Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Η Τουρκία απέρριψε πρόταση των ΗΠΑ για εξόντωση της ηγετικής ομάδας του ΡΚΚ

Ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Άγκυρα Francis Ricciardone αποκάλυψε στις 16 Οκτωβρίου πως  η τουρκική κυβέρνηση απέρριψε την αμερικανική πρόταση για κοινή επιχείρηση εξόντωσης του Murat Karayılan και άλλων ηγετικών στελεχών του κουρδικού ΡΚΚ που βρίσκονται στο βόρειο Ιράκ, εκθέτοντας ανεπανόρθωτα την τουρκική κυβέρνηση. 

Όπως δήλωσε ο Αμερικανός πρέσβης σε Τούρκους δημοσιογράφους, η Ουάσιγκτον κατέθεσε συγκεκριμένη πρόταση προς την τουρκική κυβέρνηση για τη διεξαγωγή επιχείρησης παρόμοιας με εκείνη που οδήγησε στην εξόντωση του Οsama Bin Laden. Την απόρριψη της αμερικανικής πρότασης επιβεβαίωσε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Tayyip Erdoğan, ο οποίος περιορίσθηκε να δηλώσει πως ο Βin Laden εκτελέσθηκε σε συγκεκριμένο οίκημα όταν οι συγκρούσεις με τους Κούρδους αντάρτες επεκτείνονται σε ευρύτερους ορεινούς όγκους. Η απάντηση για την φαινομενικά ακατανόητη στάση της Τουρκία κρύβεται ίσως στη σημερινή δήλωση του Τούρκου πρωθυπουργού ότι “η ΜΙΤ μπορεί να διεξάγει συνομιλίες με τον φυλακισμένο Abdullah Öcalan εάν αυτό είναι απαραίτητο βήμα για την εξάλειψη της τρομοκρατίας στη χώρα…”.

Αχμεντινετζάντ: Υπέρ της διακοπής των μαχών, κατά της αποχώρησης Άσαντ

Ο πρόεδρος του Ιράν Μαχμούντ Αχμεντινετζάντ δήλωσε ότι επιθυμεί να σταματήσουν οι εχθροπραξίες στη Συρία αλλά ότι διαφωνεί με την τουρκική πρόταση για αποχώρηση του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ από την εξουσία, σε δηλώσεις του που δημοσιεύει σήμερα ο κουβεϊτιανός Τύπος.


"Η συνέχιση των μαχών και της σφαγής αθώων και άοπλων σύρων πολιτών είναι απαράδεκτη. Πρέπει να κηρυχθεί εκεχειρία και μετά να αρχίσει διάλογος», τόνισε ο Αχμεντινετζάντ.
"Η λύση πρέπει να είναι συριακή και να προέλθει από το λαό», πρόσθεσε στις δηλώσεις που έκανε στις εφημερίδες του Κουβέιτ, ανάμεσά τους και στην εφημερίδαAl Anbaa, κατά τη συμμετοχή του σε ασιατική διάσκεψη που διεξάγεται στη χώρα αυτή.

Οι Ελληνικές επιχειρήσεις μέσω ΟΠΕ σε διεθνείς εκθέσεις σε Ντουμπάι, Γαλλία



Σε δύο σημαντικές διεθνείς εκθέσεις θα συμμετάσχει ο Ελληνικός Οργανισμός Εξωτερικού Εμπορίου (ΟΠΕ) στο πλαίσιο της εντατικής προσπάθειας για προβολή και προώθηση των εξαγώγιμων προϊόντων και υπηρεσιών της χώρας μας. Συντονίζει την εκθεσιακή παρουσία 50 ελληνικών εταιρειών του κλάδου των δομικών υλικών και των κατασκευών στη μεγαλύτερη διεθνή έκθεση του κλάδου, τη BIG 5 SHOW στο Ντουμπάι στις 5-8 Νοεμβρίου 2012 ενώ προετοιμάζεται και η συμμετοχή ελληνικών εταιρειών στη Διεθνή Kλαδική Έκθεση Οίνων και Ποτών «17th VINEXPO 2013», η οποία διοργανώνεται από 16 έως 20 Ιουνίου 2013 στον εκθεσιακό χώρο “BORDEAUX -LAC EXHIBITION CENTRE” στο Bordeaux της Γαλλίας.

Κινεζικό «big deal» με την Ελλάδα



Η επέλαση και το στοίχημα στον ελληνικό ήλιο.

Σε στρατηγικής σημασίας μνημόνιο προχώρησε η Ελλάδα με την Κίνα για την κατασκευή φωτοβολταϊκών σταθμών σε... διάφορες περιοχές της χώρας μας όπως η Ηλεία, Αττική, Βοιωτία, Μακεδονία, συνολικής ισχύος έως 116MW.

ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ BERTELSMANN Απειλή για παγκόσμιο ντόμινο πιθανό Grexit

Μείωση του παγκόσμιου ΑΕΠ κατά 17,2 τρισ. ευρώ έως το 2020, καθώς και μία νέα παγκόσμια ύφεση θα είχε σαν αποτέλεσμα μία έξοδος της Ελλάδας, της Ισπανίας, της Πορτογαλίας και της Ιταλίας από το ευρώ, σύμφωνα νέα μελέτη του ομίλου οικονομικών ερευνών Prognos για λογαριασμό του γερμανικού ιδρύματος Bertelsmann, την οποία δημοσιεύει το Spiegel.
Απειλή για παγκόσμιο ντόμινο πιθανό Grexit
Η μελέτη εκτιμά ότι μία έξοδος μόνο της Ελλάδας από το ευρώ θα είχε σχετικά περιορισμένη επίπτωση στην παγκόσμια οικονομία, αλλά οι συνέπειες θα ήταν καταστροφικές στην περίπτωση που η ελληνική έξοδος προκαλέσει ένα ντόμινο αποχωρήσεων και άλλων χωρών της Νότιας Ευρώπης από το κοινό νόμισμα.

Merkel: Καταλαβαίνω γιατί οι Έλληνες είναι οργισμένοι


Η Καγκελάριος Angela Merkel κάλεσε σήμερα την Ευρώπη να δημιουργήσει ένα ισχυρό νομισματικό Επίτροπο με την εξουσία να παρεμβαίνει στις διαδικασίες εθνικού προϋπολογισμού προκειμένου να διασφαλίσει τη σταθερότητα του ευρώ.

Σε ομιλία της στο κοινοβούλιο στο Βερολίνο, η Merkel ανακεφαλαίωσε τις πράξεις των Ευρωπαίων ηγετών τα τελευταία τρία χρόνια για να λήξει η βαθύτερη κρίση που έχει αντιμετωπίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση από τη δημιουργία της.

U.S., Israel to stage major defense exercise

The United States and Israel are preparing to stage a major joint missile- and air-defense drill in Israel later this month, an exercise that will showcase the allies’ longtime military partnership as they debate how to handle the Iranian nuclear threat.
About 1,000 U.S. troops are en route to Israel for the drill, in which they and Israeli soldiers will use American and Israeli anti-missile defense systems and a U.S. missile defense ship to respond to simulated attacks from multiple fronts, according to the commanders heading the operation.

NATO to remain in Afghanistan until 2014 despite calls for quicker withdrawal

NATO’s top official said Thursday the alliance remains committed to help enable Afghan forces assume full responsibility for the country’s security after 2014, when coalition troops are due to end their combat mission.


The statement by visiting Secretary-General Anders Fogh Rasmussen comes amid speculation that the U.S.-led alliance could accelerate its withdrawal plans.

Μπασέσκου: Λύση για την Ευρώπη οι «Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης»


Η Ρουμανία δεν θέλει την εδραίωση εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενός δεύτερης κλάσης ομίλου που θα συγκροτούν κράτη - μέλη που είναι εκτός της ευρωζώνης, τόνισε ο Ρουμάνος πρόεδρος Τράιαν Μπασέσκου στην ομιλία του στο διήμερο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που πραγματοποιείται από χθες στο Βουκουρέστι.


«Η μόνη λύση που θα εγγυάται την ευημερία των πολιτών μας και την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις παγκόσμιες πολιτικές, το ρόλο της ως κινητήριας δύναμης στις παγκόσμιες πολιτικές, θα είναι ένα μία πιο βαθιά και γρήγορη ολοκλήρωση, η οποία, κατά τη γνώμη μου, μπορεί να επιτευχθεί υπό τη μορφή των Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης. Κανένας δεν μπορεί να αντιταχθεί πλέον στην παγκοσμιοποίηση και οποιαδήποτε ρύθμιση της παγκοσμιοποίησης είναι καταδικασμένη να αποτύχει» υπογράμμισε ο Ρουμάνος πρόεδρος.

«ΘΕΡΙΖΕΙ» ΛΟΓΩ ΚΡΙΣΗΣ Νο 1 απειλή για την Ευρώπη η φτώχεια

Με κοινή τους δήλωση χθες, Παγκόσμια Ημέρα κατά της Φτώχειας, οι πρόεδροι της Επιτροπής Υπουργών, της Συνελευσης, του Κογκρέσσου Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών και του Φόρουμ των ΜΚΟ του Συμβουλίου της Ευρώπης, δεσμεύθηκαν να συνεργαστούν, για να διαμορφώσουν και να εφαρμόσουν μέτρα, για την εξάλειψη της ακραίας φτώχειας στην Ευρώπη, στο πλαίσιο της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η ραγδαία αύξηση του αριθμού των πτωχών, στην Ευρώπη και στον κόσμο, συνιστά απειλή, για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την κοινωνική συνοχή, υπογραμμίζεται, στην κοινή αυτή δήλωση.

Κίνα: Επιβράδυνση της ανάπτυξης στο 7,4%, το γ’ τρίμηνο



Η ανάπτυξη της κινεζικής οικονομίας επιβραδύνθηκε το τρίτο τρίμηνο του 2012, με τον ετήσιο ρυθμό της να διαμορφώνεται στο 7,4% που είναι ο χαμηλότερος μετά τη μεγάλη χρηματοπιστωτική κρίση, αλλά υπάρχουν προοπτικές μίας δειλής ανάκαμψης από το τελευταίο τρίμηνο του έτους.