Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Απειλεί με αντεπίθεση στις κυβερνοεπιθέσεις των ΗΠΑ το Ιράν


Οι ΗΠΑ θα αντιμετωπίσουν μια «απάντηση που θα σπάει δόντια» αν συνεχίσουν να εξαπολύουν κυβερνοεπιθέσεις εναντίον του Ιράν, δήλωσε σήμερα ιρανός αξιωματούχος.


Η Τεχεράνη έχει κατηγορήσει στο παρελθόν τις ΗΠΑ και τους συμμάχους της ότι προσπαθούν να μποϊκοτάρουν το αμφιλεγόμενο πυρηνικό της πρόγραμμα χρησιμοποιώντας ιούς όπως ο Stuxnet, που προκάλεσε προβλήματα στις συσκευές φυγοκέντρισης του κυριότερου εργοστασίου εμπλουτισμού της χώρας το 2010.

Ο ΣΥΡΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΞΑΝΑΧΤΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΠΥΛΩΝΕΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ

Ο Σύρος πρόεδρος Bashar al-Assad ξαναέχτισε τους πυλώνες της διοίκησης του την Τρίτη με το διορισμό πέντε υπαλλήλων ασφαλείας σε ευαίσθητες θέσεις, σε μια προσπάθειά του να ελέγξει την πολύμηνη κρίση, μια εβδομάδα μετά την έκρηξη που συγκλόνισε μια υψηλού προφίλ συνάντηση του εσωτερικού του κύκλου.


Μια πηγή είπε την Τρίτη στο Xinhua ότι ο υποστράτηγος Mohammad Deib Zaitoon διορίστηκε επικεφαλής της συριακής υπηρεσίας πληροφοριών, ενώ ο υποστράτηγος Ali Yunus διορίστηκε επικεφαλής της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών.

Ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις στο Ιράκ η Αλ Κάιντα


Το Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ (ISI), η πτέρυγα της Αλ Κάιντα στη χώρα αυτή, ανέλαβε την ευθύνη για το κύμα των επιθέσεων με 113 νεκρούς που συγκλόνισε τη Δευτέρα 19 ιρακινές πόλεις, δηλώνοντας ότι αυτό ήταν μόλις η αρχή της νέας «στρατιωτικής εκστρατείας» της οργάνωσης που ξεκινά ο αρχηγός της Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγντάντι.


"Η επιχείρηση των μαχητών του ιερού πολέμου αιφνιδίασε τον εχθρό και τού έκοψε το κεφάλι. Απέδειξε την αποτυχία των υπηρεσιών ασφαλείας και πληροφοριών» του Ιράκ, τονίζει η εξτρεμιστική οργάνωση σε μήνυμά της που αναρτήθηκε στην προσκείμενη στην τρομοκρατική οργάνωση ιστοσελίδα Χονέιν.

Υποβαθμίζει και το EFSF η Moody’s


Ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody’s, ανακοίνωσε ότι υποβαθμίζει την προοπτική του κύριου ταμείου διάσωσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) που μέχρι τώρα διατηρεί την κορυφαία βαθμολογία Aaa από τη Moody’s, δημιουργήθηκε πριν από δύο χρόνια για να διασώσει τις κυβερνήσεις της ευρωζώνης, που δεν ήταν σε θέση να δανείζονται με βιώσιμο τρόπο, μέσω της αγοράς των ομολόγων.