Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

Προσφυγή της Αργεντινής στον ΠΟΕ κατά των ΗΠΑ


Προσφυγή κατά των Ηνωμένων Πολιτειών πρόκειται να καταθέσει άμεσα η Αργεντινή στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου, τον ΠΟΕ. Τούτο βεβαιώνει ένα σημερινό ανακοινωθέν του υπουργείου Εξωτερικών της Αργεντινής. Η πηγή διευκρίνισε ότι προσφυγή θα αφορά τους κανόνες που εφαρμόζουν τα αμερικανικά τελωνεία για τις εισαγωγές του βοδινού και λεμονιών, αναφέρει το ανωτέρω ανακοινωθέν.


Υπενθυμίζεται ότι Τόκιο και Ουάσινγκτον νωρίτερα προσέφυγαν στον ΠΟΕ κατά της Αργεντινής στο θέμα των νέων κανόνων που θέσπισε η πρόεδρος Κριστίνα Κίρσνερ, περί υποχρεωτικής αδειοδότησης των εισαγωγών της Αργεντινής, κανόνες που --ιδίως μετά την πρόσφατη εν μέρει εθνικοποίηση της πετρελαϊκής YPF-- προκαλούν ήδη προστριβές στις εμπορικές σχέσεις της Αργεντινής με μακρόχρονους οικονομικούς εταίρους, όπως δηλώνουν στο Ρόιτερς σήμερα οικονομικοί αναλυτές.

Πηγή: ΑΜΠΕ


Ρωσικές και κινεζικές προειδοποιήσεις προς τη Δύση για τη Συρία


Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ προειδοποίησε τη Δύση να μην προβεί σε μονομερή ενέργεια κατά της Συρίας και τόνισε ότι Ρωσία και Κίνα συμφωνούν ότι οι παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου και του Χάρτη του ΟΗΕ είναι ανεπίτρεπτες, μετέδωσαν σήμερα τα ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία.


"Η Ρωσία και η Κίνα βασίζουν τη διπλωματική τους συνεργασία στην ανάγκη να τηρούνται αυστηρά οι κανόνες του διεθνούς δικαίου και των αρχών που περιλαμβάνονται στον Χάρτη του ΟΗΕ και να μην επιτρέπεται η παραβίασή τους», φέρεται ότι δήλωσε ο Λαβρόφ σύμφωνα με το Ιντερφάξ, σε συνάντησή του με τον Ντάι Μπινγκούο, σύμβουλο του κινεζικού κράτους.