κύπρο και εάν μπορούμε, ως Κύπρος, να βοηθήσουμε την Ελλάδα να ανταπεξέλθει σε αυτές τις πολύ δύσκολες συνθήκες, που περνά σήμερα, θα πρέπει να το πράξουμε και να είμαστε και εμείς στο πλευρό τής Ελλάδας».